JS.Downloader Trojaan - Hoe te verwijderen

JS.Downloader is een detectie Trojaan gebaseerd op Javascript, wat een taal is om browsers te laten werken en gebruikt wordt om een pagina meer interactief te maken. De taal kan ook gebruikt worden voor kwaadaardige doeleinden. Zulke Trojanen zijn reeds Jaren gekend, toch blijven ze tot op de dag van vandaag talloze online-gebruikers infecteren. Het duidelijkste signaal dat je aangevallen werd door de JS.Downloader Trojaan zijn de waarschuwingsberichten van je antivirus, maar ook een tragere browser en systeem, programma’s die crashen, fouten, frequente vragen voor updates en verdachte toepassingen die je niet zelf installeerde. Het downloader deel betekent dat de computer parasiet probeert om de pc te infecteren met andere malware, welke zowel JS-gebaseerd of een ander type kan zijn.

Als je deze signalen opvangt, betekent dit dat het tijd is om van antivirus te veranderen en je systeem volledig op te schonen om te voorkomen dat er gevoelige data gelekt, je computer beschadigt of je bestanden versleuteld worden. Je hebt misschien al gehoord van een gelijkaardige malware XMRig, CoinHive, LokiBot of SmokeLoader. Het is het best een het gemakkelijkste om de JS.Downloader Trojaan aan het begin van de infectie te verwijderen, omdat het op dat moment nog niet wo hardnekkig is en nog niet communiceerde met de misdadigers die de verdere kwaadaardige richtlijnen en plannen doorgeven. Het kan echter een harde noot om kraken zijn, het 2-viruses team heeft wat makkelijk te volgen richtlijnen opgesteld om je te helpen voorgoed verlost te worden van JS.Downloader en zijn varianten, lees dus verder.

Wat is de JS.Downloader Trojaan

Zoals je kan merken aan de naam, is JS.Downloader een Trojaan type malware, en het verhaal gaat, dat het zich voordoet als een normaal onschuldig bestand, maar het echt een kwaadaardig virus bevat, dat je systeem zal besmetten zodra het zich erop genesteld heeft. JS.Downloader beschrijft niet gewoon één Trojaan, het refereert naar een volledige familie van malware die licht afwijkende namen kan hebben, maar zich op dezelfde manier gedraagt. De antivirussoftware die het meest melding maakt van zulke Trojaanse infectie is AVG en Avast. Hoewel deze antivirusprogramma’s niet e meest betrouwbare zijn als het gaat om cyberbescherming, vanwege de frequente Valse-positieve rapporten, detecteren andere betrouwbare beveiligingsproducten zoals Kaspersky de JS.Downloader varianten af en toe ook.


JS downlaoder trojan antivirus reports

JS.Downloader werd voor het eerst opgemerkt in oktober 2003 en sindsdien werd de naam ervan tal van keren gewijzigd. De bekenste varianten van de JS.Downloader Trojaan familie zijn: JS.Downloader.Agent, Trojan.Downloader.JS.Agent, JS/Downloader, JS:downloader, JS.Downloader!gen33, JS.Downloader!gen36, JS:Downloader-DEF, JS/Downloader-tr, JS:Downloader-ZY, JS:Downloader-EOY , JS/Downloader.IOK , Trojan-Downloader.JS.Agent.hdm, JS/Downloader, Troj/JSDldr-AT. Dit zijn de namen die je kan terugvinden op je antivirus rapport als je ook daadwerkelijk geïnfecteerd werd met deze Javascript gebruikende.

