Quick Searcher Miner Trojan - Hoe te verwijderen

Quick Searcher hoort thuis in dezelfde categorie van vervelende online dreigingen zoals Soft Cores Miner. Dit artikel zal echter focussen op een miner die verdeeld wordt via een extensie voor de Google Chrome browser. Dit is geen complete nieuwe strategie, maar het is één van de nieuwigheden die we nog volledig moeten onderzoeken. Recentelijk hebben we nog de eerste crypto-miner, die verdeeld werd via een Chrome extensie onderzocht. Nu gaan kwaadaardige ontwerpers verder met deze trend door het produceren van een nieuwe kwaadaardige add-on.

Een meer diepgaande analyse van de Quick Searcher Miner

Deze Quick Searcher rogue extensie werkt net hetzelfde als de eerste mining-extensie, genaamd SafeBrowse. Beiden leveren de CoinHive miner en beginnen met het minen van de Monero crypto-munteenheid. Als je het taakbeheer opent, zal je merken dat een verontrustend hoog percentage van CPU-hulpbronnen gebruikt wordt door je browser. Deze eigenschap duidt op een fout in je besturingssysteem. Het wordt vooral duidelijk als je zeer weinig programma’s actief hebt en je Taakbeheer nog steeds een hoog gebruik van de CPU aangeeft. Beveiliging onderzoekers vergelijken mining malware tools zelfs met ransomware infecties (De Volgende Globale CyberAanval? Monero Mining Malware Veel Groter Dan WannaCry).


Quick Searcher miner

De Quick Searcher Miner Trojaan kan een klein bericht tonen onderaan je browser venster: “Onze extensie gebruikt je CPU om crypto munteenheid te minen. Door deze extensie verder te gebruiken, ga je akkoord met de regels”. Dit betekent dat je de lijst met actieve add-ons moet nakijken. Als je de Quick Searcher extensie ziet, verwijder deze dan onmiddellijk.

Zoals we onze gebruikers steeds verteld hebben, is crypto-mining een legitieme activiteit als de eigenaars van het programma of website toestemming krijgen van gebruikers om het op te starten. Als deze toestemming niet verleend wordt, gebeurt het minen zonder toestemming en worden gebruikers er niet over geïnformeerd (Cryptojacking laat vreemden minen). Hetzelfde geldt voor de Quick Searcher extensie: het informeert zijn potentiele klanten niet over een crypto-miner. Crypto-Loot is een andere miner die je surfervaring kan verstoren.

Gebruikers worden geïnformeerd over een miner nadat deze werd geplaatst. Dit is geen geschikte manier om crypto-miners te leveren. Je kan misschien denken dat het geen groot probleem is dat je CPU-hulbronnen gebruikt worden voor het minen. Je zal echter snel merken dat deze eigenschap je surfactiviteiten bemoeilijkt.

Geïnfecteerd browsers zullen meer tijd nodig hebben om te laden.

Ook kan het actieve venster vaak bevriezen vanwege de Quick Searcher mining malware. In feite kan de volledige browser crashen. Als je regelmatig veel programma’s opstart kan het zeer moeilijk zijn om van het ene naar het andere over te schakelen. In het algemeen, zal het apparaat trager werken dan normaal en moet je proberen om zulke wijzigingen aan je besturingssysteem op te merken. Om het probleem van het toenemend aantal aan crypto-miners aan te pakken, heeft Google bekendgemaakt te denken aan een oplossing. Het bedrijf is van plan een toelating te ontwerpen om crypto-miners te blokkeren en een einde te maken aan in-browser mining Trojanen.

Roep crypto-miners en andere potentieel ongewenste toepassingen (POT) een halt toe.

Momenteel kunnen gebruikers crypto-miners blokkeren via AdBlockers. Dit is een zeer nuttige eigenschap die het overwegen waard is als je niet wenst dat je CPU-hulpbronnen gebruikt worden voor illegale doeleinden. Daarnaast, beginnen ook sommige antivirusprogramma’s met het hebben van miner-blokkeerders. Als Google erin slaagt om gebruikers te voorzien van de mogelijkheid om een miner te blokkeren, zal het vermijden van deze gemene Trojanen heel wat makkelijker worden.

Langs de andere kant kan men je aanbieden om een kwaadaardig of potentieel ongewenste tool te installeren via de Setup Wizard van een ander programma. Kies steeds voor de geavanceerde/aangepaste modus om in staat te zijn het volledige installatieproces te controleren. Als bijkomende programma’s of browser extensies worden aangeboden, gelieve deze dan te weigeren.

Dit is één van de makkelijkste manieren om minderwaardige of kwaadaardige producten te verspreiden. In sommige gevallen kunnen crypto-miners geleverd worden via het bundelen. Lees alsjeblieft de EULA en het Privacy Beleid om er zeker van te zijn dat er geen kwaadaardige activiteit zal plaatsvinden na het installeren van een specifieke tool. Voor een betere bescherming installeer je best Reimage en je kan er zeker van zijn dat het de malware dreigingen zal vinden.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Quick Searcher Miner Trojan en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Quick Searcher Miner Trojan en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-quick-searcher-miner-trojan

Removal guides in other languages

Quick Searcher Miner Trojan (en) 
Quick Searcher Miner Trojan (se) 
Le cheval de Troie mineur Quick Searcher (fr) 
Troyano Minero Quick Searcher (es) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.