PortaldoSites.com Hijacker - Hoe Te Verwijderen?

 

Portaldosites.com is een browserkaper die computersystemen via gratis downloads binnendringt. Eenmal binnen zult u zien dat uw startpagina en standaardzoekmachines gewijzigd zijn Portaldosites.com. Ondanks het feit dat het programma zelf geen schade aan uw computer toebrengt, is het wel erg irritant tijdens als u het internet op gaat.

Het toont zoekresultaten die gebaseerd zijn op gesponsorde links. Op deze manier verliezen de resultaten hun waarde omdat de gesponsorde links vaak bovenaan staan en niets met uw zoekopdracht te maken hebben. Zoals u weet zijn er websites die malwarebesmettingen veroorzaken en dit kan gebeuren als u op één van de links via PortaldoSites.com klikt die aan de zoekresultaten zijn toegevoegd. Daarnaast verzamelt het programma gegevens over uw internetactiviteiten en gebruikt dit in de toekomst voor marketingdoeleinden.

Zoals hierboven genoemd is één van de meest voorkomende manieren van verspreiding van browserkapers zoals Portaldosites.com het bundelen met gratis software. Daarom moet u goed opletten als u dit soort programma’s download en installeert. Kies altijd voor handmatige installatie in plaats van automatische installatie. Sla vooral geen stappen over zonder ze te lezen en schakel vinkjes uit zodat er geen extra programma’s worden toegevoegd. Portaldosites.com is één van de vele ongewenste programma’s die momenteel zonder de toestemming van de gebruikers aan browsers wordt toegevoegd.

Als u al een slachtoffer bent geworden van de ontwikkelaar van Portaldosite.com, verwijder het dan zo spoedig mogelijk van uw computer. Ga naar Configuratiescherm en verwijder het uit de programmalijst. Zoek op andere programma’s die aan Portaldosites.com zijn verwant en klik op het prullenbakje rechts van de programma’s om ze te verwijderen. Afhankelijk van de browser die u gebruikt kunt u onderstaande instructie opvolgen:

Voor Internet Explorer: 

l Open IE en ga naar “Extra” → “Invoegtoepassingen Beheren”.

l Kies “Werkbalken en Uitbreidingen” en verwijder alles van Portaldosites.com uit de list.

l Kies “Zoekmachines” en selecteer de zoekmachine die u voorheen altijd gebruikte. Vervolgens klikt u op “voorkomen dat in programma’s wijzigingen aan mijn standaardzoekmachine worden voorgesteld”.

l Ga naar “Extra” → “Internetopties” en selecteer de tab “Algemeen”. Klik op “Standaard Gebruiken” of voer uw eigen startpagina, google.com of iets anders in. Klik op “OK” om de wijzigingen op te slaan.

Voor Mozilla Firefox: 

l Open Mozilla Firefox, ga naar “Extra” → “Add-ons”.

l Kies “Extenties” → Portaldosites.com en klik op “Verwijderen”.

l Ga naar “Extra” → “Opties”. Herstel hier uw startpagina of wijzig het in google.com. 

Voor Google Chrome: 

l Klik op het pictogram met de 3 horizontale lijnen rechtsboven in uw browser en kies “Instellingen”.

l Kies “Instellingen” en wijzig de startpagina in google.com of een andere zoekmachine en klik op de knop “Zoekmachines Beheren”.

l Kies “Google” als uw standaardzoekmachine.

In de meeste gevallen zijn bovenstaande stappen niet voldoende om alle bestanden van Portaldosites.com te verwijderen. Als u geen computerexpert bent kunt u schade toebrengen aan uw computer als u alles handmatig wilt verwijderen. Wij raden dan ook aan om een scan uit te voeren met een betrouwbaar anti-spywareprogramma zoals Spyhunter. Dit soort programma’s helpen u automatisch ongewenste programma’s te verwijderen. Als u toch kiest voor handmatige verwijderen, voer dan een volledige systeemscan uit na voltooiing om er zeker van te zijn dat er geen virussen achter zijn gebleven.

  Top De snelkoppeling van de kaper verwijderen (alle browsers) (optioneel):

Als uw browser de pagina PortaldoSites.com Hijacker opent tijdens het opstarten, probeer dit:

  • Klik met rechts op het pictogram van uw browser. Kies Eigenschappen;
    Shortcut properties
  • Open het tabblad Snelkoppeling;
    Remove url
  • Verwijder het onderdeel PortaldoSites.com Hijacker uit het doelveld.

Automatische tools PortaldoSites.com Hijacker verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected PortaldoSites.com Hijacker files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Verwijdering handleiding PortaldoSites.com Hijacker

 
Processen:
 

PortaldoSites.com Hijacker schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
december 13, 2013 20:18, juli 26, 2017 18:41
 
   
 

2 gedachten over “PortaldoSites.com Hijacker

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *