PCTuner - Hoe te verwijderen

PCTuner wordt gecategoriseerd als een PUP (‘potentially unwanted program’ of potentieel ongewenst programma) door de vele kwaadaardige activiteiten die het uitvoert. Eerst en vooral infiltreert het uw computer op illegale wijze, zonder u erover te informeren. Daarenboven probeert het geld te verdienen aan gebruikers. En het is compleet nutteloos. Voor deze redenen houdt u het best niet geïnstalleerd op uw computer. Als uw systeem is geïnfecteerd door deze malware en u wil er zich graag van ontdoen, dan bent u op de juiste pagina. In dit artikel bieden wij u volledige en verstaanbare instructies voor het verwijderen van PCTuner.

Eerst en vooral moet u weten dat er twee manieren zijn om deze ongewenste applicatie te elimineren. Indien u geen eerdere ervaring heeft in het verwijderen van cyberinfecties, dan krijgt u best hulp van een betrouwbaar anti-malware hulpmiddel zoals Malwarebytes, StopZilla of SpyHunter. Download het gewoon en installeer één van deze applicaties op uw computer. Scan uw computer ermee. Het zal de bedreiging automatisch detecteren en verwijderen zodat u er zich geen zorgen meer over hoeft te maken. Het zal uw computer ook in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties. Maar als u om een bepaalde reden gaan additionele anti-malware software wil downloaden, dan kan u PCTuner ook manueel verwijderen.

Indien u nog vragen heeft over PCTuner of z’n eliminatie, aarzel dan niet om ze te stellen in de reageersectie hieronder. Als u meer te weten wil komen over de specifieke kenmerken van PCTuner, lees dan gerust verder.

Over PCTuner

Deze applicatie treedt binnen in computers zonder de gebruikers daarover te waarschuwen. Eens binnen, zal het een scan uitvoeren over alle bestanden op uw pc. Houd in het achterhoofd dat deze applicatie geen valide database met virussen of een scanfunctie heeft, dus het kan helemaal niks detecteren. Zoals u kan zien, is deze scan volledig nep. Wanneer het klaar is, zal PCTuner een waarschuwing weergeven die zegt dat uw computer geïnfecteerd is door een trojan virus of een andere infectie (zie de afbeelding hieronder).
PCTuner

Om dit virus te verwijderen, zal u gevraagd worden om de premiumversie van PCTuner te kopen. Op deze manier proberen de makers van de applicatie geld te verdienen aan gebruikers. Schaf de premiumversie van de software niet aan als u uw geld niet zomaar weg wil gooien. Als u dat al gedaan hebt, contacteer uw kredietkaartmaatschappij dan meteen om een terugbetaling te vragen. Vergeet niet te vermelden dat u werd opgelicht of dat u hebt betaald voor een kwaadaardige applicatie.

PCTuner kan uw systeem ook infiltreren met andere malware. Zelfs wanneer u het van uw computer hebt verwijderd, is het een goed idee om uw systeem nog eens te scannen met een betrouwbaar anti-malware programma om er zeker van te zijn dat uw pc veilig is.

Distributiemethoden van PCTuner

PCTuner wordt gebundeld verspreid met andere gratis software die kan worden gedownload van het internet. Wanneer u bijvoorbeeld een gratis programma downloadt van een verdacht uitziende website en installeert, dan is er een kans dat PCTuner mee geïnstalleerd zal worden zonder uw toestemming. Om dit te vermijden weest u best zeer aandachtig tijdens de installatie van gratis software. Sla nooit stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode. Lees alle algemene voorwaarden. indien u opmerkt dat additionele software wordt geïnstalleerd zonder uw medeweten, sta het dan niet toe. Het is mogelijks PCTuner of andere malware. Indien het al te laat is en uw computer is geïnfecteerd, wacht dan niet langer maar elimineer het meteen van uw systeem.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Pctuner en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Pctuner en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-pctuner

Removal guides in other languages

PCTuner (en) 
PCTuner (es) 
PCTuner (it) 
PCTuner (dk) 
PCTuner (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.