Polarisearch.com - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Browser Hijacker
 

Polarisearch.com is niets nieuws en ongewoons voor cyber beveiligingsexperten – het is een typische browser hijacker die je pc kan infecteren ongeacht welke browser je gebruikt. Panikeer niet – als het virus op je computer zit, kan het makkelijk worden verwijderd met deftige anti-malware tools. Het met echter wel bijtijds gedaan worden, dus aarzel niet.

Als je gemerkt hebt dat Polarisearch.com actief is op je computer – wat dan? Wel, als eerste zou je de computer moeten scannen met een anti-malware software. Als je computer geïnfecteerd werd, kan dit betekenen dat de anti-malware tools die je momenteel gebruikt niet goed genoeg zijn om je systeem te beschermen. De kans bestaat ook dat je helemaal geen anti-malware tools gebruikt, wat zelfs nog erger is. Wat het ook is, je moet jezelf een betrouwbaar cyberbeveiligingsprogramma aanschaffen. Wij bevelen SpyHunter of Malwarebytes aan, de keuze is aan jou. Klik gewoon op de link en download er eentje van. De installatie zal een paar minuten duren en dan zal je de pc kunnen scannen. We verzekeren je dat beide toepassingen zeker de infectie zullen detecteren en verwijderen. Ook in de toekomst zal het je beschermen tegen gelijkaardige infecties, dus is het misschien wel een goed idee om het te laten staan.

Als je echter denkt dat het downloaden van anti-malware tools niet je ding is, kan je steeds een andere manier kiezen, en dit is het handmatig verwijderen van het virus. Laat ons je wel waarschuwen – het kan ingewikkeld zijn, zeker als je dit nog niet gedaan hebt. Daarom hebben we een stap-voor-stap handmatige verwijderingshandleiding voor Polarisearch.com opgesteld. Deze zal je helpen doorheen het volledige proces, dus probeer gewoon om elke stap correct uit te voeren en alles zou moeten goedkomen. Je vind deze onderaan dit artikel.

Voor hen die geïnteresseerd zijn in meer details over deze infectie – lees verder. Als je vragen hebt over Polarisearch.com of het verwijderingsproces (handmatig of automatisch), stel deze dan gerust in onze onderstaande commentaar sectie. We proberen steeds oplossingen te voorzien die ook effectief werken.


Polarisearch.com_browser_hijacker_virus_remove

Over de Polarisearch.com browser hijacker

Polarisearch.com lijkt op het eerst op Google. Gewoon een andere landing page, maar dezelfde Google search engine om de zoekopdrachten uit te voeren. Waarom creëert iemand iets als dit? Wel, het antwoord is vrij simpel – om geld te verdienen. Zoals je ziet op onderstaande afbeelding, toont Polarisearch.com tonnen aan advertenties, die niet echt relevant kunnen zijn aan je zoekopdrachten. In sommige gevallen, zijn er zelfs meer advertenties dan echte en nuttige resultaten.

Het lijkt niet zo’n groot probleem, omdat gebruikers toch gewoon kunnen stoppen met het bezoeken van de website. Het is echter niet zo simpel en daarom staat het ook geregistreerd als een malware. Polarisearch.com gijzelt browsers en stelt zijn kwaadaardige site in als startpagina. Het virus wordt op je pc geïnstalleerd, dus zelfs al verander je de startpagina, hij zal steeds terugkeren als je de browser opnieuw opent. Daarom laten veel gebruikers het gewoon zo en verspillen op deze manier hun tijd.

Er zijn nog meer ongewenste eigenschappen aan Polarisearch.com. Eentje is advertenties. Ja, internetwebsites bevatten meestal advertenties of gesponsorde links, maar als Polarisearch.com actief is op je computer, zal je een extra dosis van deze advertenties ontvangen en kan het moeilijk worden om gewoon doorheen de sites te navigeren. Polarisearch.com kan ook verantwoordelijk zijn voor het trager werken van je computer. Dit zijn meer dan genoeg redenen om het te verwijderen.Automatische tools Polarisearch.com verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Polarisearch.com files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het Polarisearch.com virus

Hoe Polarisearch.com te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Polarisearch.com installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Polarisearch.com en gerelateerde parasieten als Hoe Malwarebytes Downloaden en Installeren , Qone8 virus , Websearch.searchiseasy.info virus , Start-search.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Polarisearch.com van uw browsers

  Top Hoe Polarisearch.com te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Polarisearch.com, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Polarisearch.com te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Polarisearch.com of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Polarisearch.com, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Polarisearch.com virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Polarisearch.com van de lijst.

Hoe Polarisearch.com te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Polarisearch.com en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Polarisearch.com, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Polarisearch.com verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Polarisearch.com van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Polarisearch.com te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Polarisearch.com en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Polarisearch.com, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Polarisearch.com schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
februari 22, 2017 07:34, juli 13, 2017 14:43
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *