OurSurfing.com virus - Hoe te verwijderen

Het OurSurfing.com virus is a browser hijacker die geïnstalleerd kan worden op je Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome en Safari browsers. Het programma vraagt geen toestemming aan de gebruiker en vervangt je startpagina en standaard zoekmachine. Dit zijn de eigenschappen die perfect een browser hijacker infectie omschrijven – je mag deze niet zomaar op je pc laten staan.

Hoewel het eruitziet als de meeste andere zoekmachines, probeert OurSurfing.com om reclame te maken voor gesponsorde sites, dus kan je zijn zoekresultaten niet echt vertrouwen. Het kan ook omleidingen veroorzaken naar potentieel gevaarlijke sites, dus wordt het aanbevolen om het OurSurfing.com virus te verwijderen en Bekende zoekmachines die je vertrouwt te gebruiken.


OurSurfing.com virus remove

Jammer genoeg is het mogelijk dat dit niet zo makkelijk gedaan kan worden. Hoewel de infectie werkt als een browser add-on en de meeste gebruikers in staat zijn om deze uit te schakelen, mag je niet vergeten dat het een malware is en het later herstelt kan worden dankzij de bestanden die het op je harde schijf plaatste.

Daarom moet je dit artikel tot op het einde lezen – je zal te weten komen hoe je het OurSurfing.com virus snel en efficiënt kan verwijderen met de hulp van een anti-malware software of helemaal zelf. Het staat je tevens vrij om vragen te stellen over dit onderwerp in de commentaar sectie onder het artikel.

Waarom staat OurSurfing.com geregistreerd als een Hijacker

Het OurSurfing.com virus werd ontwikkeld door SmartWave Technology Limited. Het doel van het programma is om Allerlei websites te adverteren en geld te verdienen aan de klikken op gerelateerde links. Het schaadt je computer niet, maar het gebruikt oneerlijke technieken om je pc te infiltreren en kan bijdragen aan het schenden van je privacy. Dit is wat het zegt over het verzamelen van informatie over jou:

We verzamelen wat anonieme informatie elke keer je onze service gebruikt zodat we de algemene kwaliteit van je online-ervaring kunnen verbeteren. We verzamelen je IP-adres, doorverwijzing data, browser en platform type. Je moet je niet bij ons registreren opdat we deze anonieme informatie zouden kunnen verzamelen.

Van zodra het op je pc zit, zal het OurSurfing.com virus tonnen aan gesponsorde sites toevoegen aan je zoekresultaten en kan het ook omleidingen naar ongewenste pagina’s veroorzaken. Het is zeer vervelend om telkens gestoord te worden. Bovendien kan het je gemakkelijk Omleiden naar gecompromitteerde websites. Dit heeft tot resultaat dat je andere potentieel ongewenste toepassingen kan toevoegen aan je systeem of zelfs geïnfecteerd kunt worden met spyware en andere gevaarlijke dreigingen. Het wordt ten zeerste aanbevolen om het OurSurfing.com virus te verwijderen eens het één van je browsers overnam.


OurSurfing.com virus traffic

Hoe OurSurfing.com te werk gaat

Dus van zodra het geïnstalleerd is en toegevoegd werd aan een browser, zal OurSurfing.com onmiddellijk aan het werk gaan. Het zal automatisch je startpagina en standard zoekmachine instellen op www.oursurfing.com, met als gevolg dat je deze site zult bezoeken telkens je een browser opent. Uiteindelijk beginnen veel gebruikers deze site te gebruiken als hun zoekmachine en dit is niet goed.

Er zijn tientallen hijackers zoals dit – Searchinspired.com, Search.playnsearch.net, Frompus.club en dergelijke. Allemaal delen ze dezelfde eigenschap – ze doen zich voor als betrouwbare, verbeterde zoekmachine, maar in werkelijkheid, is alles wat ze doen, gebruikers omleiden naar resultatenpagina’s die niet relevant zijn aan hun zoekopdracht. Het is dus gewoon tijdverlies, bovendien loopt je persoonlijke veiligheid gevaar.

Elke zoekopdracht die je invoert op OurSurfing.com zal zonder twijfel verzameld worden en het is een directe manier om je persoonlijke en gevoelige gegevens te lekken aan derden. Het zal ook je online-gedrag traceren met de hulp van cookies, dus kan je ook verwachten dat dit gelekt zal worden.

Hoe OurSurfing.com Je Computer Kan Infecteren

Alhoewel het OurSurfing.com virus Jaren geleden reeds werd ontdekt, is het vandaag de dag nog steeds actief. Volgens gegevens die voorzien werden door SimilarWeb, ontvangt deze website ongeveer 400.000 bezoeken elke maand. Hoewel de meeste van deze bezoeken uit India en andere Aziatische landen komen, kan je computer geïnfecteerd worden ongeacht je locatie.

Het OurSurfing.com virus wordt op willekeurige browsers geïnstalleerd in een bundel met andere gratis programma’s vanop het internet. Je kan het terugvinden op je browser na het verkrijgen van een gratis muziekspeler, PDF-maker en gelijkaardige toepassingen. Om te voorkomen dat er extra ongewenste programma’s geïnstalleerd worden, moet je meer aandacht besteden aan de installatiestappen van de toepassingen die je download vanop het internet. Als een programma probeert om je startpagina te vervangen, zal dit meestal onthuld worden in een van de installatiestappen. Ga nooit akkoord met het instellen van onbekende pagina’s als je voornaamste zoekmachine.

Als het OurSurfing.com virus je surfen reeds verstoord, blijft er niets anders over dan het zo snel mogelijk te verwijderen. Bekijk de verwijderingsinstructies voor het OurSurfing.com virus hieronder of scan gewoon je computer met een anti-malware programma. Wij bevelen het gebruikt van SpyHunter of Reimage aan omdat beide programma’s bewezen hebben zeer efficiënt te zijn tegen infecties zoals deze.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Oursurfing Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Oursurfing Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,


Handmatige verwijdering van het OurSurfing.com virus

Hoe OurSurfing.com virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals OurSurfing.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan OurSurfing.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder OurSurfing.com virus van uw browsers

TopDe snelkoppeling van de kaper verwijderen (alle browsers) (optioneel):

Als uw browser de pagina OurSurfing.com virus opent tijdens het opstarten, probeer dit:

 • Klik met rechts op het pictogram van uw browser. Kies Eigenschappen;
  Shortcut properties
 • Open het tabblad Snelkoppeling;
  Remove url
 • Verwijder het onderdeel OurSurfing.com virus uit het doelveld.

TopHoe OurSurfing.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan OurSurfing.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe OurSurfing.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan OurSurfing.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met OurSurfing.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het OurSurfing.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de OurSurfing.com virus van de lijst.

Hoe OurSurfing.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan OurSurfing.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan OurSurfing.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe OurSurfing.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe OurSurfing.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder OurSurfing.com virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent OurSurfing.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-oursurfing-com-virus

Removal guides in other languages

OurSurfing.com virus (en) 
OurSurfing.com virus (it) 
El virus OurSurfing.com (es) 
Vírus OurSurfing.com (pt) 
OurSurfing.com virus (dk) 
OurSurfing.com-Virus (de)  Flag of Germany
OurSurfing.com ウイルス (jp) 
OurSurfing.com 바이러스 (kr)  Flag of South Korea
OurSurfing.com virus (se) 
Le virus OurSurfing.com (fr) 
OurSurfing.com virusas (lt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.