POSHCODER - Hoe te verwijderen

POSHCODER

POSHCODER is een ransomware virus dat ontwikkeld is om .txt, .xls en .doc bestanden te coderen. Gecodeerde bestanden krijgen het .psd illustrator formaat. Deze ransomware wordt veel gebruikt door cybercriminelen om computers te kapen en bestanden te coderen, waarna ze om geld gaan vragen. Als uw computer geïnfiltreerd is door POSHCODER, zijn uw persoonlijke bestanden en verschillende gegevens serieus in gevaar. Als u dit opgevallen is, wacht niet langer en neem onmiddellijk de benodigde stappen. Deze ransomware kan uw bestanden meteen wanneer uw computer geïnfecteerd raakt op slot zetten, u moet hier dus op voorbereid zijn en weten wat u moet doen in dit ergste geval wat computergebruikers die verbonden zijn met internet kan overkomen. Het is niet moeilijk om vast te stellen of uw computer geïnfecteerd is met POSHCODER – als uw bestanden omgezet zijn naar een .psd formaat en u dit niet zelf gedaan heeft, is waarschijnlijk het eerdergenoemde virus verantwoordelijk voor deze actie.

Doorgaans worden computergebruikers gevraagd om “losgeld” te betalen als zij hun gecodeerde bestanden terug willen. In de meeste gevallen gebruiken de cybercriminelen het Bitcoins betaalsysteem hiervoor, omdat het moeilijker is om deze betalingen terug te leiden en de hackers daardoor niet makkelijk gepakt kunnen worden.

Het meest verontrustende is dat, zelfs wanneer u het losgeld betaalt, uw bestanden gecodeerd kunnen blijven. Dit gebeurt dagelijks duizenden mensen wereldwijd.

Als u zich afvraagt hoe uw computer geïnfecteerd kan raken met POSHCODER ransomware, is het antwoord erg eenvoudig – meestal zit het verstopt op phishing sites (we hebben in ons vorige artikel geschreven over het verspreiden van dit type virus op deze manier). Dit is niet de enige manier waarop POSHCODER verspreid wordt. Het zit ook gekoppeld aan andere, gratis software die op het internet gevonden kan worden, met andere woorden wanneer u iets van een verdacht uitziende website downloadt. Wees heel voorzichtig tijdens alle installaties. Sla geen stappen over en kies voor een aangepaste of geavanceerde installatiemodus. Lees alle algemene voorwaarden en verzeker u ervan dat POSHCODER hier niet aan gekoppeld is. Als uw computer al geïnfecteerd is met POSHCODER, raden wij u ten zeerste aan om hem met betrouwbare anti-malwareprogramma te scannen, zoals  Spyhunter om de trojans te vinden die deze ransomware geïnstalleerd hebben. Nadat deze verwijderd zijn, kunt u uw bestanden herstellen met een van de gratis programma’s voor bestandsherstel, zoals Recuva, Puran File Recovery, Glary Undelete of Pandora Recovery.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Poshcoder en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Poshcoder en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-poshcoder

Removal guides in other languages

POSHCODER (en) 
POSHCODER (dk) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.