Qvo6 Virus - Hoe te verwijderen

Het Qvo6 Virus is een browserkaper die meestal computers binnendringt via andere software. De werkbalk is gebundeld met gratis programma’s en wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd als de gebruikers niet opletten en de juiste vinkjes plaatsen tijdens het installatieproces. In sommige gevallen wordt de Qvo6 besmetting veroorzaakt door verschillende semi-illegale software die het op uw computer installeren. Eenmaal in het systeem wijzigt het programma de instellingen van alle populaire browsers zoals Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome.

Qvo6.com wordt nu uw startpagina en het dwingt u ook om hun zoekmachine te gebruiken. Het maakt veelal gebruiken van bekende zoekmachines (Yahoo, Google, Bing), maar de zoekresultaten zijn vaak niet helemaal hetzelfde als die van de goede zoekmachines. Om geld te verdienen toont de werkbalk van Qv06 in de zoekresultaten websites die hen sponsoren en deze resultaten zijn niet te onderscheiden van de echte zoekresultaten. Daardoor kunt u op een link klikken die u niets oplevert qua zoekresultaat maar wel geld in het laatje van de ontwikkelaars van Qv06 brengen. Een andere probleem is dat het programma op een oneerlijke manier computer binnendringt. U kunt het downloaden van het Qv06 virus vermijden door goed op te letten als u andere programma’s installeert. U kunt tijdens de installatie altijd de vinkjes uitzetten voor toepassingen die u niet kent.

Het ergste van het Qvo6 Virus is dat het een enorm aantal advertenties toont en als u op zo’n link klinkt kan uw computer besmet raken met malware. Daarnaast zijn de sponsorde links niet altijd even veilig. U wordt ten zeerste aangeraden om het Qv06 Virus van uw computer te verwijderen zodra u het aantreft.

De QVO6 werkbalk, de oorzaak van de omleidingen, is gemaakt door Magic Forever Technology Limited, dat wordt in elk geval beweerd. Er is echter geen adres bekend voor dit bedrijf en het is overduidelijk dat de makers van het virus alleen maar geld verdienen door deze oneerlijke manier van installatie. Het domein werd slechts een paar dagen voordat het kapen van browsers begon geregistreerd op 4 maart 2013. De startpagina promoot verschillende andere websites.

Om van het QVO6 virus af te komen moet u eerst de software verwijderen die de oorzaak is van de wijzigingen en het browserkapen. Ga naar Start → Configuratiescherm en klik op “Programma verwijderen”. Zoek alles dat gerelateerd is aan Qvo6 op in de programmalijst en klik op het pictogram om het te verwijderen. Wellicht moet u ook andere toepassingen verwijderen zodat de instelling van uw browser niet direct weer worden teruggezet. Spyhunter is in staat om deze toepassingen op te sporen. Daarna moet u uw standaard zoekmachine weer instellingen voor uw browser. Afhankelijk van welke u gebruikt, kunt u de onderstaande instructies opvolgen:

Voor IE:

 • Open IE en ga naar ‘Extra‘ → ”Invoegtoepassingen beheren’.
 • Kies ‘Werkbalken en Uitbreidingen’ en verwijder alles uit de lijst dat met Qv06 te maken heeft.
 • Kies ‘Zoekmachines’ en selecteer degene die u voorheen gebruikte en stel het in als u standaardzoekmachine. Onder aan dit scherm kunt u “Voorkomen dat programma’s wijzigingen aanbrengen aan mijn standaardzoekmachine worden voorgesteld” selecteren om te voorkomen dat dit weer gebeurt.
 • Ga naar ‘Internetoptie’ en selecteer het tabblad ‘Algemeen’. Klik op ‘Standaard Gebruiken’ of voer uw eigen website, Google.com of iets ander in. Klik tot slot op ‘OK’ om de wijzigingen op te slaan.

For Mozilla Firefox:

 • Open Mozilla Firefox en ga naar ‘Extra’ → ‘Add-ons’.
 • Kies ‘Extensies’ → Qvo6 en klik op ‘Verwijderen’.
 • Go ‘Extra’ → ‘Opties’ en reset de startpagina of wijzig het naar Google.com.
 • Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen.
 • Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld.
 • Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld.
 • Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld.
 • Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet opent bij elk nieuw tabblad dat u opent.

Voor Google Chrome:

 • Klik op het pictogram ‘Google Chrome aanpassen en beheren’ en kies ‘Instellingen’.
 • Kies ‘Instellingen’ en stel uw startpagina in als Google.com. Klik op de knop ‘Zoekmachines beheren’.
 • Kies ‘Google’ en stelt het in als u standaardzoekmachine.
 • Verwijder Qvo 6 uit de list.

Ten slotte moet u een volledige systeemscan uitvoeren met een betrouwbaar anti-spywareprogramma zoals Spyhunter. Vergeet niet de laatste updates te installeren voordat u de scan uitvoert.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Qvo6 Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Qvo6 Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-qvo6-virus

Removal guides in other languages

Le virus Qvo6 (fr) 
Qvo6 Virus (en) 
Virus Qvo6 (es) 
Qvo6 Virus (pt) 
Qvo6 (lt) 
Qvo6 Virus (it) 
Qvo6 Virus (se) 
Qvo6 Virus (dk) 
Qvo6 ウイルス (jp) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.