Movie Wizard - Hoe te verwijderen

Movie Wizard

Movie Wizard is een kwaadaardige applicatie die wordt gecategoriseerd als adware door z’n vele kwaadaardige acties. U houdt het best niet geïnstalleerd op uw computer want het kan tot serieuze problemen leiden. Aangezien het wordt geïnstalleerd op computers zonder gebruikers daarvan op de hoogte te stellen, kan u de applicatie enkel opmerken eens het binnen is. Maar dit is niet zo moeilijk aangezien de advertenties van Movie Wizard worden gelabeld met “Ads by Movie Wizard” of “Brought to you by Movie Wizard”. Als u dit hebt opgemerkt in één van uw browsers, dan is uw computer zeker en vast geïnfecteerd en moet u acties ondernemen om het probleem op te lossen.

U kan Movie Wizard manueel of automatisch verwijderen. We raden u aan om dit automatisch te doen want dit is makkelijker en efficiënter. Download een betrouwbaar anti-malware hulpmiddel zoals SpyHunter, Malwarebytes of StopZilla en scan er uw computer mee. Het zal de bedreiging automatisch detecteren en verwijderen. Ook zal het uw computer in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties. Indien u ervaring heeft met het verwijderen van virussen, kan u Movie Wizard ook manueel elimineren. Scrol naar het eind van dit artikel waar u een stap-voor-stap handleiding zal vinden voor het verwijderen van Movie Wizard. Volg alle stappen aandachtig en u zal zich snel kunnen ontdoen van deze applicatie.

Indien u vragen heeft rond dit onderwerp, stel ze dan gerust in de reageersectie onderaan. En als u meer te weten wil komen over Movie Wizard, lees dit artikel dan gerust verder.

Over Movie Wizard

Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire browsers als Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer. Eens binnen, zal het meerdere advertenties weergeven zoals pop-ups, pop-unders, banners en in-tekst advertenties. Het kan ook een nieuw tabblad of scherm openen in uw webbrowser. Deze advertenties verschijnen op willekeurige momenten, dus dat is zeer vervelend. We raden u niet aan om erop te klikken want dat kan tot serieuze problemen leiden.

De makers van Movie Wizard worden betaald voor het tonen van advertenties aan gebruikers. Het is geen geheim dat deze sponsors vaak cybercriminelen zijn zoals hackers en oplichters. Dus als u op advertenties klikt die worden geleverd door Movie Wizard, dan zal u meteen worden omgeleid naar andere websites. Dit kan ervoor zorgen dat uw computer geïnfecteerd geraakt. Als u er iets probeert aan te kopen, kan u ook opgelicht worden en geld verliezen. Om het eenvoudig uit te drukken – cybercriminelen kunnen u rechtstreeks in uw browser bereiken als u Movie Wizard op uw computer geïnstalleerd hebt staan.

Een ander ongewenst kenmerk van Movie Wizard is de verzameling van informatie. Eens geïnstalleerd, zal het vele gegevens over u verzamelen, zoals uw browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites, zelfs uw IP- en e-mailadres. Derden zullen dan hun advertenties aanpassen gebaseerd op de verzamelde informatie zodat ze aantrekkelijker lijken voor gebruikers. Op deze manier stijgt de kans dat gebruikers erop zullen klikken. Dat is het hoofddoel van Movie Wizard want z’n makers verdienen geld elke keer een gebruiker op de advertenties klikt.

Distributiemethoden van Movie Wizard

Movie Wizard wordt gebundeld met andere gratis programma’s die kunnen worden gedownload van het internet. Dus als u bijvoorbeeld een gratis applicatie downloadt van een onbetrouwbare website en op uw computer installeert, dan is er een kans dat Movie Wizard mee geïnstalleerd wordt zonder waarschuwing. Om dit te voorkomen, is het een goed idee zeer aandachtig te zijn tijdens de installatie van gratis software. Sla geen stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode. Als u genoeg tijd hebt, lees dan alle algemene voorwaarden. Zoek voor vakjes die al voor u werden geselecteerd. Deze tips zouden u moeten helpen om uw systeem te beschermen tegen ongewenste software.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Movie Wizard en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Movie Wizard en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Manuele verwijdering van Movie Wizard

Hoe Movie Wizard te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Movie Wizard installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Movie Wizard .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Movie Wizard van uw browsers

TopVerwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Movie Wizard en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Movie Wizard, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopMovie Wizard verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Movie Wizard. Klik op het icoon met de prullenbak naast Movie Wizard of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Movie Wizard, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopMovie Wizard verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Movie Wizard of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Movie Wizard, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Movie Wizard verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.

TopMovie Wizard verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Movie Wizard. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Movie Wizard, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Removal guides in other languages

Movie Wizard (es) 
Movie Wizard (it) 
Movie Wizard (pt) 
Movie Wizard (de)  Flag of Germany
Movie Wizard (fr) 
Movie Wizard (kr)  Flag of South Korea
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.