Jigsaw Ransomware - Hoe te verwijderen

Jigsaw Ransomware

De Jigsaw Ransomware is een ernstige infectie die je systeem kan infiltreren zonder dat je het merkt, je bestanden vergrendelt en je aanzet tot het betalen van geld. Meestal vraagt het ronde de $150 in Bitcoins en beweert het dat dit de enige manier is om je bestanden terug te krijgen. Het is duidelijk dat als je belangrijke bestanden vergrendelt werden je alles zal doen om deze terug te krijgen. Als het echter de Jigsaw Ransomware is, wees dan zeer voorzichtig. Zelfs al betaal je, kan er niet gegarandeerd worden dat je een decoderingssleutel zal ontvangen. Daarom raden we je ook ten stelligste aan om je bestanden te herstellen van op een back-up en de Jigsaw Ransomware zo snel mogelijk te verwijderen.

Het is tevens aangeraden om je systeem te scannen met een betrouwbaar anti-malware programma, zoals Spyhunter of StopZilla om er zeker van te zijn dat het zuiver is. Deze programma’s zullen je pc ook beschermen tegen gelijkaardige infecties.

Over de Jigsaw Ransomware

Von zodra het geïnstalleerd is, scant de Jigsaw Ransomware je systeem en zoekt het naar bepaalde extensies om je bestanden te coderen. Meestal richt het zich op bestanden met de volgende extensies: .gif, .png, .bmp, .pdb, .sql, .php, .asp, .swf, .xml, .ppsm, .asx, .mpg, .wmv, .vob, .m4u, .xlsb, .raw, .png, .java, .jar, .class, .doc, .docx, .ppt, .xpm, .zip, en andere. Daarna wijzigt het de naam van je bestanden en voegt er de .fun extensie aan toe, dus worden ze .gif.fun, .png.fun, etc. Soms worden ook andere extensies gebruikt (.btc, .gws of .kkk). Daarna toont de Jigsaw Ransomware een bericht dat er als volgt uitziet:

Je bestanden werden gecodeerd. Je foto’s, video’s, documenten, etc….

Maar geen paniek! Ik heb ze niet verwijdert, nog niet.

Je hebt 24u om 150 USD te betalen in Bitcoins om de decoderingssleutel te krijgen.

Elk uur worden er bestanden verwijdert. Het bedrag zal ook telkens vermeerderen.

Na 72u wordt alles wat nog rest verwijdert.

Als je geen bitcoins hebt Google dan de website localbitcoins.

Koop voor 150 Amerikaanse Dollars aan Bitcoins of .4 BTC. Het systeem aanvaard beide.

Stuur de Bitcoins aan het gespecifieerde adres.

Binnen de twee minuten na het ontvangen van je betaling zal je computer een decoderingssleutel ontvangen en terug normaal functioneren.

Probeer je de slimmerik uit te hangen zal de computer al je bestanden verwijderen.

Van zodra de betaling werd ontvangen zullen de gecodeerde bestanden terug naar hun normale status hersteld worden.

Bedankt

Zoals je ziet beweert het dat je 24u hebt om het losgeld te betalen, zo niet wordt het bedrag vermeerdert. Het begint ook met het verwijderen van je bestanden als je niet binnen de 24u betaald. Als je niet betaald binnen de 72u beweert het programma dat al je bestanden zullen worden verwijdert voor goed. Dit klinkt echt schrikwekkend, zeker als de Jigsaw Ransomware belangrijke data vergrendelt. Haast je echter niet om te betalen, omdat er niet kan worden gegarandeerd dat je bestanden ontgrendeld worden. We raden je ten stelligste aan je bestanden te herstellen van op een back-up en het Jigsaw virus te verwijderen.

Weet wel dat als je de pc HERSTART er 1000 bestanden tegelijkertijd worden verwijdert. Als je dus de pc uitschakelde is hem herstarten geen goed idee.

Jigsaw ransomware speciale verwijderingsstappen

  1. Druk op Ctrl+shift+esc
  2. Beëindig de Firefox.exe, drpbx.exe taak ( als je Mozilla Firefox gebruikt en het sluit, kan je deze later openen of tijdelijk een andere browser gebruiken).
  3. Verwijder de bestanden of scan je pc met Spyhunter, Malwarebytes om de parasieten te detecteren en te verwijderen.
  4. Download en open Jigsaw virus decrypter . Volg de instructies.
  5. Als je dit niet gedaan hebt, SCAN dan je PC op downloaders en andere parasieten die deze ransomware infecties kunnen hebben veroorzaakt. Wij bevelen Spyhunter, Malwarebytes, reimage aan.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Jigsaw Ransomware en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Jigsaw Ransomware en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-jigsaw-ransomware

Removal guides in other languages

Jigsaw Ransomware (en) 
Jigsaw Ransomware (es) 
Jigsaw 랜섬웨어 (kr)  Flag of South Korea
Jigsaw Ransomware (jp) 
Jigsaw Ransomware (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.