ICSPA Virus - Hoe te verwijderen

ICSPA Virus

ICSPA Virus is een ransomware programma dat computergebruikers aanvalt in verschillende landen door het gebruiken van meldingen in verschillende talen. De letters ICSPA staan voor ”International Cyber Security Protection Alliance” en het heeft vooral computers in Groot-Brittannië, Ierland, Canada, de Verenigde Staten en Australië in het vizier. De waarschuwing bevat steeds het logo en de naam van het lokale politiebureau of een andere instantie. Sommige namen die door het ICSPA virus worden vermeld, zijn FBI Cybercrime Division, Metropolitan Police, United Kingdom Police en meer. Cybercriminelen hebben zopas de ransomware geüpdatet.

Het ICSPA Virus toont een bericht op het scherm van de geïnfecteerde computer. Het meldt dat u auteursrechtelijk materiaal hebt gebruikt en gedistribueerd. Hierdoor hebt u de wet overtreden van uw land. Uiteindelijk wordt u gevraagd een boete te betalen die varieert tussen 100 en 300 euro of dollar. Dit hangt vaak af van het land dat door de badware wordt aangevallen.

Het doel van het ICSPA Virus is het krijgen van geld van computergebruikers door hen te beschuldigen van het overtreden van de wet. Opnieuw afhangend van het land waarin u zich bevindt, vraagt het u de boete te betalen met Ukash, Paysafecard of Moneypak betaalsystemen. U moet deze beschuldigingen negeren en nooit betalen. Geen enkele rechterlijke autoriteit zou zulke methodes gebruiken om u op de hoogte te stellen van uw overtredingen en zou nooit vragen om boetes uit te betalen met behulp van prepaid betaalkaarten.

Het wordt ten zeerste aangeraden om het ICSPA Virus van uw computer te verwijderen, eens u het opmerkt. U kan er zeker van zijn dat de badware enkel op zoek is naar een manier om geld aan u te verdienen. We hebben instructies voor de manuele verwijdering van het ICSPA Virus hieronder. Volg deze stappen om van deze ransomware verlost te geraken:

 1. Herstart uw computer, druk op F8 tijdens het herstarten.
 2. Kies Veilige mode met netwerkmogelijkheden.
 3. Lanceer MSConfig.
 4. Zorg ervoor dat opstart items rundll32 geen applicatie vanuit Application Data kunnen openen wanneer u uw computer opstart.
 5. Herstart uw computer opnieuw.
 6. Scan met ”https://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe” om het bestand te vinden, en verwijder het. Hier is een instructievideo die u alle stappen duidelijk toont:

Als u Veilige Mode niet kan gebruiken, probeer dan opnieuw op te starten in Veilige Mode met een command prompt. U doet dit op deze manier:

 1. Herstart in Veilige Mode met het command prompt. Het ICSPA virus wordt normaal gezien niet gelanceerd.
 2. Lanceer regedit. Zoek voor Winlogon.
 3. Er zal een sleutel zijn gelabeld Shell onder Winlogon. Het zou het moeten hebben over Explorer.exe of leeg moeten zijn. Als er een ander uitvoerbaar bestand wordt gerefereerd in één van de gebruikersmappen, vervang het dan door explorer.exe.
 4. Sla de veranderingen op, herstart uw computer naar veilige mode met netwerkmogelijkheden.
 5. Lanceer msconfig en schakel alle onnodige zaken die openen bij het opstarten van uw computer, uit. Nu zou u in staat moeten zijn opnieuw normaal op te starten.6. Installeer en lanceer https://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe. Scan uw pc en verwijder de uitvoerbare bestanden van het ICSPA Virus die het vindt.

Hier is een instructievideo die de verwijderingsmethode illustreert:

Merk op dat wanneer veilige mode is geblokkeerd en u geen toegang heeft tot andere gebruikersaccounts waarop u ”Anti-Malware kan lanceren om een scan uit te voeren, er toch nog een mogelijkheid is om uw pc terug infectievrij te maken. We raden aan om ofwel een Bootable antivirus CD/USB disk te gebruiken en daarmee te scannen, ofwel te bellen naar +1-888-334-2444 (USA / CA ) voor hulp.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Icspa Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Icspa Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Verwijdering handleiding ICSPA Virus

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-icspa-virus

Removal guides in other languages

ICSPA Virus (en) 
Le virus ICSPA (fr) 
Virus ICSPA (es) 
ICSPA Vírus (pt) 
ICSPA Virus (it) 
ICSPA ウイルス (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.