Search.chipopo.info - Hoe Te Verwijderen?

 

Stoort Search.chipopo.info je elke keer je de browser start? Wel, dat betekent je computer geïnfecteerd werd met deze kwaadaardige toepassing, genaamd Search.chipopo.info. Het staat geregistreerd als een browser hijacker en je mag het zeker niet op je pc laten staan.

Als je recentelijk ontdekte dat je pc geïnfecteerd werd met deze malware maar je weet niet hoe je ervan verlost moet worden, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we je voorzien van gedetailleerde instructies over hoe Search.chipopo.info te verwijderen, handmatig of automatisch, de keuze is aan jou.

De makkelijkste en snelste manier om een virus zoals Search.chipopo.info uit te schakelen is door het automatisch te doen. Download gewoon een betrouwbare anti-malware toepassing, zoals Reimage of SpyHunter, installeer het en scan er je computer mee. Beide toepassingen zouden Search.chipopo.info moeten detecteren en voorgoed verwijderen. Het zal ook in de toekomst je pc beschermen tegen gelijkaardige infecties, dus loont het de moeite om het te laten staan. Natuurlijk kan je ook een andere anti-malware software gebruiken als je dat wil.

Als je echter geen bijkomende anti-malware software wil downloaden, kan je dit virus ook handmatig uitschakelen. Helaas kan dit proces ingewikkeld zijn, dus hebben we een stap-voor-stap handmatige verwijderingshandleiding gemaakt voor Search.chipopo.info om je te helpen – scroll helemaal naar onderaan dit artikel en bekijk hem even. Probeer om alle stappen correct uit te voeren en je zal in staat zijn om zelf, handmatig Search.chipopo.info te verwijderen.

Om meer te weten te komen over de specifieke kenmerken van Search.chipopo.info moet je dit artikel verder lezen. Als je vragen hebt over het virus of het verwijderingsproces, stel ze dan gerust in onderstaande commentaar sectie en we zullen ons best doen om ze allemaal te beantwoorden.

Over de Search.chipopo.info browser hijacker

Deze kwaadaardige toepassing werkt als een browser add-on en kan toegevoegd worden aan bijna alle populaire browsers, inclusief Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge, Google Chrome en zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple gebruikers geïnfecteerd kunnen worden.

Hoewel het omschreven wordt als een legitieme zoekmachine die mogelijk Google of Bing services kan vervangen en gebruikers voorzien van een snellere en meer efficiënte manier om te zoeken op het web, is dit niet waar.

Als je probeert om iets te zoeken met deze zoekmachine, zullen er veel gesponsorde links verschijnen. Deze resultaten zijn niet alleen irrelevant, ze kunnen je ook naar kwaadaardige sites leiden, daarom bevelen we ook aan er niet op te klikken.

Als je klikt op een link die getoond wordt door Search.chipopo.info zal je onmiddellijk omgeleid worden naar andere sites die eigendom kunnen zijn van allerlei cybercriminelen, zoals hackers en scammers. Op deze manier kan je computer geïnfecteerd worden met andere virussen of als je probeert om hier iets te kopen kan je gescammed worden en je geld verliezen.

Search.chipopo.info is net als een adverteer netwerk voor cybercriminelen. Aangezien ze verbannen werden van op alle legitieme adverteer netwerken zoals Facebook Ads of Google Adwords, gebruiken ze malware zoals dit om hun sites te promoten en er verkeer naar toe te leiden. Als je Search.chipopo.info op je computer laat staan, kunnen cybercriminelen je rechtstreeks op je browser bereiken en dit op een dagelijkse basis wat zeer gevaarlijk is.

Om er zeker van te zijn dat het virus je pc niet opnieuw aanvalt in de toekomst, raden we je aan om je pc goed te beschermen met een betrouwbare anti-malware toepassing. Daarnaast moet je ook voorzichtig zijn met het downloaden van freeware en het openen vn spam mails omdat malware meestal op deze manier verspreid wordt.Automatische tools Search.chipopo.info verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Chipopo files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het Search.chipopo.info virus

Hoe chipopo te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Search.chipopo.info installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Search.chipopo.info van uw browsers

  Top Hoe Search.chipopo.info te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan chipopo, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Search.chipopo.info te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Search.chipopo.info of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met chipopo, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Search.chipopo.info virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de chipopo van de lijst.

Hoe Search.chipopo.info te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Search.chipopo.info en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan chipopo, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Search.chipopo.info verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Search.chipopo.info van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Search.chipopo.info te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder chipopo en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Search.chipopo.info, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Search.chipopo.info

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
maart 23, 2017 07:45, maart 23, 2017 07:45
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *