Nationzoom.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Het Nationzoom.com virus is een browserkaper dat geïnstalleerd kan worden op willekeurige computers via bundels met gratis software. Het programma wordt gebundeld met verschillende gratis toepassingen zoals muziekspelers, videorecorders, downloadbeheerders, enzovoorts. Als u dit soort programma’s wilt vermijden, let dan goed op tijdens het installatieproces. Als u vooraf ingeschakelde vinkjes ziet, zet deze dan juist uit zodat er niet automatisch extra programma’s aan de installatie worden toegevoegd.

Als het Nationzoom.com virus reeds op uw systeem aanwezig is dan zult u het zien als u gaat internetten met Internet Explorer, Mozilla Firefox of Google Chrome. Eerst wijzigt het programma de instellingen van uw standaardzoekmachine en startpagina naar Nationzoom.com. Deze wijzigingen worden zonder uw toestemming aangebracht. Daarom wordt deze toepassingen ook beschouwd als een ongewenst programma.

Nationzoom.com ziet er uit als een normale zoekmachine, maar het promoot verschillende commerciële websites. Het voegt links naar websites toe aan de zoekresultaten die niets met uw zoekopdracht te maken hebben. Dit brengt geen schade toe aan uw computer maar het hindert u wel sterk tijdens het internetten. De makers van dit soort toepassingen verdienen geld aan elke bezoeker die via hen deze websites bezoekt.

Wij raden u aan het Nationzoom.com virus van uw systeem te verwijderen zodra u het heeft aangetroffen. Ga naar het Configuratiescherm → een programma verwijderen en verwijder het vervolgens uit de programmalijst. We raden aan ALLE programma’s die op dezelfde dag zijn geïnstalleerd te verwijderen. Sommige versies van dit virus installeren software die voorkomt dat u wijzigingen kunt aanbrengen en daarom zal het virus telkens terugkeren. Om deze software op te sporen kunt u gebruik maken van Spyhunter of een ander betrouwbaar anti-spywareprogramma. Daarna kunt u de browsertoevoegingen verwijderen en de instellingen herstellen.

Hoe u het Nationzoom.com virus uit Internet Explorer verwijdert: 

1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld;

2. Doe het volgende: Voor IE8-9 kiest u Zoekmachines Beheren, Voor IE7 klikt u op Zoekstandaard Wijzigen;

3. Verwijder Nationzoom.com uit de lijst.

HHoe u het Nationzoom.com virus uit Firefox verwijdert: 

1. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen;

2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

5. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens laadt als u een nieuw tabblad opent.

6. Als de instellingen niet hersteld kunnen worden en de scan met een anti-spywareprogramma leveren niets op, doe dan het volgende: Sluit Firefox, open de Bestandsverkenner en typ %AppData% in de adresbalk. Typ user.js in het zoekveld. Als dit bestand bestaat, wijzig de naam dan en start Firefox opnieuw op. U moet dan bovenstaande stappen herhalen.

Hoe u het Nationzoom.com virus uit Google Chrome verwijdert: 

1. Klik op het pictogram met de 3 horizontale lijnen rechtsboven in uw browser;

2. Kies Instellingen;

3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren;

4. Verwijden de overbodig zoekmachines uit de lijst;

5. Ga terug naar Instellingen. Kies Bij Opstarten voor “de pagina Nieuw tabblad openen” (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

  Top De snelkoppeling van de kaper verwijderen (alle browsers) (optioneel):

Als uw browser de pagina Nationzoom.com virus opent tijdens het opstarten, probeer dit:

  • Klik met rechts op het pictogram van uw browser. Kies Eigenschappen;
    Shortcut properties
  • Open het tabblad Snelkoppeling;
    Remove url
  • Verwijder het onderdeel Nationzoom.com virus uit het doelveld.

Automatische tools Nationzoom.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Nationzoom.com Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Nationzoom.com virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
februari 3, 2014 10:57, juli 26, 2017 12:55
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *