Registry Doc - Hoe te verwijderen

Registry Doc, ook gekend als RegistryDoc, staat voor een tool dat veronderstelt wordt het systeem een boost te geven, junk te verwijderen, register problemen te herstellen, de functionaliteit van browsers te verbeteren en mensen te helpen om sneller toegang te krijgen tot hun documenten. De eerste indruk van het programma is vrij positief als men enkel kijkt naar het design en de beschreven functies. Desalniettemin wordt de software gerapporteerd als een POT (potentieel ongewenste toepassing), wat bevestigd wordt door de detectie ervan door verschillende antivirusprogramma’s op VirusTotal.
Registry Doc

De voornaamste reden waarom Registry Doc geclassificeerd wordt als een POT is dat het verspreid wordt via allerlei misleidende technieken. Gebruikers kunnen toepassingen zoals Registry Doc installeren zonder dat dit hun bedoeling was. Bovendien werkt RegistryDoc net zoals een Trojan.Clicker, d.w.z. een kwaadaardige tool met als voornaamste doel het veroorzaken van klik fraude. Wij raden je aan om onmiddellijk Registry Doc te verwijderen en daarnaast ook je apparaat te onderzoeken om te zien of er zich nog andere dreigingen op bevinden.

Hoe gevaarlijk is Registry Doc

Registry Doc lijkt erg veel op Registry Doctor wat we voorheen reeds beschreven hebben. Als de software die ontworpen werd met als doel klik fraude geïnstalleerd wordt, wordt er verbinding gemaakt met verschillende kwaadaardige websites en worden er willekeurige kliks geproduceerd op allerlei links en advertenties. De online fraude verplicht mensen om toepassing te installeren zoals Registry Doc om zo hun apparaten te kunnen gebruiken om een inkomen te genereren gebaseerd op het BPK (betaal per klik) schema. Het loont de moeite te vermelden dat klik fraude activiteiten volstrekt illegaal zijn. Als je niet wenst dat je pc eraan gerelateerd wordt, is het ten zeerste aangeraden dat je het Trojan.Clicker malware tool dat zich vermomt onder de naam van Registry Doc verwijdert.


Registry Doc

Registry Doc belooft ook om de systeem prestaties te verbeteren, je register problemen op te lossen en andere belangrijke optimalisatie uit te voeren. De waarheid is echter dat alle problemen die gemeld worden door deze tool meestal nep zijn en de software geen echte problemen oplost. De voornaamste bedoeling van Registry Doc is om gebruikers te dwingen dit programma actief te houden voor zo lang mogelijk zodat ze geld kunnen verdienen aan de klik fraude activiteiten.

Registry Doc meest gebruikte distributiekanalen

Trojan-type utilities gelijkaardig aan Registry Doc worden ontworpen om stiekem pc’s te injecteren en in het geheim de kwaadaardige activiteiten uit te voeren, zonder duidelijke symptomen of verdacht gedrag. Het onderzoek naar zulke toepassingen toont aan dat ze verspreid worden via de volgende kanalen:

 • geïnfecteerd mail bijlagen van verdachte afzenders;
 • kwaadaardige online advertenties;
 • social engineering;
 • downloaden van gekraakte software.

Het is zeer belangrijk dat je zelf uitermate voorzichtig bent om de installatie van Registry Doc of andere gelijkaardige ongewenste software te vermijden. Je zou moeten wegblijven van het downloaden van illegale (gepirateerde) software via torrents aangezien deze meestal gebundeld zijn met ongewenste tools. Bij het installeren van degelijke gratis software, moet je de nodige aandacht schenken aan belangrijke gegevens die vermeld kunnen worden tijdens het installatieproces. We bevelen je aan niet te vertrouwen op de standaard installatie optie maar in plaats daarvan te kiezen voor de “Geavanceerde” of “Aangepaste” optie waar je duidelijk de extra programma’s te zien krijgt en de vinkjes die verantwoordelijk zijn voor de automatische installatie ervan kunt verwijderen.

Hoe Registry Doc efficiënt verwijderen

Het verwijderen van Registry Doc is geen ingewikkelde procedure. Gelukkig voorziet deze ongewenste toepassing je van een rechtstreekse uninstaller. Je kunt het Controlepaneel openen, je beschikbare toepassingen nakijken en Registry Doc verwijderen net zoals je elke andere software die je niet langer nodig hebt verwijderd.

Vergeet niet dat het binnendringen van Registry Doc zonder dat dit je bedoeling was, bewijs kan zijn dat er nog andere ongewenste toepassingen actief zijn. Het is goed als je deze visueel kunt identificeren en verwijderen, adware-type programma’s kunnen echter stiekem op de achtergrond actief zijn dus is het mogelijk dat je hun aanwezigheid niet handmatig kunt ontdekken. We raden je dan ook ten stelligste aan dat je de computer bijkomend nakijkt met SpyHunter of Combo welke andere systeem gerelateerde problemen zullen ontdekken en je apparaat zullen beschermen tegen gelijkaardige malware aanvallen.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Registry Doc en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Registry Doc en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe Registry Doc te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Registry Doc installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Registry Doc .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Registry Doc van uw browsers

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-registry-doc

Removal guides in other languages

Registry Doc (en) 
Registry Doc (de)  Flag of Germany
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.