Live Security Professional - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Rogue antiviruses
 

Live Security Professional is een onecht anti-virusprogramma dat geprogrammeerd is om computergebruikers van hun geld te beroven. Meestal worden dit soort programma’s verspreid door middel van bijlages in spam e-mails of driver- en codecupdates die via besmette of schadelijke webpagina’s worden gedownload. Aangezien de oplichtingen steeds beter ontwikkeld worden, is het erg eenvoudig om per ongeluk Live Security Professional te installeren zonder dat u het door heeft. Eenmaal op uw systeem aanwezig voert het zogenaamd een scan uit om te kijken of uw computer besmet is met virussen. Al snel zult u een waarschuwing zoals deze te zien krijgen:

Threat detected!
Security Alert! Your computer was found to be infected with privacy-threatening software. Private data may get stolen and system damage may be severe.
Recover your PC from the infection right now, perform a security scan.

U zult waarschuwingen en notificaties getoond krijgen elke keer wanneer u uw computer opstart.

Het is mogelijk dat Live Security Professional verspreid wordt door middel van een rootkit en dit maakt het verwijderen van dit virus erg lastig. Daarom zult u uw systeem moeten scannen met een anti-malwareprogramma. De rootkit voorkomt dat u een anti-virusprogramma kan starten en schakelt soms zelfs de veilige modus uit.

Life Security Professional lijkt meer de Reveton ransomware dan welke andere malafide toepassing dan ook. Het heeft geen bestanden die uitgevoerd worden maar maakt gebruik van DLL-bestanden.

Er zijn verschillende manier om van Live Security Professional af te komen. Ten eerste is een scan uit voeren op uw PC met een account dat niet besmet is. Gebruik Spyhunter, malwarebytes of een ander anti-malwareprogramma.

Een andere manier is om de volgende stappen op te volgen:

  1. Start uw PC opnieuw op en toets F8 wanneer het scherm wit wordt.
  2. Kies Veilige Modus met Netwerkmogelijkheden.
  3. Voer Msconfig uit en schakel alle opstartiems uit. Live Security Professional zal eruit zien als “rundll32 XXXXX.dll, XFG00” of iets soortgelijks waar een willekeurige naam op de plaats van de X’en zal staan.
  4. Download Spyhunter en hitman. Wijzig de naam van de uit te voeren bestanden van .com naar .exe.
  5. Start de PC nogmaals opnieuw op. Voer scans uit met beide gedownloade programma’s.
  6. Verwijder alle malware die wordt opgespoord.

U kunt Live Security Professional ook uitschakelen door een onechte registratie te doen met een geldig e-mailadres en de code F9292-QRT38-U9291-29291-3923F.

Het is van groot belang dat u uw systeem update nadat u Live Security Professional heeft verwijderd en ook andere malware die tegelijkertijd op computer is gekomen. Alleen op die manier kunt u er zeker van zijn dat uw systeem niet direct weer besmet raakt.

Wij danken de veiligheidsonderzoeker Siri voor het opsporen van dit malafide programma.

Automatische tools Live Security Professional verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Live Security Professional files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Gerelateerde foto's

 
related image #1 from Live Security Professional
     
 

Over de auteur

 
oktober 7, 2013 10:28, oktober 7, 2013 10:28
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *