Search.installmac.com - Hoe te verwijderen

Search.installmac.com

Search.installmac.com is een browser kaper (of hijacker in het Engels) die Mozilla Firefox, Google Chrome en Safari browsers aanvalt. Het is een specifieke zoekmachine die gerelateerd is aan de Genieo Search browser hijacker die ook pc’s aanvalt. Search.installmac.com richt zich vooral op Mac-computers. De software wordt gecategoriseerd als een potentieel ongewenst programma door z’n methodes die het gebruikt om te infiltreren en z’n verdere acties in geïnfecteerde systemen.

Search.installmac.com wordt gebundeld met andere programma’s (zoals videospelers, PDF-makers, en meer) en wordt zo geïnstalleerd. Soms kunnen gebruikers overtuigd worden door de zogezegd handige applicatie. Eens binnen, past het programma uw browserinstellingen aan en vervangt het de startpagina en standaard zoekmachine. Als u een zoekopdracht wil uitvoeren, zal u opmerken dat Search.installmac.com vele gesponsorde links weergeeft in z’n resultatenlijst. Het toont ook een groot aantal advertenties.

Het doel van Search.installmac.com is het promoten van verscheidene websites door gebruikers ernaar om te leiden tijdens hun browsersessies. Het programma probeert zo het webverkeer van deze pagina’s te verhogen. Ook kan het programma informatie verzamelen over uw browsergewoontes en deze gebruiken voor verscheidene doelen, vooral marketing gerelateerd. De kaper heeft ook toegang tot uw privégegevens.

Verwijder Search.installmac.com zo snel mogelijk indien u het op uw computer detecteert. Verander uw zoekmachines en startpagina’s in de browsers die geïnfecteerd waren. Volg de instructies hieronder die voor uw browser van toepassing zijn:

In Safari :

 1. Klik op het vergrootglas linksboven van de zoekbalk. Selecteer Google.

In Firefox :

 1. Enter “about:config” in de URL-bar. Dit zal de pagina met instellingen openen.
 2. Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts & reset.
 3. Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts & reset.
 4. Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts & reset.
 5. Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts & reset. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal lanceren in elk nieuw tabblad.

In Google Chrome:

 1. Klik op het icoon met de 3 horizontale lijnen in de werkbalk van de browser.
 2. Selecteer Instellingen.
 3. Selecteer Algemeen -> Beheer zoekmachines.
 4. Verwijder onnodige zoekmachines uit de lijst..
 5. Ga terug naar Instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan hier ook andere ongewenste pagina’s verwijderen).

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Installmac en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Installmac en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Removal guides in other languages

Search.installmac.com (fr) 
Search.installmac.com (es) 
Search.installmac.com (de)  Flag of Germany
Search.installmac.com (dk) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.