IMVU Toolbar - Hoe te verwijderen

IMVU Toolbar

De IMVU toolbar is een browser kaper die uw Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome en Safari aan kan vallen. U kan deze toolbar downloaden van z’n officiële website, maar het komt meestal ongewenst gebundeld met een verscheidenheid aan gratis software. Eens het programma in uw computer is geïnstalleerd, kan het uw browserinstellingen aanpassen. De IMVU toolbar voegt een zoekbar toe en vervangt uw standaard zoekmachine in uw browser. Het zegt ook gratis credits aan te bieden om games te spelen en geeft u snel toegang tot uw Facebook of e-mailaccount.

Het probleem aan deze toolbar, is het feit dat het uw online activiteiten (zoals uw zoekopdrachten, of de websites die u bezoekt) kan bespioneren. Die informatie kan dan later worden gebruikt om gerichte advertenties te weergeven op uw systeem. Als u een zoekopdracht invult in de IMVU toolbar, dan zal het een groot aantal gesponsorde websites oplijsten in uw zoekresultaten in plaats van pagina’s die relevant zijn aan uw zoekopdracht. Zo wil de applicatie ervoor zorgen dat u commerciële websites bezoekt, wat geld opbrengt voor de makers.

Om de installatie van de IMVU toolbar op uw computer te vermijden, let u best goed op voor de programma’s die u downloadt van het internet. Lees steeds de Algemene Voorwaarden om zeker te zijn waarmee u akkoord gaat. Ook wordt geadviseerd om voor een ‘custom’ of geavanceerde installatie te kiezen en u leest elke stap in het installatieproces best aandachtig door. Indien er al opties voor u werden aangevinkt, zorg er dan voor dat u deze uitschakelt indien ze extra software willen installeren.

Verwijder de IMVU toolbar zo snel mogelijk van uw computer als u het hebt opgemerkt in een browser. Ga naar het Configuratiescherm en verwijder het uit de lijst van programma’s. Scan daarna uw pc met Spyhunter, Malwarebytes of andere betrouwbare anti-spyware. Vergeet ook niet de instellingen van uw browser terug in te stellen. Hieronder vindt u hoe u dit kan doen.

Instructies voor het manueel verwijderen van de IMVU toolbar

Gebruik het Configuratiescherm om de hoofdcomponenten van de IMVU toolbar te elimineren

 1. Ga naar het Configuratiescherm. Op windows XP/Vista/7: kies Start -> Configuratiescherm -> Beheer programma’s. Op Windows 8: typ ‘Configuratiescherm’ in de zoekbalk. Het is mogelijk dat u moet bevestigen dat u de administrator bent van de computer in beide gevallen.2. Zoek voor IMVU Toolbar en/of andere gerelateerde programma’s in de programmalijst. Het is aan te raden om sowieso ook volgende applicaties te verwijderen indien u die aantreft: Yontoo, WebCake en alles met een naam gerelateerd aan ‘savings’ of ‘coupon’. Het scannen van uw computer met anti-malware programma’s zoals Spyhunter of Stopzilla kan een goed idee geven van de applicaties die best van uw computer worden verwijderd.
 2. Sluit het Configuratiescherm.

Zich ontdoen van de IMVU toolbar in Internet Explorer

 1. Klik op het tandwiel-icoon -> Beheer add-ons.
 2. Controleer uw toolbars en extensies. Verwijder alles wat gerelateerd lijkt aan de IMVU toolbar en andere plugins die u niet kent als ze niet door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe werden gemaakt.
 3. Sluit de Instellingen.

Zich ontdoen van de IMVU toolbar in Mozilla Firefox

 1. Typ ‘about:addons’ in het URL-veld.
 2. Ga door de lijst met extensies en add-ons. Verwijder alles wat gerelateerd lijkt aan de IMVU toolbar en andere plugins die u niet kent als ze niet door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe werden gemaakt.
 3. U kunt Firefox ook optioneel herinstellen. Ga naar Firefox -> Help (Help in het menu voor OS X gebruikers) -> Informatie voor probleemoplossing. Reset dan Firefox.

Zich ontdoen van de IMVU toolbar in Google Chrome

 1. Typ ‘chrome://extensions’ in het URL-veld.
 2. Neem een kijke in de lijst met extensies en verwijder alles wat gerelateerd lijkt aan de IMVU toolbar. Indien u niet zeker bent, kunt u extensies steeds tijdelijk uitschakelen.
 3. Herstart Chrome.
 4. Optioneel kunt u ook naar ‘chrome://settings’ gaan en op ‘Geavanceerde opties’ klikken. Scrol dan naar de onderzijde van de opties en klik op ‘Reset browser instellingen’.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Imvu Toolbar en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Imvu Toolbar en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-imvu-toolbar

Removal guides in other languages

IMVU Toolbar (en) 
IMVU Toolbar (it) 
IMVU Toolbar (de)  Flag of Germany
IMVU Toolbar (fr) 
IMVU Toolbar (se) 
IMVU Toolbar (dk) 
La Barra de Herramientas IMVU (es) 
IMVU Toolbar (pt) 
IMVU Toolbar (jp) 
IMVU Toolbar (kr)  Flag of South Korea
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.