Safe PC Cleaner - Hoe te verwijderen

Safe PC Cleaner lijkt een mooi stukje software te zijn dat u helpt bij het beheren van uw bestanden, het schoonmaken van uw harde schijven en het verbeteren van de prestaties van uw computer op verschillende wijzen. Maar in de realiteit zit het heel wat anders. Het is een vals hulpprogramma dat uw computer helemaal niet zal opschonen, maar eerder het tegenovergestelde. Het zorgt enkel en alleen voor problemen. Uiteindelijk zal u andere en betrouwbare anti-malware programma’s moeten gebruiken om het van uw systeem te verwijderen en zo de schade veroorzaakt door Safe PC Cleaner te elimineren. Deze kwaadaardige toepassing wordt gecategoriseerd als PUP (‘potentially unwanted program’ of potentieel ongewenst programma) want het probeert de gebruiker te overtuigen om te betalen voor upgrades die de prestaties van uw computer verbeteren. U betaalt best niet voor deze functionaliteiten want het zal immers geen problemen oplossen of uw pc sneller laten werken.

Save PC CLeaner

Safe PC Cleaner wordt verdeeld zoals de meeste adware. Als u zich het installeren van deze applicatie niet herinnert, klopt dat waarschijnlijk volledig. Het wordt namelijk gebundeld met andere gratis software. Als u bijvoorbeeld een gratis programma hebt gedownload en geïnstalleerd van een verdachte website, dan is er een kans dat Safe PC Cleaner werd toegevoegd aan uw computer tijdens het installatieproces. Als u het installeren van kwaadwillende software wil vermijden, dan weest u best heel voorzichtig tijdens de installatie van verscheidene gratis applicaties indien die gedownload werden van mogelijk verdachte websites. Sla nooit stappen over bij de installatie van software en kies voor een uitgebreide of ‘custom’ installatie indien mogelijk. Dit geeft u de kans om alle beschikbare opties tijdens het installatieproces te zien. Ook is het lezen van de voorwaarden en condities van de software een aanrader. Als u tijdens de installatie de optie voor een extra programma ziet dat u niet wenst, laat het dan niet toe. Het kan mogelijks Safe PC Cleaner of een andere PUP zijn.

Eens geïnstalleerd zal Safe PC Cleaner enkele aanpassingen verrichten aan uw computerconfiguraties. Dit met de bedoeling om Safe PC Cleaner toe te laten om elke keer ingeschakeld te worden bij het aanzetten van uw computer en om legitieme anti-malware en anti-virus programma’s te blokkeren. Bovendien zal het u lastig vallen met fout- en infectieberichten die compleet nep zijn. Het doet alsof het uw computer scant en gevaren detecteert. Om deze te verwijderen, wordt u gevraagd om te betalen voor de premiumversie van de software. Doe dit echter niet want meestal is er geen echte infectie op uw computer en wordt u gewoon misleid in het betalen voor niets. Zelfs als u betaalt, krijgt u geen upgrade en blijft het nog steeds onmogelijk om infecties te elimineren.

Deze applicatie is normaliter beschermd tegen het deïnstalleren ervan. Daarom start u uw computer best op in de ‘veilige modus’. Dan kan u de parasiet verwijderen van uw systeem. Indien u echter geen ervaren computergebruiker bent, wordt geadviseerd om een legitiem automatisch verwijderprogramma, zoals Reimage, Spyhunter, te gebruiken. Volg hieronder de instructies om Safe PC Cleaner te verwijderen.

Hoe Safe PC Cleaner te verwijderen van uw systeem

 1. Start uw computer in ‘Safe Mode’ of ‘veilige modus’. Instructies hiervoor vindt u op deze pagina: https://www.2-viruses.com/how-to-reboot-windows-into-safe-mode
 2. Download een betrouwbaar anti-malware programma, zoals Reimage, Spyhunter, StopZilla of Malwarebytes.
 3. Scan uw computer met één van deze betrouwbare programma’s. Verwijder Safe PC Cleaner dan van uw computer. Zoek met de applicatie ondertussen ook naar andere malware want Safe PC Cleaner kan eventueel andere ongewenste programma’s hebben binnengebracht in uw computer.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Safe Pc Cleaner en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Safe Pc Cleaner en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-safe-pc-cleaner

Removal guides in other languages

Safe PC Cleaner (en) 
Safe PC Cleaner (de)  Flag of Germany
Safe PC Cleaner (es) 
Safe PC Cleaner (dk) 
Safe PC Cleaner (se) 
Safe PC Cleaner (pt) 
Safe PC Cleaner (jp) 
Safe PC Cleaner (it) 
Safe PC Cleaner (kr)  Flag of South Korea
Safe PC Cleaner (fr) 

4 responses to “Safe PC Cleaner

 1. k heb one safe besteld en beraald maar krijg info die niet werkt en tek[lefoonnummers die niet bestaan.Ik kan doen wat ik wil maar denk dat ik opgelicht ben en naar mijn geld kan fluiten.Bewijs maar het tegendeel.

 2. Dag G.A. Holslag,

  Wat ik zou doen in jou plaats is het volgende.
  Je kan voor wat je overkomen is altijd klacht indienen (tenminste in België toch) bij de politie, een vaststelling laten doen zeg maar. Me dunkt, kan je met het Proces Verbaal (ttz. de vaststelling), waar je gegevens, betaalgegevens, datum van betaling, enz. opstaan uiteindelijk terecht bij het Ministerie van Federale Overheidsdienst Justitie, het Ministerie van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken of eventueel of de Federale Overheidsdienst Informatie en Communicatietechnologie.
  Van alle Ministeries vind je hieronder de meer informatie op Wikipedia.
  Persoonlijk zou ik die alle drie samen aanschrijven; of één en indien geen reactie na een week of twee, drie de volgende. Let wel : ministeries zijn soms éven snel als een slak die de 100 meter loopt ! Ik spreek uit ervaring, want ik heb ooit nog een werk gehad waar ik (tot mijn grootste ergernis) véél keren contact moest nemen met verschillende soorten ministeries.

  Ik vraag me toch af… Hoe heb je die betaling gedaan ? Kredietkaart ? Kan die dan niet herroepen worden ? Overschrijving ? Kan ook herroepen worden, geloof ik. Vraag es na bij je bank, oké ?
  In ieder geval veel succes ! Je zal het nodig hebben.

  Zoals beloofd vind u hier de links naar de verschillende ministeries. Ik heb er ook de portaal van BELGIUM BE, VLAANDEREN BE en RIJKSOVERHEID NL toegevoegd,
  De Federale Overheidsdienst Justitie : http://nl.wikipedia.org/wiki/Federale_Overheidsdienst_Justitie
  De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken http://nl.wikipedia.org/wiki/Federale_Overheidsdienst_Buitenlandse_Zaken
  De Federale Overheidsdienst Informatie en Communicatietechnologie http://nl.wikipedia.org/wiki/Federale_Overheidsdienst_Informatie-_en_Communicatietechnologie

  PORTALEN :

  Belgische Regering : http://www.belgium.be/nl
  Vlaamse Regering : http://www.vlaanderen.be/nl
  Nederlands Regering : https://www.rijksoverheid.nl/

  PS : handig even na te lezen : In België werden de ministeries van de federale overheid herdoopt tot Federale overheidsdienst (FOD). Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Ministerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.