SaveOnMac - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

SaveOnMac is een applicatie die u best niet geïnstalleerd houdt op uw computer. Het wordt officieel gezien als adware, en eens geïnstalleerd zal het verscheidene advertenties weergeven in al uw webbrowsers. Deze zijn niet enkel vervelend, maar ook kwaadaardig.

Het is niet heel moeilijk om op te merken of uw systeem is geïnfecteerd door deze malware of niet, want z’n advertenties worden meestal gelabeld met een slogan “Ads by SaveOnMac” of “Brought to you by SaveOnMac”. Dus als u deze gebeurtenis opmerkt in al uw webbrowsers, is uw computer zeker en vast geïnfecteerd en moet u de nodige acties ondernemen.

Er zijn twee vaak gebruikte methodes om malware als SaveOnMac te elimineren – u kan dit manueel of automatisch uitvoeren. Het is aan u welke verwijdermethode u wil gebruiken.

De gemakkelijkste en snelste manier om zich te ontdoen van SaveOnMac, is het automatisch verwijderen ervan. Daarom raden we u aan om deze verwijdermethode te gebruiken. Download simpelweg een betrouwbaar anti-malware programma zoals Reimage, SpyHunter of Malwarebytes en voer een volledige scan uit over alle bestanden op uw harde schijf. Het zal het virus meteen detecteren en elimineren. Als uw computer is geïnfecteerd door andere virussen, zal het ook deze detecteren en verwijderen.

Als u deze verwijdering manueel wil uitvoeren, scrol dan naar beneden. Onder dit artikel vindt u namelijk een stap-voor-stap handleiding voor het manueel verwijderen van SaveOnMac. We hebben het ontworpen om u te assisteren tijdens dit ingewikkelde proces van de virusverwijdering. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en u zal in staat zijn om SaveOnMac manueel zelf te elimineren.

Om meer te weten te komen over de specifieke kenmerken van SaveOnMac, kan u verder lezen in dit artikel. Als u een vraag wil stellen rond dit onderwerp, kan u dat doen in de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om u te helpen.

Over de SaveOnMac adware

SaveOnMac wordt beschreven als een handig en gratis hulpmiddel dat u zal helpen zowel tijd als geld te besparen tijdens het online shoppen door u te voorzien van verscheidene coupons, deals en commerciële aanbiedingen. Dit is niet de waarheid, en geloof het dus niet.

SaveOnMac

Het probleem is dat al deze aanbiedingen worden weergegeven in een vervelende vorm van webadvertenties zoals pop-ups, pop-unders, in-tekst advertenties en banners. Ook kan een nieuw tabblad of venster met een advertentie worden geopend.

We raden u niet aan om op de advertenties van SaveOnMac te klikken. Als u dat toch doet, wordt u meteen herleid naar websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen als hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken door andere virussen of kan u opgelicht worden en geld verliezen als u er iets probeert aan te kopen.

Distributiemethoden van de SaveOnMac adware

SaveOnMac reist op dezelfde manier als andere adware van dit type – gebundeld met verscheidene gratis programma’s die kunnen worden gedownload van het internet. Dus als u bijvoorbeeld een bepaalde PDF-maker of download manager downloadt van een onbetrouwbare website en installeert, bestaat de kans dat SaveOnMac mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarvan afweet. Om dit te voorkomen, moet u steeds aandacht besteden aan het installatieproces van gratis software.

Sla nooit stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode indien mogelijk. Op deze manier zal u in staat zijn om alle mogelijke opties te zien en de nodige aanpassingen te maken. Haast u niet want soms wordt de meest belangrijke informatie weergegeven in een zeer klein lettertype. Als u tijdens de installatie opmerkt dat additionele software wordt mee geïnstalleerd zonder uw medeweten, zorgt u er best voor dat de installatie niet doorgaat. Het is mogelijks SaveOnMac of een ander ongewenste applicatie.Automatische tools SaveOnMac verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected SaveOnMac files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van SaveOnMac Advertenties

Hoe SaveOnMac te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals SaveOnMac installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan SaveOnMac en gerelateerde parasieten als Prolonger , PrintOnKey , IncreaseApp , First Verify .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder SaveOnMac van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan SaveOnMac en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan SaveOnMac, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top SaveOnMac verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan SaveOnMac. Klik op het icoon met de prullenbak naast SaveOnMac of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan SaveOnMac, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top SaveOnMac verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan SaveOnMac of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met SaveOnMac, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe SaveOnMac verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou SaveOnMac van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top SaveOnMac verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij SaveOnMac. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met SaveOnMac, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding SaveOnMac

 
Processen:
 

SaveOnMac schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
augustus 30, 2015 08:59, augustus 30, 2015 08:59
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *