LemurLeap - Hoe Te Verwijderen?

-
 2
Type: Adware
 

LemurLeap is een adwareprogramma dat ontworpen is om berichten te tonen met verschillende kortingen en aanbiedingen. Het programma lijkt op het eerste oog handig zijn, deze berichten brengen u echter meer ongemakken dan voordelen. Coupons van  LemurLeap worden vooral getoond op winkelwebsites zoals Amazon, eBay, enzovoorts. Ze komen echter ook voor op andere populaire pagina’s zoals YouTube en sociale netwerken zoals Facebook.

LemurLeap kan geïnstalleerd worden op Internet Explorer, Mozilla Firefox of Google Chrome en dat betekent dat het een groot deel van de computergebruikers treft. De adware wordt vaak toegevoegd aan de browser in een bundel met andere gratis software zoals PDF-programma’s, videospelers en soortgelijke toepassingen. Gebruikers merken de besmetting vaak niet. Wanneer u op een bericht van LemurLeap klikt wordt u onmiddellijk omgeleid naar verschillende, onbekende pagina’s. Dit kan enorm vervelend zijn omdat het uw normale computerwerk verstoort en bovendien wordt u PC er langzamer van en loopt u een verhoogd risico dat uw computer geïnfecteerd wordt met virussen door het bezoeken van deze onbekende websites.

LemurLeap zelf is geen virus, maar het stoort met de activiteiten van de gebruikers en daarom denken veel mensen dat het wel eentje is. Naast het feit dat het vervelend is, verzamelt het programma ook uw online-activiteiten als u surft op het internet. Het verzamelt gegevens over wat u opzoekt op het internet en welke websites u het vaakst bezoekt. Deze informatie kan handig zijn voor andere partijen, vooral voor gebruik in advertentiecampagnes.

Verwijder LemurLeap van uw computer zodra de berichten verschijnen in uw browser. Ga naar Configuratiescherm → Programma’s Toevoegen/Verwijderen en verwijder het uit de lijst. U dient ook uw browsertoevoegingen voor Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome controleren en het uit de browsers te verwijderen. Wanneer u het programma niet in de lijst ziet, dan moet u gebruik maken van een anti-malwareprogramma zoals Spyhunter en uw computer ermee scannen. Wanneer u problemen had met omleidingen, dan moet u waarschijnlijk ook uw startpagina en standaardzoekmachine herstellen:

Voor Internet Explorer:

 1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld;
 2. Doe het volgende: voor IE8-9 kiest u Zoekmachines Beheren, voor IE7 kiest u voor Zoekstandaard Wijzigen;
 3. Verwijder LemurLeap uit de lijst.

Voor Firefox:

 1. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen;
 2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 5. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens opstart wanneer u een nieuwe tabblad opent.

Voor Google Chrome:

 1. Klik op het pictogram met de drie horizontale lijnen rechtsboven in uw browser;
 2. Kies Instellingen;
 3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren;
 4. Verwijder alle onnodige zoekmachines uit de lijst;
 5. Ga terug naar Instellingen. Selecteer Bij Opstarten voor “De pagina Nieuw Tabblad openen” (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

Let op: het is erg belangrijk dat u uw computer scant met een betrouwbaar anti-malwareprogramma nadat u LemurLeap heeft verwijderd omdat uw systeem besmet geraakt kan zijn met virussen terwijl het geïnstalleerd was.

Automatische tools LemurLeap verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected LemurLeap files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Over de auteur

 
oktober 15, 2013 20:21, oktober 15, 2013 20:21
 
   
 

2 gedachten over “LemurLeap

2 Reacties
  • Een gratis versie van Spyhunter scant het systeem detecteert schadelijke bestanden en toont hun locatie. U kan de infectie handmatig verwijderen of als u minder ervaren in computers bent, adviseer ik aankoop van de security tool en het gebruik van een automatische verwijdering optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *