Omniboxes.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Browser Hijacker
 

Het Omniboxes.com virus is een browserkaper die uw Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome of Safari kan overnemen. Meestal infiltreert het computers wanneer gebruikers andere applicaties downloaden van het internet, zoals gratis mediaspelers, PDF-makers, download managers en dergelijke. Eens binnen, past het programma uw browserinstellingen aan en neemt het uw browsersessies over. Eerst vervangt het Omniboxes.com virus uw startpagina en standaard zoekmachine. Maar deze pagina werkt compleet anders dan normale zoekmachines, ondanks z’n uiterlijk. Het hoofddoel van het Omniboxes.com virus is om gebruikers te herleiden naar verscheidene gesponsorde websites en om webverkeer op te bouwen naar die pagina’s, samen met het verhogen van hun pagina ranking in zoekresultaten.

omniboxes.com-virus

Het wordt ten strengste aangeraden om het Omniboxes.com virus te verwijderen van uw browser wanneer u het opmerkt. Als u zich niet manueel kan ontdoen van dit virus, voert u een volledige systeemscan uit met Spyhunter, StopZilla of een ander betrouwbaar anti-malware hulpmiddel. Om meer te weten te komen over deze kaper, kan u verder lezen in dit artikel. Aan het eind zal u een handleiding vinden voor het elimineren van het Omniboxes.com virus.

Over het Omniboxes.com virus

Als het Omniboxes.com virus al is geïnfiltreerd in uw computer, zal het uw startpagina en standaard zoekmachine aanpassen. Het programma heeft effect op één of meerdere webbrowsers tegelijkertijd, dus de kans is groot dat u geen zoekopdrachten zal kunnen maken zonder constante onderbrekingen, want al uw browsers worden overgenomen. Het Omniboxes.com virus past uw zoekresultaten aan door het toevoegen van gesponsorde en commerciële websites, en door het weergeven van vele advertenties tussen uw zoekresultaten. Als u op één van deze advertenties klikt, zal u een pagina bezoeken die waarschijnlijk gecompromitteerd is of zal u een potentieel ongewenst programma downloaden naar uw systeem.

Het Omniboxes.com virus kan u ook betrekken bij onethische marketing. Het programma kan informatie verzamelen over uw browsergewoonten, meer te weten komen over uw interesses en deze gegevens later verzenden naar derden. Zij kunnen de informatie gebruiken voor het genereren van gepersonaliseerde advertenties. Deze zijn effectiever waardoor er meer kliks zijn en de marketing campagnes zeer succesvol zijn.

Distributiemethoden van het Omniboxes.com virus

De meeste gebruikers klagen over het Omniboxes.com virus omdat het opduikt in hun webbrowsers nadat ze bepaalde gratis software hebben gedownload. Het programma wordt meestal samen geïnstalleerd met verscheidene spelers, download managers en dergelijke. Als computergebruikers meer aandacht spenderen aan de installatiestappen van zulke programma’s, vermijden ze het toevoegen van het Omniboxes.com virus of gelijkaardige ongewenste programma’s. Meestal wordt deze adware vermeld in één van de installatiestappen. Zoals u weet, worden optionele downloads vaak geselecteerd op voorhand. Als u deze niet deselecteert, kunnen bundels als standaard worden toegevoegd. Om deze reden kiezen gebruikers best voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode en bekijken ze elke stap vooraleer op ‘next’ of ‘volgende’ te klikken. Zorg ervoor dat u opties deselecteert die het hebben over downloads waarmee u niet bekend bent.

Om het Omniboxes.com virus te verwijderen, gebruikt u een anti-malware programma om een volledige systeemscan uit te voeren of volgt u de instructies hieronder om de badware manueel te elimineren. U kan het programma niet zomaar negeren. Hoe langer u het in uw systeem houdt, hoe meer problemen u zal ondervinden.Automatische tools Omniboxes.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Omniboxes.com Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van het Omniboxes.com virus

Hoe Omniboxes.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Omniboxes.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Omniboxes.com virus en gerelateerde parasieten als Qone8 virus , Websearch.searchiseasy.info virus , Start-search.com virus , Websearch.simplesearches.info virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Omniboxes.com virus van uw browsers

  Top De snelkoppeling van de kaper verwijderen (alle browsers) (optioneel):

Als uw browser de pagina Omniboxes.com virus opent tijdens het opstarten, probeer dit:

 • Klik met rechts op het pictogram van uw browser. Kies Eigenschappen;
  Shortcut properties
 • Open het tabblad Snelkoppeling;
  Remove url
 • Verwijder het onderdeel Omniboxes.com virus uit het doelveld.

  Top Hoe Omniboxes.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Omniboxes.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Omniboxes.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Omniboxes.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Omniboxes.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Omniboxes.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Omniboxes.com virus van de lijst.

Hoe Omniboxes.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Omniboxes.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Omniboxes.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Omniboxes.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Omniboxes.com virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Omniboxes.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Omniboxes.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Omniboxes.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Omniboxes.com virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
maart 9, 2015 08:50, juli 26, 2017 09:33
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *