Isearch.SafeFinder.net Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Het Isearch.SafeFinder.net virus is een browser hijacker die Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome aanvalt. Het programma wordt met behulp van verschillende freeware programma’s die van het internet gedownload kunnen worden verspreid. Het is ook gezien als standaard installatieprogramma op websites als Brothersoft, CNET, Softonic, etc. Als u gezien heeft dat uw startpagina en standaardzoekmachine vervangen zijn door Isearch.SafeFinder.net betekent dit dat ook uw browser gekaapt is.

Hoogstwaarschijnlijk is dit gebeurt toen u een of andere gratis speler, download manager, programma om Pdf’s mee te maken of andere software aan het installeren was. Sommige programma’s stellen u er niet goed van op de hoogte dat zij extra programma’s toevoegen of bepaalde veranderingen maken in uw systeem. Om die reden is het erg aan te raden voorzichtiger te zijn tijdens het installatieproces. Kies altijd voor een Aangepaste installatie en controleer iedere stap waar u mee instemt door de gekozen software te downloaden. Meestal zult u de selectie bij een aantal aanvinkhokjes ongedaan moeten maken om ongewenste veranderingen te weigeren.

Het doel van het Isearch.SafeFinder.net virus is om reclame te maken voor een aantal commerciële websites en het webverkeer hiernaartoe te verhogen. Hoewel deze activiteit uw computer niet schaadt, maakt het het internetten wel heel onprettig. Omdat het Isearch.SafeFinder.net virus computers binnendringt zonder dat de gebruikers daar toestemming voor geven, staat dit te boek als een mogelijk ongewenst programma en beveiligingsexperts raden aan dit te verwijderen. Hieronder geven wij u een handleiding om dit te doen.

Ga naar het Configuratiescherm, Een programma verwijderen en maak de installatie van alles wat met SafeFinder te maken heeft van daaruit ongedaan. Wij raden u aan om de installatie ongedaan te maken van ALLE programma’s die u op de dag dat deze problemen begonnen toegevoegd heeft. Sommige versies van deze ‘hijacker’ installeren ook software waardoor de browserinstellingen niet meer kunnen veranderen. Om deze te kunnen herkennen kunt u uw computer scannen met Reimage, Spyhunter of een ander gerenommeerd anti-spyware programma. Dan kunt u de installatie van de extensie ongedaan maken en de instellingen van uw browsers herstellen.

Zo verwijdert u het Isearch.SafeFinder.net virus uit Internet Explorer (oudere versies):

 1. Klik op de pijl aan de rechterkant van het zoekvenster.
 2. Doe het volgende: in IE8-9 kies Zoekmachines Beheren, in IE7 klik op verander standaardinstellingen zoeken;
 3. Verwijder Isearch.SafeFinder.net uit de lijst

Zo verwijdert u het Isearch.SafeFinder.net virus uit Firefox:

 1. Type “about:config” in het URL venster. Hierdoor komt u op de pagina met instellingen
 2. Type “Keyword.url” in het zoekvenster. Klik met rechts & herstel deze.
 3. Type “browser.search.defaultengine” in het zoekvenster. Klik met rechts & herstel deze.
 4. Type “browser.search.selectedengine” in het zoekvenster. Klik met rechts & herstel deze.
 5. Zoek naar ‘browser.newtab.url’. Klik met rechts en herstel. Hiermee zorgt u ervoor dat de zoekpagina niet op ieder nieuw tabblad geopend wordt.
 6. Als de instellingen terug gezet worden en een scan met een anti-malware programma niets oplevert: sluit Firefox, open bestandsbeheer en type %AppData% in de adresbalk. Type user.js in het zoekvenster. Als dit bestand nog steeds bestaat, geef het een andere naam en start Firefox opnieuw op. U zult de bovengenoemde stappen moeten herhalen.

Zo verwijdert u het Isearch.SafeFinder.net virus</t0> uit Google Chrome:

 1. Klik op het pictogram met 3 horizontale lijntjes in de werkbalk van de browser.
 2. Selecteer Instellingen.
 3. Selecteer Zoeken -> Zoekmachines beheren…
 4. Verwijder onnodige zoekmachines uit de lijst.
 5. Ga terug naar instellingen. Onder Bij opstarten kies Lege pagina openen (u kunt ook ongewenste pagina’s verwijderen via de Pagina’s instellen link).

Automatische tools Isearch.SafeFinder.net virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected SafeFinder Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Isearch.SafeFinder.net virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
september 6, 2014 19:46, juli 18, 2016 14:08
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *