MacShiny - Hoe te verwijderen

De MacShiny rogue Mac-systeem optimaliseerder (van Cyan Soft Ltd.) wordt gepromoot op zijn officiële site en wordt aangegeven als het gemakkelijkste tool om Apple computers te beschermen en optimaal te laten presteren. Uit dit perspectief is het gelijkaardig aan toepassingen zoals PC Optimizer Pro. Het recent gedetecteerde programma heeft zogezegd de volgende eigenschappen: vuilnis opruimer, systeem status provider, beveiliging scanner, duplicaat vinder, geavanceerde uninstaller, extensies manager, data wisser, snelle probleemoplosser, prestatie booster en een paar andere eigenschappen om de efficiëntie te verhogen.

Het wordt echter beschouwd net zo rogue te zijn als Identity Protector of VSnapshotTool,welke we eerder deze week reeds besproken hebben. Legitieme beveiligingsonderzoekers hebben bevestigd dat MacShiny optimizer is a potentially unwanted program (PUP), en wij geloven dat het in staat is te werken als een downloader voor bijkomende malware parasieten.


MacShiny rogue

MacShiny rogue Mac systeem optimaliseerder mag niet worden aangekocht omdat het een POT is

We besloten om MacShiny.pkg, wat een uitvoeringsbestand voor het installatieproces is, te downloaden en te scannen. Net zoals we voorspelden (Antivirus scan of MacShiny), bepaalden betrouwbare beveiligingstools deze toepassing als BV:Downloader-OA [Drp], OSX/Deceptor.MacShiny.A, Trojan.Linux.Downloader, geen virus:HEUR:Downloader.OSX.MacShiny.a. Van het woord “downloader” kunnen we afleiden dat dit verdachte XAR archief in staat zal zijn om stiekem bijkomende ongewenste tools of toepassingen, welke als meer kwaadaardig worden beschouwd, te installeren.

Ongeveer 70% van het verkeer naar de officiële MacShiny rogue optimaliseerder website komt van omleidingen. Het zou je moeten interesseren te weten te komen dat doorverwijzingen opgestart worden door tal van sites met pornografische inhoud. Deze marketingstrategie zou niet mogen worden gebruikt door gerespecteerde ontwerpers omdat gebruikers verkregen zouden moeten worden via professionele en toereikende services.

Gebruikers worden echter vrij vaak automatisch getransfereerd naar de officiële site van deze service. In sommige landen wordt de tool vaker aangeboden dan in andere. Bijvoorbeeld, mensen uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Duistland zullen op regelmatige basis de aanbieding krijgen om MacShiny te installeren.


MacShiny PUP

Hoewel het kopen van de MacShiny geavanceerde opruimer een degelijke aankoop kan lijken, zou je geen geld mogen verspillen aan dit hulpmiddel. Voor een licentie van 24 maanden moet je 4,95 euro/maand betalen. Dit betekent echter dat je voor een volle twee jaar vast zit aan deze tool: maak geen gebruik van deze beperkte aanbieding. Onbetrouwbare ontwerpers kunnen misschien gebruik maken van je bankrekening informatie en het zonder je toestemming in rekening brengen (Free trial offers can bring unwanted credit card charges).

Tijdens de eerste 30 dagen van je licentie, wordt er gezegd dat je recht hebt om je geld terug te vragen. Er kunnen echter wat verborgen voorwaarden zijn voor deze garantie. Daarnaast is het ook zo dat, als je het Deluxe plan koopt voor 24 maanden, je in totaal 118,80 euro moet betalen ook al vind je na een paar maanden van gebruik dat het tool niet efficiënt is.

We bieden gebruikers zelfs de demoversie van MacShiny niet aan om te proberen ook al is dit gratis (Antivirus software scams: free trials). Alles wat de tool doet is het tonen van nep positieven en hopen dat dit je overtuigd om de volledige versie te kopen. De gratis proef zal gebruikers toelaten 100 gedetecteerde problemen op te lossen, de rogue tool zal er echter voor zorgen dat dit lijkt op een druppel op een hete plaat. We hopen dat je niet overweegt om deze tool aan te schaffen omdat het enkel voor beveiligingsproblemen zal zorgen en mogelijk nog bijkomende kwaadaardige software zal downloaden.

Hoe potentieel ongewenste programma’s vermijden?

We blijven onze bezoekers herinneren aan de voornaamste manieren om de infiltratie van verdachte software te voorkomen. Zorg ervoor dat je beschikt over een betrouwbaar anti-malware tool. Reimage zal goed werk leveren bij het vinden van POT en andere potentieel gevaarlijke virussen.

We hopen dat je bij het installatieproces van freeware ook kiest voor de geavanceerde/aangepaste methodes, welke je zeker meer voordelen leveren dan snel de installatie te doorlopen in de basis modus. Het is ook een aanrader om de EULA en het Privacy Beleid grondig na te lezen opdat je niet gescammed wordt of betrokken raakt bij een tool dat automatisch kredietkaarten aanrekent of misleidende advertenties.

Handmatige instructies voor het verwijderen van het MacShiny potentieel ongewenst programma:

  1. Selectee “Ga” en “Ga naar map” op de Finder werkbalk.
  2. In de “Ga naar map” sectie, schrijf je /Library/LaunchAgents.
  3. In de map die geopend wordt, controleer je of er verdachten bestanden zijn die een adware kunnen activeren. Het zou kunnen dat je warden opmerkt die gerelateerd zijn aan “Genieo” of “RarGenie”.
  4. Zoek alle verdachte bestanden en plaats ze in de prullenmand.
  5. Typ /Library/Application Support in de “Ga naar map”.
  6. Opnieuw controleer je de map op alarmerende bestanden of mappen.
  7. Controleer de ~/Library/LaunchAgents map op kwaadaardige waarden. Doe dit door de mapnaam in te geven in “Ga naar map”.
  8. Herhaal dit alles tenslotte voor de /Library/LaunchDaemons map.

Als dit niet werkt, raden we je ten stelligste aan om de automatische verwijdering, welke we hierboven vermeld hebben, te proberen. Voer een scan uit om te zien waar deze adware zich verbergt.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Macshiny en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Macshiny en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-macshiny

Removal guides in other languages

MacShiny (en) 
MacShiny (dk) 
MacShiny (jp) 
MacShiny (it) 
MacShiny (se) 
MacShiny (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.