Money Viking - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

Money Viking is weer maar eens een andere toepassing die je niet op je pc mag laten staan. Het staat officieel geregistreerd als een adware, dus zal het je browsers overspoelen met advertenties in allerlei vormen.

Het is niet moeilijk om te zien of je pc geïnfecteerd werd met Money Viking of niet omdat meestal de advertenties die getoond worden door deze adware het label “Ads by Money Viking” of “Brought to you by Money Viking” dragen. Als je deze dus te zien kreeg op één van je browsers, dan is je pc geïnfecteerd en moet je dit oplossen.

Om snel en moeiteloos verlost te worden van Money Viking moet je een betrouwbare anti-malware toepassing downloaden zoals Reimage, SpyHunter of Malwarebytes, deze installeren en er een volledige scan van alle op je harde schijf bewaarde bestanden mee uitvoeren. Deze zou in een mum van tijd het virus automatisch moeten detecteren en verwijderen. Het zal ook je computer in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties, dus loont het de moeite om het te laten staan.

Als je deze verwijdering liever manueel uitvoert, scroll dan helemaal naar onderaan dit artikel. Hier vind je onze stap-voor-stap manuele verwijderingshandleiding voor Money Viking. We hebben deze gemaakt om je te helpen bij dit ingewikkelde virus verwijdering proces. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en je zal in staat zijn om zelf, manueel het Money Viking virus te verwijderen.

Als je problemen ondervond tijdens het verwijderen, neem dan gerust contact met ons op via de onderstaande commentaar sectie en we zullen ons best doen om je te voorzien van de nodige assistentie. Als je meer wilt te weten komen over de specifieke eigenschappen van Money Viking lees dan dit artikel verder.

Over de Money Viking adware

Hoewel het omschreven wordt als een nuttige toepassing die je zowel tijd als geld laat besparen tijdens het online winkelen door je te voorzien van allerlei coupons en deals, is dit niet waar. Het probleem met al deze aanbiedingen en deals is dat ze komen onder de vorm van vervelende web advertenties, zoals pop-up, pop-under, in-tekst, banner of contextuele advertenties.

Deze advertenties zie je waarschijnlijk terwijl je een e-commerce website, zoals eBay of Amazon bezoekt. Men zal je aanbieden om bepaalde artikelen te kopen tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Trap niet in de val – meestal zijn deze aanbiedingen nep en is het gewoon een trucje om je aandacht te trekken en je er op te laten klikken. We raden je niet aan dit te doen.

Als je klikt op een advertentie die getoond wordt door Money Viking zal je onmiddellijk omgeleid worden naar andere sites die eigendom kunnen zijn van allerlei cyber criminelen zoals hackers of scammers. Op deze manier kan je pc geïnfecteerd worden met andere virussen of als je probeert om hier iets te kopen kan je zelfs gescammed worden en je geld verliezen.

Money Viking werkt net zoals een browser add-on die toegevoegd kan worden aan alle meest voorkomende browsers, inclusief Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer en zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple gebruikers geïnfecteerd kunnen worden.

De distributiemethodes van de Money Viking adware

Money Viking kan je systeem infiltreren als je de één of andere freeware download en installeert van op het net. Bijvoorbeeld, als je de één of andere media speler of download manager download en installeert, kan Money Viking er mee meekomen in een bundel. Als je dus infecties zoals deze wilt vermijden, moet je steeds de nodige aandacht schenken aan het installatieproces van freeware en je pc beschermen met een betrouwbare anti-malware software.Automatische tools Money Viking verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Money Viking files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van Money Viking Advertenties

Hoe Money Viking te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Money Viking installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Money Viking en gerelateerde parasieten als Free Download Finder , Addonjet , ColdSearch.com , MyDownloadManager .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Money Viking van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Money Viking en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Money Viking, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Money Viking verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Money Viking. Klik op het icoon met de prullenbak naast Money Viking of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Money Viking, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Money Viking verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Money Viking of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Money Viking, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Money Viking verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Money Viking van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Money Viking verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Money Viking. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Money Viking, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Money Viking

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
februari 29, 2016 12:15, februari 29, 2016 12:15
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *