International Police Association Virus - Hoe te verwijderen

International Police Association Virus

Het International Police Association virus is een nieuwe versie van ransomware dat geprogrammeerd is om computers te vergrendelen zodra het uw PC binnenkomt. Een slachtoffer ziet een scherm verschijnen met een bericht in het Italiaans. Het beweert van officiële instanties te komen namelijk de International Police Association of IAC (International Administration Center). De tekst informeert u dat de computer is vergrendeld omdat er wetten zijn overtreden met betrekking tot het illegaal verspreiden van materiaal met auteursrechten. Om de computer te ontgrendelen wordt er gesommeerd een boete van 100 euro te betalen via Ukash of betalingsmethodes van PaySafeCard.

Dit is een veel gebruikte oplichtingspraktijk van de ontwikkelaars van ransomware. De cybercriminelen doen zich voor als een overheidsinstantie of politieorganisatie en door hun slachtoffers schrik aan te jagen hopen ze dat er geld overgemaakt wordt. Het prepaid betalingssysteem is niet zo maar gekozen. Het is namelijk erg lastig te achterhalen aan wie het geld op deze manier wordt overgemaakt. De prepaid kaarten worden later op de zwarte markt verkocht en zo wordt het geld geïnd.

Als u een tekst zoals onderstaande op uw computerscherm ziet, betaal de boete dan niet:

Tutta láttività di questo computer è stato registrato. Se si utilizza la webcam, video e immagini sono state salvate per la webcam identificazione.
…….
Your Computer has been locked!
…..
Furthermore, possesso di material scaricato illegalmente è punibile ai sensi dellárt 184 comma 3 del codice penale e può anche portare ala confisca del computer, con il quale sono stati scaricati I Diles.

Het International Police Association virus komt uw systeem binnen door gebruik te maken van enkele kwetsbaarheden. Er zijn verschillende manieren om dit Trojaanse virus te verspreiden zoals spam e-mails met schadelijke links of bijlages, advertenties die u omleiden naar schadelijke websites, of speciaal geprogrammeerde code op websites. Let op dat dit ook op internetsites kan gebeuren die u vaak bezoekt; het komt dus niet alleen voor op pornografische websites. Via elke site kan uw computer vergrendeld worden door het International Police Association virus.

Als uw computer vergrendeld raakt door deze ransomware, moet u niet het geld betalen waar de cybercriminelen om vragen. Zelfs als het bericht belooft dat na betaling uw computer ontgrendeld wordt. Afhankelijk van de versie, kunt u onderstaande instructies opvolgen om het International Police Association virus te verwijderen:

STAPPEN VOOR VIRUSVERWIJDERING IN VEILIGE MODUS MET NETWERKMOGELIJKHEDEN

 1. Kies Veilige Modus met Netwerkmogelijkheden. Om dit te doen moet u uw computer opnieuw opstarten en tijdens het proces F8 toetsen.
 2. Start MSConfig.
 3. Schakel alle opstartitems van rundll32 uit in de Application Data.
 4. Start u computer nogmaals opnieuw op..
 5. Voer een scan uit met https://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe om het bestand op te sporen en e verwijderen. Hieronder volgt een video die de stappen in dit proces uitlegt:

STAPPEN VOOR VIRUSVERWIJDERING IN VEILIGE MODUS MET OPDRACHTPROMPT

 1. Start uw computer op in Veilige Modus met Opdrachtprompt. Het International Police Association virus zal uw computerscherm nu niet vergrendelen.
 2. Start regedit en zoek voor Winlogon.
 3. Er zal een sleutel te vinden zijn met de naam Shell onder Winlogon. Deze moet verwijzen naar Explorer.exe of leeg zijn. Als er naar iets anders verwezen wordt, vervang het dan met Explorer.exe.
 4. Sla de wijzigingen op en start de computer opnieuw op in Veilige Modus met Netwerkmogelijkheden.
 5. Start msconfig en schakel alle overbodige opstartitems uit. U kunt nu normaal opnieuw opstarten.
 6. Installeer en scan met https://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe om het International Police Association virus en alle verwante bestanden op te sporen en te verwijderen. Hieronder volgt een videogids die uitlegt wat u bij elke stap moet doen:

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals International Police Association Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals International Police Association Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-international-police-association-virus

Removal guides in other languages

International Police Association Virus (en) 
Le virus International Police Association (fr) 
International Police Association Virus (it) 
International Police Association Vírus (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.