Royal-Search.com virus - Hoe te verwijderen

Royal-Search.com virus

Het Royal-Search.com virus is een browserkaper die problemen kan veroorzaken op de browsers Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome. Het wordt geïnstalleerd op computers via de installatie van gratis software zoals videospelers, videorecorders, PDF-programma’s en vele andere gratis toepassingen. Eenmaal binnen wijzigt het programma uw startpagina en standaardzoekmachine naar royal-search.com. 

Deze zoekmachine is voor één doel ontwikkeld: commerciële websites promoten. Wanneer u een zoekopdracht invoert zullen de zoekresultaten vol zitten met advertentielinks. Ook kan de toepassing advertenties tonen terwijl u het internet opgaat. De ontwikkelaars van het Royal-Search.com virus verdienen geld met dit soort links en zij verdienen geld met elke klik. U moet erg voorzichtig zijn met dit soort programma’s want ze kunnen u ook naar schadelijke website doorverwijzen zodat uw computer met adware besmet raakt als u op een link klikt. 

U kunt de installatie van het Royal-Search.com virus en andere ongewenste programma’s vrij eenvoudig voorkomen. Dit soort programma’s wordt meestal geïnstalleerd via bundels met gratis software. U hoeft niet te stoppen met het downloaden van dit soort programma’s maar u dient wel voorzichtig te werk te gaan. Kies altijd voor handmatige installatie en lees alle stappen tijdens het installatieproces zorgvuldig door. Wanneer u vooraf ingeschakelde vinkjes ziet moet u deze juist uitzetten zodat er geen wijzigingen in uw instellingen worden aangebracht of onbekende toepassingen aan de installatie worden toegevoegd. 

Om het Royal-Search.com virus te verwijderen gaat u naar Configuratiescherm → Een programma verwijder. Bekijk de programmalijst en verwijder Royal-search hier. We raden aan ALLE programma’s die op dezelfde datum zijn geïnstalleerd te verwijderen. Sommige versie van dit virus installeren software die voorkomt dat u zelf de instellingen kunt wijzigen en daarom zal het programma telkens terugkeren. Om deze extra software op te sporen kunt u een volledige systeemscan uitvoeren met een betrouwbaar anti-spywareprogramma zoals Spyhunter of een ander programma dat u vertrouwt. Daarna kunt u de browsertoevoegingen verwijderen en de instellingen herstellen. 

Hoe u het Royal-Search.com virus uit Internet Explorer kunt verwijderen: 

1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld;

2. Doe het volgende: Voor IE8-9 kiest u Zoekmachines Beheren, Voor IE7 klikt u op Zoekstandaard Wijzigen;

3. Verwijder Royal-Search.com uit de lijst. 

Hoe u het Royal-Search.com virus uit Firefox kunt verwijderen: 

1. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen;

2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;

5. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens laadt wanneer u een nieuw tabblad opent.

6. Als u de instellingen nog niet kunt wijzigen en de scan van uw anti-spywareprogramma komen tonen geen resultaten, doe dan het volgende: Sluit Firefox en open de Bestandsverkenner. Typ %AppData% in de adresbalk. Typ user.js in het zoekveld. Als dit bestand bestaat, wijzig de naam dan en start Firefox opnieuw op. U moet vervolgens bovenstaande stappen herhalen. 

Hoe u het Royal-Search.com virus uit Google Chrome kunt verwijderen: 

1. Klik op het pictogram met de 3 horizontale lijnen rechtsboven in uw browser;

2. Kies Instellingen;

3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren;

4. Verwijder de overbodige zoekmachine uit de lijst;

5. Ga terug naar Instellingen. Kies bij Opstarten voor “de pagina Nieuw Tabblad openen” (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen). 

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Royal Search Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Royal Search Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Verwijdering handleiding Royal-Search.com virus

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-royal-search-com-virus

Removal guides in other languages

Royal-Search.com virus (en) 
Le virus Royal-Search.com (fr) 
Royal-Search.com virus (it) 
El virus Royal-Search.com (es) 
Royal-Search.com vírus (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.