.mico File Extension Ransomware - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Ransomwares
 

Als je gemerkt hebt dat je sommige bestanden, die op je harde schijf opgeslagen werden, niet kan openen en dat ze nu de extensie .micro file hebben, betekent dit dat je computer geïnfecteerd werd met een virus genaamd; .mico file extension ransomware.

De .mico file extension ransomware is gewoon een nieuwe versie van de beruchte ransomware TeslaCrypt. Het lijkt zeer sterk op het origineel TeslaCrypt virus, behalve een paar kleine wijzigingen die van de .mico file extension ransomware een nog gevaarlijkere infectie maken. Met deze recentste update hebben de cyber criminelen bugs hersteld, welke cyber beveiligingsexperten in staat stelden om decoderingssleutels aan te maken. Daardoor is het dus niet meer mogelijk om na deze update je gecodeerde bestanden te decoderen met sotware ontworpen door cyber beveiligingsexperten en de enige manier om ze terug te krijgen is door een systeemherstel uit te voeren.

Om meer te weten te komen over de specifieke eigenschappen van de .mico file extension ransomware moet je dit artikel verder lezen. Als je vragen hebt over dit onderwerp, stel ze dan gerust in de onderstaande commentaar sectie en we zullen ons best doen om ze allemaal te beantwoorden.

Over de .mico file extension ransomware

Van zodra het op je computer zit, zal de .mico file extension ransomware een volledige scan uitvoeren van je harde schijf en alle bestanden detecteren die het kan coderen. Het richt zich op normale extensies zoals .doc, .mp3, .txt enz., het komt er dus op neer dat je persoonlijke bestanden gecodeerd kunnen worden. Dan zal de .mico file extension ransomware deze bestanden coderen en je een bericht tonen op je bureaublad. Men zal je melden dat je bestanden gecodeerd werden en dat je een losgeld moet betelen om een decoderingssleutel te ontvangen en de bestanden te ontgrendelen. We raden je echter niet aan om dit losgeld te betalen omdat er geen garanties bestaan dat je de bestanden terugkrijgt, ook niet nadat je betaald hebt.

Het eerste wat je moet doen in deze situatie is de .mico file extension ransomware van he systeem verwijderen. Dit kan automatisch gedaan worden – download gewoon een betrouwbare anti-malware toepassing en scan er je computer mee. We raden je aan om of Reimage, SpyHunter of Malwarebytes te gebruiken voor deze taak. Beide toepassingen zouden de .mico file extension ransomware moeten detecteren en voor goed van je pc verwijderen.

De volgende stap is het herstellen van je verloren bestanden. Zoals we reeds vermeld hebben is het niet mogelijk om ze te herstellen met de hulp van software van derden, dus is de enige manier om dit te doen; je pc herstellen naar een vorige datum toen je bestanden nog niet gecodeerd waren. Om dit te doen moet je echter een werkende kopie hebben van he harde schijf. Hier vind je instructies over hoe een systeemherstel uit te voeren: https://www.2-viruses.com/how-to-do-a-system-restore.

Om in de toekomst infecties zoals deze te voorkomen, raden we je aan je computer te beveiligen met een betrouwbare anti-malware en anti-virus software.

Hoe .mico file extension ransomware verwijderen via het Systeemherstel?

1. Herstart je computer in Veilige Modus met Opdracht Prompt


voor Windows 7 / Vista/ XP
 • Start → Afsluiten → Herstarten → OK.
 • Druk herhaaldelijk op de F8 toets tot het Geavanceerde Boot Opties venster verschijnt.
 • Kies Veilige Modus met Opdracht Prompt. Windows 7 enter safe mode

voor Windows 8 / 10
 • Druk op Aan/Uit op Windows aanmeldscherm. Druk dan op de Shift toets en hou hem ingedrukt en klik op Herstarten. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Kies probleemoplossing → Geavanceerde Opties → Opstart instellingen en klik op herstarten.
 • Terwijl het laadt, selecteer Veilige Modus met Opdracht Prompt inschakelen uit de lijst van Opstart Instellingen.Windows 8-10 enter safe mode

Systeembestanden en instellingen herstellen.
 • Als de Opdracht Prompt modus laadt, geef je cd herstel in en druk op Enter.
 • Geef dan rstrui.exe in en druk opnieuw op Enter.CMD commands
 • Klik op “Volgende” in het venster dat verscheen. Restore point img1
 • Selecteer één van de Herstelpunten die beschikbaar zijn voor dat .mico file extension ransomware je systeem geïnfiltreerd heeft en klik dan op “Volgende”.Restore point img2
 • Om het Systeemherstel te starten klik je op “Ja”. Restore point img3

2. Complete verwijdering van .mico file extension ransomware

Na het herstellen van je systeem, is het aangeraden om je computer te scannen met een anti-malware programma, zoals Reimage, Spyhunter en verwijder alle kwaadaardige bestanden die gerelateerd zijn aan .mico file extension ransomware.


3. Herstel door .mico file extension ransomware aangetaste bestanden met “Shadow Volume Copies”

Als je de Systeemherstelfunctie niet gebruikt, kan shadow copy momentopnamen gebruiken. Deze bewaren kopieën van je bestanden op het tijdstip dat de systeemherstel momentopname aangemaakt werd. Meestal probeert .mico file extension ransomware om alle Shadow Volume Copies te verwijderen, dus het kan zijn dat deze methode niet op alle computers werkt.

Shadow Volume Copies zijn enkel beschikbaar voor Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7, en Windows 8. Er zijn twee manieren om je bestanden te herstellen via Shadow Volume Copy. JE kan dit doen via ‘native Windows Previous Versions’ of via Shadow Explorer.

a) Native Windows Previous Versions

Rechtermuisklik op een gecodeerd bestand en selecteer Eigenschappen>Vorige versies tab. Nu zal je alle beschikbare kopieën van dat specifiek bestand en het tijdstip wanneer het opgeslagen werd in een Shadow Volume Copy. Kies de versie van het bestand dat je wil herstellen en klik op Copy als je het in dezelfde map als die van jou wil bewaren, of Herstellen als je het bestaande, gecodeerde bestand wilt. Als je eerst de inhoud van het bestand wilt zien, klik dan gewoon op openen.
Previous version

b) Shadow Explorer

Het is een gratis programma dat je online kan vinden. Je kan ofwel de volledige of de draagbare versie van Shadow Explorer downloaden. Open het programma. Selecteer in de linker bovenhoek de schijf waar het bestand waar je naar opzoek bent bewaard werd. Je zal alle mappen op die schijf te zien krijgen. Om een volledige map op te halen, rechtermusiklik er op en selecteer “Exporten”. Kies dan de locatie waar je het wilt bewaren.
Shadow explorer

Opmerking: In veel gevallen is het onmogelijk om de bestanden die aangetast werden door moderne ransomware te herstellen. Daarom raad ik aan om een degelijke cloud back-up software te gebruiken uit voorzorg. We raden je aan om Carbonite, BackBlaze, CrashPlan of Mozy Home eens te bekijken.

Verwijdering handleiding .mico file extension ransomware

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
maart 7, 2016 11:46, maart 7, 2016 11:46
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *