'Please Report This Activity' scam - Hoe te verwijderen

De Please Report This Activity pop-up melding zal plots verschijnen als een nieuw tabblad van Microsoft terwijl je aan het surfen bent op het internet, en melden dat er gemerkt werd dat je systeem zich abnormaal gedraagt en je om je waardevolle data te redden een Windows tech ondersteuning moet bellen op een bepaald nummer. Als je hen belt, zal je snel genoeg merken dat deze pop-up geen echt bericht van Microsoft is en dat misdadigers nu beschikken over je aanmeldgegevens, telefoonnummer, bankgegevens enz. Dus wat kan je eraan doen? Lees alsjeblieft dit artikel verder en kom het te weten.

Tech ondersteuning scams verschillen echt veel van andere malware. Ze zijn op zichzelf niet gevaarlijk, en meestal gemakkelijk vrij Gemakkelijk, maar als je door een van hen misleid wordt, kan je er zeker van zijn dat de gevolgen erger zullen zijn dan het krijgen van een andere virus. Na het verkrijgen van toegang op afstand tot je pc zullen scammers niet enkel echte ransomware of wat andere kwaadaardige software op je computer plaatsen, ze zullen ook je privé informatie stelen, je account hacken, je bankrekening leeghalen en je afpersen voor nog meer geld. Dit is waarom het vermijden en leren omgaan met online scams zoals de Please Report This Activity pop-up zeer belangrijk is voor iedereen die zijn privacy, geld en computer wilt beschermen.


please report this activity scam

Is de Please Report This Activity pop-up echt

Remote tech ondersteuning is een legitieme service die sommige bedrijven gebruiken omdat het kostefficiënt is en veel tijd bespaart, aangezien IT-specialisten je kunnen helpen met je computer vanop een afstand, zonder dat ze naar je moeten toekomen of dat jij het apparaat naar hen moet brengen. Vaak, als het probleem een grotere uitdaging vormt, is een remote desktopverbinding software zoals TeamViewer, ScreenConnect, LogMeIn enz. nodig om de gebruiker te helpen. Maar omdat deze programma’s toelaten wijzigingen aan een andere computer aan te brengen vanop afstand, werden ze snel een Populaire manier om mensen te bedriegen en de Please Report This Activity pop-up is hier het perfecte voorbeeld van.

De Please Report This Activity pop-up melding is bijna identiek aan de Google Chrome Critical ERROR, Your Battery Is Damaged By Viruses, Windows Firewall Warning Alert scams en er wordt aangenomen dat het van dezelfde ontwerpers is als de Windows Detected ZEUS Virus waarschuwing, omdat het contactnummer hetzelfde is. Momenteel gebruiken de scammers van de ‘Please Report This Activity’ melding verschillende telefoonnummers en URL om de vervelende pop-up te tonen, maar ze zeggen allemaal hetzelfde:

Windows Ondersteuning Waarschuwing

Je Systeem Detecteerde Wat Abnormale Activiteit

Het kan je computer beschadigen en je financiële activiteiten traceren

Gelieve Deze Activiteit Te Rapporteren op 1888 591 6222

Negeer Waarschuwing

Bel voor Ondersteuning: 1888 591 6222

Gebruikers merkten ook dat de Please Report This Activity pop-up scam de volgende telefoonnummers toonde: +1 844-212-8344 en ook +1-855-303-4537. Als het slachtoffer ze belde maar geen toegang tot zijn computer gag, bleven de scammers hem terugbellen en probeerden hem te overtuigen dat zijn systeem zich in een kritieke toestand bevindt en het gezuiverd moet worden en dit enkel kan met de hulp van een zogenaamde Microsoft Tech ondersteuning medewerker.

Omdat deze cybermisdaad toelaat dat misdadigers hun kwaadaardige daden vanop afstand uitvoeren, kunnen de ‘Please Report This Activity‘ scammers je bellen helemaal vanuit India, waar ze niet dezelfde wetten hebben en niet gevat kunnen worden. Dit geeft hen het vertrouwen en het doorzettingsvermogen om het meeste uit de situatie te halen, en gewoon direct vragen om creditkaartgegevens, bankrekening aanmeldgegevens en andere gevoelige gegevens. Als je zulke scam pop-ups ziet is het cruciaal dat je hen niet belt anders kom je er zeer moeilijk vanaf. Dit is waarom Scams rapporteren en onderzoek doen naar het nummer voor je het belt noodzakelijk is om het ergste te vermijden.

In feite werkt de ‘Please Report This Activity’ scam als volgt: je belt het voorziene nummer en de nep ‘Microsoft’ tech ondersteuning met een Indiaans accent vertelt je dat je het probleem snel moet oplossen omdat je informatie gevaar loopt, maar je moet hen toestemming geven om toegang te krijgen tot je computer via een van deze remote verbinding software, zodat ze het onderliggende probleem of virus kunnen vinden. Zodra je dit doet, vergrendelen ze het scherm zodat je de verbinding met hen niet kunt verbreken en doorzoeken ze je bestanden en stelen ze de belangrijkste, plaatsen ze malware op je computer en rekenen ze je aan voor het verwijderen ervan (meestal tussen $150 en $400). Daarenboven kunnen ze je ook om je bankgegevens vragen om na te gaan of je account niet gekraakt werd. Op deze manier compromitteren de ‘Please Report This Activity‘ hackers je systeem en verkrijgen ze je geld, terwijl ze jou laten denken dat wat ze doen legitiem is. (De anatomie van Windows Tech Ondersteuning scams)

Als je exact wilt zien wat er gebeurt als je dit Please Report This Activity nummer belt, bekijk dan even de Scammer Revolts video op Youtube, welke je zal helpen te begrijpen hoe kwaadaardig en overtuigend deze scammers kunnen zijn. Scammer Revolts is er ook in geslaagd om deze misdadigers hun IP-adres te onthullen, wat volgens het VirusTotal rapport gebruikt werd om de phishing e-mail campagnes te verspreiden.

Waarom krijg je deze Please Report This Activity pop-ups te zien

Tech ondersteuning scams zoals de ‘Please report this activity’ pop-up, kunnen tonnen geld stelen van goedgelovige gebruikers, maar omdat mensen meer en meer bewust worden van zulke nep Microsoft tech ondersteuning vertegenwoordigers en niet aan hen gehoorzamen, moeten scammers proberen om meer slachtoffers te bereiken en een groter succes percentage te bekomen, zelfs als dat betekent dat ze zelf geld moeten uitgeven aan de distributie. (Veelvoorkomende scams en hoe jezelf beschermen)

Een van zo’n methodes wordt geïmplementeerd in de adware/POT programma advertenties die de Please Report This Activity Windows ondersteuning waarschuwing zullen tonen. Als dit is waar je computer mee geïnfecteerd werd, zal je zulke pop-ups niet een keer, twee keer, maar regelmatig te zien krijgen, gevolgd door vele andere malware infectie symptomen zoals overvloedige advertenties, tragere browsers, omleidingen naar andere pagina’s meestal reclame, gewijzigde startpagina enz. Adware ontwerpers worden betaald om bepaalde producten, services of scams zoals Please Report This Activity te rapporteren, maar ze zijn niet verantwoordelijk voor schade door derden.

Andere ‘Please Report This Activity’ scam distributietechnieken omvatten het verspreiden via andere scams, in het bijzonder als je reeds contact had met hun nep tech ondersteuning en hen toegang op afstand verleende tot je computer (dan kunnen ze malware en andere scams op je computer plaatsen), ook door het gebruiken van Openbare bestanden of door deze te kopen op het Dark Web, zoals telefoonnummers om cold calls te doen of berichten te versturen via e-mail, wat hen ook toelaat om echte virussen te sturen. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid ook dat je omgeleid wordt naar de Please Report This Activity pop-up na het bezoeken van een duistere site met tal van verdachte links en advertenties. (Welke sites verdelen vooral malware)

Hoe de Please Report This Activity pop-ups een halt toeroepen

Het is moeilijk om te weten te komen wat nu exact ervoor zorgt dat je al deze Microsoft scamming berichten te zien krijgt, of, of er meerdere redenen hiervoor zijn, daarom zouden handmatige instructies gewoonweg niet efficiënt zijn en veel van je tijd verspillen. Daarom raden we je aan om een cyberbeveiliging tool te combineren met tips over Hoe een scam voorkomen.

Als eerste, als je een antivirusprogramma hebt, maar je krijgt nog steeds de Please Report This Activity scam te zien, betekent dit dat het tijd wordt om uit te kijken naar een beter AV-product, dat je zal helpen om pop-ups zoals deze te vermijden en je systeem en gegevens veilig en zuiver te houden. Er zijn tientallen opties die je hier kan bekijken. De beter optie zou echter zijn dat je een special anti-malware tool aanschafte zoals SpyHunter of Reimage wat voornamelijk ontwikkeld werd om virussen te vangen nadat ze op het systeem raakte, maar nu ook over preventieve eigenschappen beschikt.

Als je reeds gesproken hebt met de Please Report This Activity pop-up scammers dan is het noodzakelijk om een systeemscan uit te voeren met een beveiligingstool (alleen niet met deze die zij je aanbevolen hebben), rapporteer hen online bij ordehandhavingsinstanties zoals Europol voor Europa en https://www.ic3.gov/complaint/default.aspx voor de Verenigde Staten, blokkeer hun nummer en verwijder alle contactinformatie, wijzig wachtwoorden en breng je bank op de hoogte over eventuele frauduleuze activiteit. Wat doen onmiddellijk na je in de val liep van een nep ondersteuning scam .

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Please Report This Activity Scam en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Please Report This Activity Scam en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-please-report-this-activity-scam

Removal guides in other languages

'Please Report This Activity' scam (en) 
La truffa di 'Please Report This Activity' (it) 
La estafa 'Please Report This Activity' (es) 
’Please Report This Activity’ svindel (dk) 
'Please Report This Activity' bedrägeriet (se) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.