Mysearchresults.com virus - Hoe te verwijderen

Het Mysearchresults.com virus is een adware die computers infiltreert zonder toestemming van de gebruiker en je werk op het internet verstoort. Het programma installeert zijn Toolbar op je Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox, wijzigt je startpagina en standaard zoekmachine. Deze wijzigingen zijn niet alleen vervelend ze zorgen ook voor andere problemen.

Het Mysearchresults.com virus veroorzaakt omleidingen naar websites die je nog nooit zag en welke in feite kwaadaardig kunnen zijn. Op deze manier riskeer je dat je computer geïnfecteerd wordt met malware en andere soorten dreigingen. Bovendien is het programma in staat om informatie over wat je doet op het internet te verzamelen, bijvoorbeeld welke sites je bezoekt of wat je zoekopdrachten zijn. Het kan zelfs je logins en andere persoonlijke informatie registreren. Als deze gegevens gelekt worden, zal dit ernstigere gevolgen met zich meebrengen.

Dit zijn de redenen waarom we je ten stelligste aanraden om deze kwaadaardige browser extensie onmiddellijk te verwijderen. Als je niet weet hoe je dit moet doen, lees dan alsjeblieft deze handleiding verder. We zullen je leren hoe je efficiënt Mysearchresults.com van je computer kunt verwijderen en ook hoe je hem in de toekomst kunt beschermen tegen gelijkaardige infecties.


Mysearchresults.com removal

Waarom is Mysearchresults.com gevaarlijk

Op het eerst ziet het eruit als een normale zoekmachine, maar je zal snel leren dat het duidelijk een ongewenst programma is en je het niet op je pc mag laten staan. Ten eerste, Mysearchresults.com wordt verdeeld via allerlei misleidende methodes en komt het meestal als een verrassing.

Daarna wijzigt het verschillende persoonlijke instellingen zonder de gebruikers hierover te informeren. Dit heeft als gevolg dat je gedwongen zal zijn hun website te gebruiken op een dagelijkse basis. Aangezien het voorgesteld wordt als een efficiënte, geavanceerde zoekmachine die voor een veiliger online zoeken kan zorgen, zal je het waarschijnlijk gaan gebruiken om op het web te zoeken.

Wij raden je aan dit niet te doen. Er zijn verschillende redenen waarom je het niet zou mogen gebruiken:


Mysearchresults.com traffic analysis

 • de getoonde resultaten zijn niet relevant, je verdoet gewoon je tijd;
 • gepromote en niet relevante resultaten worden getoond in de top posities;
 • je zal te maken krijgen met extra advertenties;
 • je kan omgeleid worden naar andere onbetrouwbare sites.

Dit heeft dus tot gevolg dat je jezelf in gevaar brengt om geïnfecteerd te worden met andere malware of zelfs je persoonlijke informatie te verliezen door gewoon deze site te gebruiken. Ook zullen al de zoekopdrachten die je invoert op Mysearchresults.com verzameld worden, dus als hier wat van je gevoelige informatie onthuld wordt, kan dit ook gelekt worden wat extreem gevaarlijk is.

Hoe infecteerde het je computer?

Het Mysearchresults.com virus wordt verdeeld in een bundel met gratis programma’s. Het komt erop neer, dat jij toegang geeft tot je computer bij het installeren van een gratis speler of een gelijkaardig programma. Je moet altijd kiezen voor de Aangepaste installatie en nakijken of er extra componenten zijn zoals de Mysearchresults.com werkbalk en deze optie deselecteren.

Dit is bij ver de meest Populaire methode om malware zoals dit te verdelen. We hebben gezien dat virussen zoals Search.abcnews.io, Xtconnect.com, of Fanatics Search op deze manier verdeeld worden en ze erin slagen om duizenden computers te bereiken. Trouwens ongeacht het feit dat Mysearchresults.com reeds een tijdje bestaat, is het nog steeds zeer populair zoals je kunt zien in de onderstaande grafiek.

Je moet weten dat meer dan 95% van die bezoeken rechtstreeks zijn, het is dus duidelijk dat deze bezoekers vanop een geïnfecteerde computer komen.

Hoe omgaan met de Mysearchresults.com hijacker?

Als je de wijzigingen die we hierboven vermeld hebben opmerkte op je browser en je constant omgeleid wordt, is je browser vast en zeker gegijzeld. Verwijder het Mysearchresults.com virus onmiddellijk nadat je de eerste sporen ervan detecteerde. Ga naar Controlepaneel -> Toevoegen/Verwijderen programmalijs en verwijder het hier. Het is belangrijk dat je alle andere programma’s die met de hijacker geïnstalleerd werden verwijderd, aangezien sommige onder hen de browser instellingen opnieuw kunnen downloaden of resetten. Voor een scan uit met Spyhunter of Reimage aangezien deze zulke programma’s snel identificeren.

Je moet ook de browser extensies van Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome nakijken. Als je Mysearchresults.com niet in de lijst ziet, moet je anti-malware tools zoals Reimage gebruiken en er je computer mee scannen. Het verwijderen van het programma van je computer wijzigt je zoekmachine niet, het stopt alleen de advertenties van opduiken op je computer. Je zal zelf handmatig je zoekmachine moeten aanpassen. Afhankelijk van de browser die je gebruikt, volg je onderstaande instructies:

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Mysearchresults Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Mysearchresults Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe Mysearchresults.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

Als je Google Chrome gebruikt, volg dan deze instructies om je vorige instellingen te herstellen:

TopHoe Mysearchresults.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Mysearchresults.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Om de instellingen op een gegijzelde Mozilla Firefox te herstellen, volg je onderstaande instructies:

TopHoe Mysearchresults.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Mysearchresults.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Mysearchresults.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Mysearchresults.com kan ook Mac-gebruikers aantasten. Bekijk, in dit geval, onze verwijderingshandleiding voor Mac:

TopHoe Mysearchresults.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Mysearchresults.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Mysearchresults.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Mysearchresults.com virus

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-mysearchresults-com-virus

Removal guides in other languages

Mysearchresults.com virus (en) 
Virus Mysearchresults.com (es) 
Le virus Mysearchresults.com (fr) 
Vírus Mysearchresults.com (pt) 
Mysearchresults.com virus (it) 
Mysearchresults.com virus (dk) 
Mysearchresults.com virus (se) 
Mysearchresults.com-Virus (de)  Flag of Germany
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.