Lollipop adware - Hoe te verwijderen

Lollipop adware

Adware Lollipop is een bekend advertentieplatform dat verspreid wordt via “gratis” downloads. Normaliter worden betrouwbare programma’s gebundeld met andere programma’s om de financiering rond te krijgen. Deze aanvullende downloads zijn vaak minder betrouwbaar en één zo’n programma is het advertentieplatform Lollipop. Ondanks dat u de installatie ervan moet “bevestigen” is de keuze hiervoor vaak verstopt in een scherm dat makkelijk overgeslagen wordt. Het zal niet van spam e-mails komen en ik betwijfel of het via Trojaanse virussen op uw computer kan komen. Nadat de adware is geïnstalleerd zullen er vele advertenties getoond worden die vervelend en soms zelfs schadelijk zijn. Veel van deze websites beschermen klantgegevens niet of nauwelijks en daarom kunnen “klanten” te maken krijgen met schadelijke links en mediabestanden. Daarom raden wij aan nooit Lollipop op uw PC te installeren.

Een andere probleem met Lollipop is dat het niet de toepassing die u wilde installeren dat het geld voor de fabrikant verdiend, maar het volgt de aanwijzingen op van meer agressieve en ongewenste programma’s. Dit alles betekent dat wanneer u een advertenties van Lollipop ziet u er zeker van kan zijn dat uw computer besmet is met browserkapers, kortingsprogramma’s en andere adware. Lollipop verspreidt bijvoorbeeld Delta Search, DealPly, Babylon en andere ongewenste software. Daarom raad ik aan om uw PC te scannen met  anti-malwareprogramma’s zoals ( Spyhunter, Malwarebytes of Adwcleaner). Lollipop zelfs is eenvoudig te verwijderen via het Configuratiescherm maar de andere toegevoegde programma’s zijn dat niet.

In sommige gevallen installeert Lollipop geen andere adware. De malware heeft vaak een bepaald land als doel (bijvoorbeeld Frankrijk) en dus wordt het niet over alle computers op de hele wereld verspreid. Dat kan natuurlijk wel veranderen en sommige bovengenoemde besmettingen negeren geografische grenzen en besmetten alle computers.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Lollipop Adware en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Lollipop Adware en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-lollipop-adware

Removal guides in other languages

Lollipop adware (en) 
Lollipop adware (fr) 
Lollipop adware (pt) 
Lollipop adware (es) 
Lollipop Adware (de)  Flag of Germany
Lollipop adware (kr)  Flag of South Korea
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.