Mystartshield.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Browser Hijacker
 

Het Mystartshield.com (MyStart Shield) virus is ongeveer 10 maanden actief: sinds het begin van oktober 2016. Ongeveer 13 uur geleden werd het gemodificeerd wat aangeeft dat Visicom Media, de eigenaar van dit zoekplatform, er niet aan denkt hun product stop te zetten. Hetzelfde bedrijf introduceerde tal van andere browser hijackers: Newtab.club, Pandasecurity.mystart.com, Mystart.com en Scenic Reflections Toolbar. Het domein dat we vandaag onderzoeken heeft nog geen indrukwekkende positie bereikt in wereldwijde rangschikkingen, maar het geeft wel de toon aan in de Verenigde Staten, Japan, Duistland, Canada en het Verenigd Koninkrijk (1).

Discussie over het Mystartshield.com computervirus

Het voornaamste product van Visicom is Mystart.com, en andere werkbalken en platforms zijn sub-domeinen, die erop gericht zijn om zo veel mogelijk klanten aan te trekken zelfs als dit betekent dat ze hiervoor geen al te zuivere strategieën moeten gebruiken (2). Sommige malware scanners detecteren de Mystartshield.com infectie als PUP.Optional.MyStartShield.ChrPRST en zo het blijkt, kan het waarden aanmaken in het register om te volharden (3). De extensie zal ook een spoor achterlaten in de AppData map. Daarnaast hebben we nog een andere verdachte toepassing gevonden die toebehoort aan Visicom: FileBullDog redirect.


Mystartshield.com computer virus

Producten die ondersteund worden door Mystart.com mogen niet als geschikte kandidaten voor het uitvoeren van zoekopdrachten beschouwd worden. Bijvoorbeeld, een aantal mensen hebben benadrukt (4) dat het verwijderen van deze producten een moeilijke taak is: soms helpt zelfs een meer gesofisticeerde aanpak niet. Vreemd genoeg is de Mystartshield.com infectie beschikbaar in de Chrome Web store: mensen kunnen moeilijkheden ondervinden als ze de extensie proberen te verwijderen.


Mystartshield.com virus

Bijvoorbeeld, een van de slachtoffers benadrukte dat, hoewel het leek alsof er geen restanten meer overbleven op het besturingssysteem die gerelateerd konden worden aan Mystart.com, de ongewenste startpagina nog altijd getoond werd zonder toestemming. Anderen zeiden dat ze gedwongen warden om Chrome volledig te verwijderen, elk spoor te verwijderen uit de Programma Bestanden map en de cache in de Temp internet map te verwijderen. Als het dit is wat nodig is om de Mystartshield.com malware te verwijderen, hopen we dat je niet in de verleiding komt om deze add-on te proberen.

Het Mystartshield.com omleiding virus beweert dat het mensen waarschuwt voor het mogelijk traceren en sites blokkeert die mogelijk betrokken zijn bij phishing scams. Volgens de toelatingen die de extensie echter vereist, is het duidelijk dat het programma zelf betrokken is bij wat onnodige activiteiten. MyStart Shield vraagt om alle info op je bezochte sites te mogen lezen en wijzigen. Daarnaast blijkt de verdachte extensie ook plannen te hebben om sites waaraan het gerelateerd is te contacteren. Het zal ook samenwerken met bepaalde lokale programma’s. Deze eigenschappen lijken veeleer op spyware (5) en mensen moeten duidelijk het gevaar begrijpen van hun browser die gevolgd wordt.

Manieren om malware op je systeem op te ruimen

Om je besturingssysteem te beveiligen en ervoor te zorgen dat er geen ongewenste software overblijft op je apparaat, raden we je aan een volledige systeemscan uit te voeren met een anti-malware tool zoals Reimage wat je een realistische situatie van je computer zal tonen. Je zal te weten komen of er sporen zijn van malware of potentieel ongewenste toepassingen (POT) die je cyberveiligheid bedreigen.

Een handmatige verwijdering is een ander alternatief, maar zoals je jezelf wel herinnerd, ondervonden mensen moeilijkheden bij het verwijderen van Visicom producten. Om je te helpen, voorzien we de beide opties en hopen we dat je deze kiest waar je het meest mee geholpen bent.

Om degelijk beschermd te zijn tegen computervirussen is het nuttig om te beschikken over een anti-malware. Dit is echter zeker niet voldoende. Je moet ook je surfgewoontes aanpassen aan de laatste aanbevelingen voor cyberveiligheid. Bijvoorbeeld, sta niet toe dat extensies automatisch geïnstalleerd worden (dit kan je uitschakelen via de browser instellingen). Ook, als je besluit om een nieuwe toepassing te proberen, hopen we dat je eerst wat onderzoek verricht.Automatische tools Mystartshield.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Mystartshield.com Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Roep het Mystartshield.com virus een halt toe

Hoe Mystartshield.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Mystartshield.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Mystartshield.com virus en gerelateerde parasieten als Qone8 virus , Start-search.com virus , Websearch.searchiseasy.info virus , Oursearching.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Mystartshield.com virus van uw browsers

  Top Hoe Mystartshield.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Mystartshield.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Mystartshield.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Mystartshield.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Mystartshield.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Mystartshield.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Mystartshield.com virus van de lijst.

Hoe Mystartshield.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Mystartshield.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Mystartshield.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Mystartshield.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Mystartshield.com virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Mystartshield.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Mystartshield.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Mystartshield.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

     
 

Over de auteur

 
oktober 24, 2017 07:31, oktober 24, 2017 07:31
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *