PCH zoekmachine - Hoe te verwijderen

PCH zoekmachine

PCH zoekmachine alias newsearch.pch.com / search.pch.com is een zoekmachine van Publisher Clearing House – een marketing bedrijf. Dit bedrijf begon in 1953 en is legaal. Maar zoekmachine hijack is nogal vervelend en in geen geval komt het ten goede aan de eindgebruiker. Dit is om 2 redenen. Allereerst wordt het gemanaged door InspeSearch/infospace, dat een ander bedrijf is en berucht voor hijacks. Ten tweede wordt de zoekmachine veranderd zonder specifiek toestemming te vragen.

PCH zoekmachine is een programma dat uw zoekresultaten zou verbeteren en tegelijkertijd de mogelijkheid geeft om prijzen te winnen. Het wordt zwaar ondersteund door advertenties, waardoor het zeer irritant is om het internet te gebruiken vanwege regelmatige pop-ups en links met advertenties in zoekresultaten. Houdt er rekening mee de laatst genoemde sites niet anders zijn dan doe uit uw zoekresultaten waardoor u onbewust gemakkelijk op de advertenties kunt klikken. 

PCH Zoekmachine begint te verschijnen op uw computer als u freeware heeft gedownload en geïnstalleerd. Wij zijn niet op de hoogte dat de malware de hijacker actief verspreidt, maar dit kan niet worden uitgesloten.

Het ergste is dat u PCH Zoekmachine meestal niet in downloads of toevoegen/verwijderen lijst zal tegenkomen. Dat maakt het erg lastig om dit programma te kunnen verwijderen. Om programma’s zoals deze te vermijden moet u erg voorzichtig zijn om iets te downloaden op uw computer. Doe altijd onderzoek om er zeker van te zijn dat het programma dat u download legaal is en controleer welke extra toepassingen worden aangeboden tijdens het installatieproces van de software.

U kunt PCH Zoekmachine van uw computer verwijderen door een gerenommeerde anti-spyware programma te gebruiken, bijvoorbeeld . Vergeet niet om uw anti-spyware naar de nieuwste versie bij te werken voordat u een volledige systeemscan uitvoert. Als u de zoekmachine handmatig wilt verwijderen, volg dan de volgende instructies.

 

 1. 1. Probeer om PCH Search te verwijderen. U moet naar configuratiescherm gaan, Toevoegen en Verwijderen programmalijst, selecteer de toepassing en verwijder het. Als u niets ziet dat gerelateerd is aan Publisher clearing house, gebruik dan Reimage, dit zal iedere browser hijacker detecteren en adware dat wellicht met de hijacker is gekomen en misschien onder een andere naam is opgeslagen. Bovendien, hijackers kunnen software geïnstalleerd hebben dat voorkomt dat browser instellingen veranderd worden. Deze software varieert van legitiem tot trojan. Zorg ervoor dat u uw computer met anti-malware kunt scannen anders zal uw browser instellingen weer terug gaan naar de gehijackte.
 2. Controleer of er geen PCH extensies over zijn tussen de browser extensies:
  • Voor Internet Explorer: Ga naar “Tools” (of gear icon in Internet Explorer 9), -> “Manage Add-ons”. Zoek voor Publisher Clearing House of gelijkwaardige extensies en verwijder allen.
  • Voor Google Chrome: Klik op de sleutel of bars pictogram rechts bovenin het scherm; ga naar “Tools”-> “Extensions”. Als u een extensie gerelateerd aan PCH ziet, klik dan op de prullenbak pictogram ernaast.
  • Voor Mozilla Firefox: Ga naar “Tools” -> “Add-ons” -> “Extensies”. Als u een extensie gerelateerd aan PCH ziet, verwijder ze.
 3. Als uw startpagina nog steeds newsearch.pch.com is, verwijder deze handmatig:
  • Voor Internet Explorer ga naar Tools ->Internet Opties. Verwijder newsearch.pch.com en vervang het door uw favoriete website.
  • Voor Google Chrome klik op de Aangepaste pictogram -> Instellingen. Klik Stel pagina in onder start. Verwijder XXX en vervang het door uw favoriete website.
  • Voor Mozilla Firefox ga naar Tools -> Opties (of klik Firefox boven in links en klik op opties). Onder de algemene tab verwijder newsearch.pch.com en vervang het door uw favoriete startpagina.
 4. 4. Als uw zoekmachine nog steeds newsearch.pch.com is, stel diegene in die u het liefste heeft:
  • Voor Internet Explorer ga naar Tools -> Manage Add Ons -> .Zoekmachine, Selecteer Google of Bing als standard zoekmachine en verwijder newsearch.pch.com zoekmachine van de lijst.
  • Voor Google Chrome ga naar de aangepaste pictogram (wrench of 3 bars) -> Instellingen -> Manage zoekmachines -> selecteer een nieuwe zoekmachine als standaardinstelling -> klik X naast newsearch.pch.com om het te verwijderen.
  • Voor Mozilla Firefox, klik op de de zoek vergrootglas pictogram dichtbij de zoekfunctie, klik Manage Zoekmachines. Verwijder de newsearch.pch.com van de lijst van zoekaanbieders door de opties aan te vinken en op verwijderen te klikken. Of u misschien moet deze stappen uitvoeren:
  • Sluit firefox, open %AppData% folder en zoek voor user.js bestand. Als het bestaat, geef het een andere naam en sluit Firefox. Dit weerhoudt sommige hijackers om de instellingen te wijzigen elke keer als u Firefox opstart.
  • Voer “about:config” in url bar. De instellingen pagina zal openen.
  • Typ “Keyword.url” in het zoekvak. Klik met rechter muisknop & herstellen.
  • Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekvak. Klik met rechter muisknop & herstellen.
  • Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekvak. Klik met rechter muisknop & herstellen.
  • Zoek voor ‘browser.newtab.url’. Klik met rechter muisknop & herstellen. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet op elke nieuwe pagina opent.

Als u in de eerste stap geen scan heeft uitgevoerd met Reimage, raden we aan om een volledige scan uit te voeren nadat u alle stappen heeft voltooid. Het zorgt ervoor dat alle resten van newsearch.pch.com worden verwijderd alsook alle virussen die mogelijk uw systeem hebben geïnfecteerd toen deze hijacker actief was.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Pch Zoekmachine en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Pch Zoekmachine en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-pch-search-engine

Removal guides in other languages

PCH Search Engine (en) 
PCH Search Engine (es) 
PCH Search Engine (fr) 
PCH-Suchmaschine (de)  Flag of Germany
PCH Search Engine (dk) 
PCH Search Engine (kr)  Flag of South Korea
PCH sökmotor (se) 
PCH 検索エンジン (jp) 
PCH Search Engine (it) 
PCH Search Engine (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.