Roll Around - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

Roll Around is alweer een andere kwaadaardige applicatie die wordt gecategoriseerd als adware. Eens geïnstalleerd, zal het verscheidene advertenties weergeven in al uw webbrowsers. Deze zijn niet alleen vervelend, maar ook kwaadaardig. Daarom raden we u aan om zich zo snel mogelijk te ontdoen van deze infectie, als u geen serieuze problemen omtrent uw cyberveiligheid wil hebben.

Roll Around kan manueel of automatisch worden verwijderd. Het is veel gemakkelijker om dit automatisch te doen, dus we raden u deze manier aan. Download een betrouwbaar anti-malware programma zoals SpyHunter of Malwarebytes en scan uw computer ermee. Het zal de bedreiging automatisch en snel detecteren en elimineren, zodat u er zich geen zorgen meer over hoeft te maken. Het zal uw computer ook in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties, dus het is slim om zo’n hulpmiddel geïnstalleerd te houden op uw pc. U kan ook andere anti-malware software gebruiken indien u dat wenst.

Maar als u om een bepaalde reden geen additionele anti-malware software wil downloaden, kan u zich ook manueel ontdoen van Roll Around. Om u te assisteren in dit ingewikkelde proces, hebben we een stap-voor-stap handleiding ontwikkeld voor het manueel elimineren van Roll Around. Scrol naar beneden en u vindt het onder dit artikel. Volg alle stappen aandachtig en u zal de infectie zelf kunnen verwijderen.

Indien u vragen heeft rond dit onderwerp, kan u ze gerust stellen in de reageersectie onderaan en we zullen ons best doen om ze te beantwoorden. Als u meer te weten wil komen over Roll Around, lees dan gerust verder.

Over de Roll Around adware

Het programma werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers, waaronder Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer en Safari. Dit betekent dat ook Apple-gebruikers kunnen worden geïnfecteerd. Roll Around wordt dan wel beschreven als een handige applicatie die u zal helpen zowel tijd als geld te besparen tijdens het online shoppen door u te voorzien van verscheidene links, aanbiedingen en coupons, maar dit is niet waar. Al deze aanbiedingen worden op een vervelende manier weergegeven als webadvertenties in de vorm van pop-ups, pop-unders, in-tekst advertenties of banners. Ook kan een nieuw tabblad of venster worden geopend in uw webbrowser. De advertenties verschijnen op willekeurige momenten dus dat is zeer vervelend en storend.

Meestal kan u advertenties van Roll Around opmerken op e-commerce websites waaronder eBay en Amazon. U zal aangeboden worden om bepaalde producten aan te kopen tegen een aantrekkelijke prijs. Laat u niet vangen door deze truc – de aanbiedingen zijn meestal nep. Ze proberen enkel om uw aandacht te winnen en u op de advertenties te laten klikken. We raden u niet aan om dat te doen.

Als u toch op zo’n advertentie van Roll Around klikt, zal u meteen worden omgeleid naar websites die kunnen worden beheerd door cybercriminelen zoals hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken door andere virussen of kan u geld verliezen als u er iets probeert aan te kopen.

Een ander ongewenst attribuut van Roll Around is de verzameling van gegevens. Eens geïnstalleerd, zal het veel informatie verzamelen over u, zoals browsergeschiedenis, zoekopdrachten, meest bezochte websites of zelfs uw IP- en e-mailadressen. Derden passen hun advertenties aan op basis van de ingewonnen gegevens om ze zo relevanter en aantrekkelijker te maken voor u. Dit is dus gebaseerd op uw browsergewoonten en daardoor stijgt de kans dat u op zo’n advertentie zal klikken. Dat is het hoofddoel van Roll Around want z’n makers worden betaald voor elke klik.

Distributiemethoden van Roll Around

Roll Around wordt gedistribueerd in bundels met andere gratis applicaties, zoals verscheidene mediaspelers of PDF-makers. Dus wanneer u zo’n programma downloadt en installeert, bestaat de kans dat Roll Around mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarvan op de hoogte bent. Om dit te vermijden, moet u aandachtiger te werk gaan tijdens het installatieproces van gratis software.

Sla nooit stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode indien mogelijk. Op deze manier zal u in staat zijn om alle mogelijke opties te zien en aanpassingen te maken. Het lezen van alle algemene voorwaarden is ook een slim idee. Haast u niet want soms wordt de meest belangrijke informatie weergegeven in een zeer klein lettertype. U wil dat niet missen. Als u opmerkt dat additionele software wordt geïnstalleerd waarover u niet op de hoogte was, dan staat u dit best niet toe want het is mogelijks Roll Around of andere adware.Automatische tools Roll Around verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Roll Around files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van Roll Around advertenties

Hoe Roll Around te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Roll Around installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Roll Around .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Roll Around van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Roll Around en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Roll Around, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Roll Around verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Roll Around. Klik op het icoon met de prullenbak naast Roll Around of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Roll Around, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Roll Around verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Roll Around of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Roll Around, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Roll Around verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Roll Around van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Roll Around verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Roll Around. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Roll Around, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

       
 

Over de auteur

 
maart 28, 2015 07:36, maart 28, 2015 07:36
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *