"On this day i hacked your OS" Scam - Hoe te verwijderen

Kreeg je het “On this day i hacked your OS” bericht in je postvak in? Dat betekent dat je het doelwit bent van cybercriminelen die je proberen te misleiden om op die manier wat makkelijk geld te verdienen. Deze scam campagne kan gecategoriseerd worden als een Bitcoin scam omdat hun voornaamste doek het je laten overmaken van Bitcoins naar hun account is.

Als je dit bericht kreeg moet je het natuurlijk gewoon negeren of verwijderen, zonder de instructies die erin voorzien worden op te volgen. Om dit onmiddellijk te kunnen doen moet je echter bewust zijn van de scam. Cybercriminelen gebruiken allerlei Social engineering techniques om deze scam berichten er overtuigender te laten uitzien, dus gebruikers met een mindere kennis op dit gebied zullen om de tuin geleid worden. Als je dit bericht ontvangt is het ook mogelijk dat er reeds een malware actief is op je computer. Verschillende adware infecties of browser hijackers zijn constant persoonlijke informatie aan het verzamelen, die overgemaakt kan worden aan andere cybercriminelen en gebruikt kan worden in scam campagnes zoals deze.

Dus, als je dit bericht ontving of je vermoed date r malware actief is op je computer, lees dan alsjeblieft dit artikel verder. Wij zullen je voorzien van instructies over hoe te reageren in situaties als deze en ook over hoe je computer te beschermen tegen potentiële schade.


On this day i hacked your OS Scam

Wat is de bedoeling van deze “On this day i hacked your OS” scam

Laat ons als eerste de originele tekst van deze spam mail eens bekijken:

Ik heb heel slecht nieuws voor je. 03/08/2018 – op deze dag heb ik je OS gehackt en kreeg de volledige toegang tot je rekening {bankrekening van het slachtoffer} Vandaag heeft je rekening {rekening van het slachtoffer} het wachtwoord: {een soort van wachtwoord. Dus, ja, je kunt het wachtwoord veranderen. Maar mijn malware onderschept het elke keer.” [… technische nonsens hier …] “En ik kreeg een idee…. Ik maakte schermafbeeldingen van de volwassenen sites waar je wat lol had (begrijp je het, hé?). Daarna maakte ik een schermafbeelding van je geneugten (door de camera van je apparaat te gebruiken) en plakte ze aan elkaar. Het resultaat is geweldig! Je bent zo spectaculair! Ik weet dat je niet wilt dat je vrienden, familie of collega’s deze schermafbeeldingen te zien krijgen. Ik denk dat $750 een zeer, zeer kleine prijs is voor mijn stilzwijgen. Bovendien bespioneer ik je al zo lang, en spendeerde veel van mijn tijd eraan! Betaal ALLEEN in Bitcoins! Mijn BTC wallet: 1FgfdebSqbXRciP2DXKJyqPSffX3Sx57RF

Deze scam campagne kan ook geïdentificeerd worden aan de hand van het Bitcoin nummer van de cybercriminelen, wat 1FgfdebSqbXRciP2DXKJyqPSffX3Sx57RF is. Je kunt deze wallet nummer traceren naar de scamwarners.com database, waar het gemarkeerd staat als eentje dat https://www.scamwarners.com/forum/viewtopic.php?f=9"p=377288′ name=toebehoort aan cybercriminelen. Het is niet alleen geassocieerd met “On this day i hacked your OS”, maar ook met andere pogingen om mensen te scammen. In dit specifiek geval, beweren ze dat ze je systeem succesvol gehackt hebben en toegang hebben tot je gevoelige informatie, zoals je bakrekeninggegevens en dergelijke. Ze beweren ook dat ze je opgenomen hebben terwijl je volwassenen websites bezocht en foto’s van je namen door gebruik te maken van de voorste camera op je apparaat. Zoals je kunt zien proberen ze gebruikers af te persen en vragen ze $750, opdat dit compromitterende materiaal niet onthuld zou worden aan je vrienden of familie. Als je het echter aandachtig lees ten de basisregels van de logica volgt, zal je gemakkelijk kunnen zien dat dit bericht nergens op slaat. Waarom je vragen te betalen als ze toch al de aanmeldgegevens voor je bankrekeningen hebben en dus gewoon het geld kunnen stelen? Dit is waarom dit volledige bericht gewoon een grote leugen is. Ze hebben in feite niks om tegen je te gebruiken en je moet je dus geen zorgen maken en zeker niet betalen. De tactiek is tal van deze berichten te versturen aan willekeurige e-mailadressen in de hoop dat sommige van de ontvangers in de val lopen. Dus om te besluiten – het is een scam en je moet niet geloven wat ze je proberen te vertellen. Waarom je deze “On this day i hacked your OS” scam ontving? Je vraagt jezelf misschien af waarom je dit bericht eigenlijk ontving. Wel, eer zijn verschillende theorieën. Het is mogelijk dat je e-mailadres willekeurig gegenereerd werd. Het is echter meer waarschijnlijk dat ze je e-mailadres reeds hadden en wisten wat ze deden. Er zijn een paar manieren waarop ze aan je e-mailadres konden komen. Als eerste, het is mogelijk dat een website die je e-mailadres in zijn database heeft gehackt werd en de cybercriminelen het in hun handen kregen. Dit jaar werden veel bedrijven gehackt, zelfs hele grote. Het data lek kan ook betrekking hebben op jou, zelfs als je alleen websites en services gebruikt die eer betrouwbaar uitzien. Of, het is ook mogelijk dat er een soort van malware actief is op je computer en momenteel je privéinformatie verzamelt. Dit is geen goed nieuws, omdat je deze situatie moet oplossen. Als je dit niet doet, mag je jezelf verwachten aan meer e-mails, of zelfs meer ernstige gevolgen.

Hoe Jezelf Beschermen Tegen de “On this day I hacked your OS” Scam

Ten eerste, volg de instructies die voorzien worden in het bericht niet. In feite zou je e-mails die er dubieus uitzien helemaal niet mogen openen. Daarna is het ten zeerste aangeraden om je computer te scannen met anti-malware software. We hebben vermeld dat er malware actief kan zijn op je computer en je daarom hier mee te maken krijgt. Dus, download en scan je computer met Spyhunter. Beide programma’s zouden onmiddellijk alle kwaadaardige bestanden die momenteel op je computer zitten moeten detecteren en verwijderen. Je kunt ons ook vragen in verband met dit onderwerp stellen in de onderstaande commentaar sectie.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals On This Day I Hacked Your Os Scam en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals On This Day I Hacked Your Os Scam en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-on-this-day-i-hacked-your-os-scam

Removal guides in other languages

"On this day i hacked your OS" Scam (en) 
"On this day i hacked your OS" Scam (es) 
Scam: "On this day I hacked your OS" (de)  Flag of Germany
"Neste dia pirateei o teu sistema operacional" (pt) 
L’arnaque “On this day I hacked your OS” (“Aujourd’hui, j’ai piraté votre OS”) (fr) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.