Zodra Trojan.Downloader.JS.Agent op je systeem komt, maakt het een bestand aan genaamd %System%.exe, %temp%wininet.dll en daarna zal het wijzigingen aanbrengen in het Windows Register, door waarden aan te passen en toe te voegen. Dit laat toe dat er kwetsbaarheden in de computerbeveiliging uitgebuit worden en dat de remote host gebruikt kan worden om te verbinden met de hacker, de locatie van de besmette machine te weten te komen, een digital certificaat na te maken, informatie te verzamelen en door te sturen aan misdadigers, infectie updates verstrekken aan de ontwerpers, bestanden downloaden en opstarten, verbinden met het internet zonder toestemming te vragen aan de gebruiker en hardnekkig aanwezig te blijven ongeacht hoe vaak de gebruiker het systeem opnieuw opstart.

De meest # zullen zijn dat de browser beduidend trager wordt, programma’s crashen en vaak vastlopen, Windows erg traag laadt, een antivirus die viruswaarschuwingen toont, maar niets vindt tijdens de scan of niet in staat zal zijn deze op te ruimen en veel fouten. Ondertussen zal de JS.Downloader Trojaan persoonlijke informatie stelen, screenshots maken van de geïnfecteerd computer en pagina’s welke je logins, wachtwoorden, aanmeldgegevens, creditkaart informatie bevatten en meer kwaadaardige software downloaden zoals ransomware, adware enz.

Hoe infecteert de JS Downloader Trojaan systemen

We weten dat JS Downloader enkel Windows machines infecteert en dit meestal doet via gerichte, Sociaal ontworpen e-mails. Deze speciale berichten bevatten hyperlinks of bijlagen die eruitzien als een normaal afbeelding (.jpg), video (.mp4, .flv, .avi), document (.doc, .pdf) bestand maar die in feite uitvoeringsbestanden zijn, die nadat ze aangeklikt worden starten met het installeren van het virus. Omdat JS.Downloader een Javascript gebaseerd virus is, zal het slachtoffer van zodra hij/zij de bijlage opent enkel een willekeurige string van tekens zien die niet veel zullen betekenen voor mensen die niet in de IT sector werken.

Bovendien hebben gebruikers gemeld dat ze geïnfecteerd werden met JS Downloader agent na het bezoeken van bepaalde dubieuze websites en ook na het downloaden van verdachte software zoals Interstat. Dit scenario kan mogelijk zijn dankzij het bundelen. Ook hebben sommige mensen gemerkt dat Fareit en Cryptowall op hun computer gedownload werden nadat hun antivirus JS Downloader vond.

Hoe de JS Downloader Trojaan verwijderen

Het beste medicijn is preventie, dus is het volgen van Veilig surfen tips en het herkennen van spam een goede manier om te vermijden dat de JS Downloader Trojaan op je systeem komt. Langs de andere kant, je kunt deze Trojaan familie ook niet altijd vermijden met gewoon de hulp van wat voorzorgsmaatregelen. Zoals je misschien gehoord hebt, kreeg een stad in Alaska deze maand af te rekenen met een multi-vector aanval welke ook veroorzaakt werd door het Trojaan virus, wat ondanks de beveiligingsmaatregelen er toch in slaagde binnen te dringen en het netwerk aan te tasten.

In zulke gevallen bevelen wij gebruikers aan te investeren in een betrouwbaar anti-spyware tool zoals Spyhunter of Reimage welke reeds jaren meedraaien in de cyberwereld en hun naam en vertrouwen verdiend hebben onder de malware specialisten. Terwijl er veel Nep antivirussen zijn, blijken deze betrouwbaar te zijn, en zijn ze goedgekeurd door specialisten, geavanceerd en spitsvondig zelfs tijdens de meest hardnekkige aanvallen.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Js Downloader Trojaan en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Js Downloader Trojaan en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-js-downloader-trojan

Removal guides in other languages

JS.Downloader Trojan (en) 
El Troyano JS.Downloader (es) 
JS.Downloader (fr) 
JS.Downloader トロイの木馬 (jp) 
JS.Downloader (pt) 
JS.Downloader-Trojaner (de)  Flag of Germany
JS.Downloader Trojan (it) 
JS.Downloader Trojan (se) 
JS.Downloader Trojan (dk) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.