Sacem virus - Hoe te verwijderen

Sacem virus

Sacem virus is een ransomwareprogramma dat werd ontwikkeld door cybercriminelen om computergebruikers in Frankrijk aan te vallen. Het programma wordt geinstalleerd met behulp van Trojaanse virussen en het heeft de toestemming van de gebruiker niet nodig om aan het systeem toegevoegdte worden. Het vergrendelt de computer volledige en een nepbericht zal getoond worden die de gebruiker beticht van het schenden van copyrights en claimt dat een boete van 100 euro betaald moet worden. Hier is een bericht in het Frans van het Sacem virus It completely locks infected computer and displays a fake message accusing users of violating copyrights and asking them to pay a fine of 100 euros for that. Here is a message by Sacem virus:

Des morceaux de musique téléchargés illégalement (piratés) ont été localisés sur votre ordinateur.
En téléchargement ces morceaux de musique vous avez effectue ainsi une infraction pénale en vertu de l’article 106 de la Loi sur le droit d’auteur.
Le téléchargement des pistes de musique protégés soit via l’Internet ou via les réseaux de partage de musique est illégal e est en conformité avec l’article 106. la loi, sous réserve du droit d’auteur à une amende ou un emprisonnement pour une peine pouvant aller jusqu’à 3 ans. En outre, la possession de morceaux de musique téléchargés illégalement est sanctionné par l’article I. a huée 3 du Code criminel e peut aussi conduire à la confiscation de l’ordinateur, avec laquelle les fichiers qui ont été téléchargés.

Onthoud dat dit bericht pure oplichting is. Het heeft niets met een lokale, Franse politieorganisatie te maken en het heeft het recht niet om u te vragen om betalingen te doen. Ondanks dat het melding maakt van specifieke Franse wetten en er erg legitiem uitziet, moet u het niet vertrouwen. Let er op dat de boete betaald moet worden via het PaySafeCard systeem. Dit is een a pre-paid betalingssysteem dat erg makkelijk in het gebruik is. De politie int boetes echter nooit met dit soort methodes. Het is domweg een snelle manier voor de makers van het Sacem virus om bij uw geld te komen.

Als het virus uw PC eenmaal heeft vergrendeld zult u niet in staat zijn om programma’s te draaien omdat het virus alle toegang tot uw systeem blokkeert. Dit betekent ook dat u geen anti-spywareprogramma’s die u op uw computer heeft kunt draaien. Er zijn echter manieren om het Sacem virus te verwijderen zodat het stopt te knoeien met uw computer. Als uw computer meer dan één gebruikersaccounts heeft en ze zijn niet allemaal vergrendeld, scan dan de hele PC met anti-malwareprogramma’s zoals Spyhunter door met een andere account in te loggen dat niet geblokkeerd is. Een andere optie is om gebruik te maken van systeemherstel. Als geen van deze methodes werkt, doe dan het volgende:

 • Start uw computer opnieuw op;
 • Druk op F8 terwijl het aan het opstarten is;
 • Kies tussen in de veilige modus tussen : Veilige modus of Veilige modus met command prompt

Volg dan de onderstaande gids:

Als uw computer in Veilige modus of Veilige Modus met netwerkmogelijkheden draait

 1. Start MSConfig op.
 2. Schakel het item rundll32 uit via de Application Data map;. Let op dat dit de typische plaatsen zijn waar het Sacem virus zich bevindt maar andere locaties kunnen ook worden gebruikt.
 3. Start het systeem nogmaal opnieuw op.
 4. Scan met https://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe om de bestanden van het Sacem virus op te sporen en verwijder ze.

Hier volgt een video die toont hoe u deze stappen neemt:

Als u computer in Veilige Modus met command prompt draait

 1. Start Regedit.
 2. Zoek voor de WinLogon Entries. Noteer alle bestanden op waarna wordt gerefereerd behalve explorer.exe en vervang ze met explorer.exe
 3. Doorzoek het register voor Sacem virus bestanden en verwijder de registersleutels waarna de bestanden verwijzen
 4. Probeer opnieuw op te starten en te scannen met Spyhunter.
 5. Als dit nuet lukt, probeer het systeemherstel uit te voeren vanuit de veilige modus met command prompt (rstrui.exe)

Als geen van de veilige modi kan worden uitgevoerd

Sommige versies van het Sacem virus schakelen alle veilige modi uit, maar geven u wel een kleine opening om anti-malwareprogramma’s te draaien:

 1. Start opnieuw op.
 2. Start → Uitvoeren.
 3. Typ: http://2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe. Als de malware laadt, toets Alt + tab en voer de link handmatig en blind in, en druk op Enter.
 4. Toets nogmaals  Alt+tab en volgt het door een aantal keren op R te drukken. Nu zou het Sacem virus proces gestopt moeten zijn.

Hier volgt een video met de details van deze benadering:

Hitman Pro USB disk

Als het niet gelukt is met één van de bovenstaande methodes, probeer dan uw PC te scannen met een opstart-USB of DVD. Deze moeten in staat zijn om alle versies van het Sacem virus te verwijderen, maar het zal niet werken als uw harde schijf versleuteld is.

Als dat het geval is, raden wij aan de Hitman Pro Kickstarter USB te gebruiken.

 1. Download Hitman op een PC die niet besmet is.
 2. Start  Hitman op en selecteer Kickstarter USB creëren (één van de opties op het beginscherm)
 3. Wanneer de USB klaar voor gebruik is, start dan de geïnfecteerde PC op met de USB aangesloten en toets DEL
 4. Selectter de USB als primair opstartapparaat.
 5. Start op zoals normaal.
 6. Start nu Hitman Pro en https://www.2-viruses.com/downloads/spyhunter-i.exe op. Eén van deze programma’s zou in staat moeten zijn om de malware op te sporen en van uw PC te verwijderen.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Sacem Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Sacem Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Verwijdering handleiding Sacem virus

Removal guides in other languages

Sacem virus (es) 
Sacem vírus (pt) 
Sacem virusas (lt) 
Sacem ウイルス (jp) 
Sacem virus (se) 
Sacem virus (it) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.