Ourstartpage.com Virus - Hoe te verwijderen

Ourstartpage.com, probeert om je net zoals andere browser hijackers, de indruk te geven dat het een legitieme zoekmachine is. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface. En natuurlijk vind je op zijn website niets terug over het feit dat het eigenlijk een POT – potentieel ongewenste toepassing is. Als je echter zijn URL ingeeft, zelfs in zijn eigen zoekbalk en ernaar zocht, zal de eerste pagina van de zoekresultaten onmiddellijk de echte aard van Ourstartpage.com onthullen.

Over de Ourstartpage.com Browser Hijacker

De Ourstartpage.com browser add-on bevat snelkoppelingen naar Facebook, Youtube, Instagram, Twitter, Amazon en Ebay gerangschikt in twee lijnen op zijn grijze achtergrond onder de zoekbalk. Het is eigen aan rogue zoekmachine om icoontjes te bevatten naar de populairste sites op zijn hoofdpagina. Er wordt geen teken van het bedrijf waartoe deze zoekmachine behoort weergegeven op de hoofdpagina. Opnieuw, dit is een typische eigenschap van nep zoekmachines. De Ourstartpage.com browser extension vervangt je startpagina, zoekmachine en nieuw tabblad en toont gewijzigde zoekresultaten van Google, als de zoekopdracht uitgevoerd wordt.


ourstartpage-com-virus

Waarom gijzelt de Ourstartpage.com browser plug-in je standaard browser instellingen? Wel, browser hijackers verdienen geld aan illegale reclame, gekend als malvertising. Deze business wordt geïmplementeerd via twee strategieën aangaande het tonen van reclame. De eerste methode behelst het promoten van sites van derden in de zoekresultaten. De tweede omvat het tonen van advertenties van derden op niet gerelateerde websites. Bovendien slaat de Ourstartpage.com module je surfen gade en voorziet het derden van deze info, welke dan later advertenties aanmaken die overeenstemmen me je interesses. Meer nog deze rogue toepassing kan een uitnodiging sturen aan andere hijackware en de weg vrij maken voor ander type malware.


ourstartpage-com-2-viruses

Hoe Infiltreert De Ourstartpage.com Browser Hijacker Je Computer?

Van de Highlightly en iRobinHood software werd er gemeld dat ze de Ourstartpage.com extensie verspreiden. Ook andere freeware/shareware kan betrokken zijn bij de verdeling van deze POT. Schenk dus de nodige aandacht aan de manier waarop je de installatie van allerlei gratis apps die je download van op het internet uitvoert. Het is geen geheim dat veel gebruikers door de installatiestappen razen door steeds koppig op Volgende te klikken. We geloven dat je vanaf nu een bewuste gebruiker wordt en deze methode niet meer toepast. Zorg ervoor dat je in de toekomst kiest voor de Geavanceerde/Aangepaste instellingen omdat je enkel op deze manier toestemming hebt om de anders verborgen POT te deselecteren.

Spyhunter zijn de malware verwijdering tools die gebruikt moeten worden voor het verwijderen van de Ourstartpage.com browser hijacker en al zijn restanten. Deze automatische hulpmiddelen worden meestal gebruikt bij zulke infecties en hebben reeds bevestigd als zijnde een efficiënte beveiliging software. Er is een tweede optie die zich enkel richt op de verwijdering van deze ongewenste toepassing en dat is de handmatige verwijdering. Refereer naar onderstaande instructies voor het handmatig verwijderen.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Ourstartpage Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Ourstartpage Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Handmatige verwijdering van het Ourstartpage.com virus

Hoe Ourstartpage.com Virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Ourstartpage.com Virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Ourstartpage.com Virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Ourstartpage.com Virus van uw browsers

TopHoe Ourstartpage.com Virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Ourstartpage.com Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe Ourstartpage.com Virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Ourstartpage.com Virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Ourstartpage.com Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het Ourstartpage.com Virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Ourstartpage.com Virus van de lijst.

Hoe Ourstartpage.com Virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Ourstartpage.com Virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Ourstartpage.com Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Ourstartpage.com Virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe Ourstartpage.com Virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Ourstartpage.com Virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Ourstartpage.com Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-ourstartpage-com-virus

Removal guides in other languages

Ourstartpage.com Virus (en) 
Ourstartpage.com virusas (lt) 
Le virus Ourstartpage.com (fr) 
Ourstartpage.com Virus (de)  Flag of Germany
Ourstartpage.com ウイルス (jp) 
Ourstartpage.com Virus (se) 
Ourstartpage.com Virus (it) 
El virus Ourstartpage.com (es) 
Ourstartpage.com vírus (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.