Search.follysway.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Een andere browser hijacker heeft zich bij de donkere zijde gevoegd. Search.follysway.com treedt toe tot de malware kant en bereid zich voor op een volhardend gevecht. Waar gaan alle oorlogen over? Het voornaamste doel is nieuw territorium bezetten. Zijn doel is het veroveren van de browser instellingen, wat geprobeerd wordt door elk lid van het hijackware leger. De hoeveelheid leden neemt verrassend toe, inderdaad. Maar laat ons niet vergeten dat kwaliteit steeds boven kwantiteit staat. Het maakt niet uit hoeveel browser hijackers misdadigers produceren, zo lang je jezelf maar bekent maakt met het herkennen van een infectie op je apparaat. Als je merkt dat het Search.follysway.com virus of een andere variant je browsers gijzelde, dan moeten je handelingen leiden naar een enkele bestemming: een infectie-vrije computer.

Over het Search.follysway.com virus

Het Search.follysway.com virus is een onderwerp dat sommige mensen liever uit de weg gaan, zoals veel andere problemen die niet cruciaal zijn. Browser hijackers zijn zo: mensen raken eraan gewoon ook al is het niet plezierig. We raden je aan dit niet te doen. Sommige mensen stellen hun browser instellingen zo in dat de startpagina, standaard zoekmachine en nieuw tabblad gelinkt worden aan een speciaal domein. Natuurlijk kunnen deze drie posities mensen naar andere sites brengen. Desalniettemin eens een browser hijacker toesloeg, worden de vorige instellingen gewist. Daarna bezet het centrale domein van het virus de belangrijkste posities. Bovendien bevatten deze parasieten vaak links waar men niet vrijwillig mag op klikken. Als je dit doet is het risico zeer groot dat je naar sites gebracht wordt die beveiligingsonderzoekers ongeschikt achten. URL naar domeinen die zich op het randje bevinden kunnen gevonden worden in de zoekresultaten. Automatische omleidingen kunnen je echter omleiden zonder waarschuwingen. Als je niet de intentie hebt om het slachtoffer te worden van een browser hijacker, verwijder dan het Search.follysway.com virus zo snel mogelijk. Dit product is geen hoogwaardig zoeknetwerk en steelt zijn zoekmechanisme van Yahoo.

Volgens de EULA van Search.follysway.com, kun je het programma toestemming geven om niet enkel zichzelf, maar ook andere aanbiedingen te installeren. Het is mogelijk dat de browser hijacker kwaadaardige codes zal toelaten op je apparaat en voor nog meer vervelende storingen zal zorgen. In het Privacy Beleid: als dit vereist is om te voorzien in, handhaven of verbeteren van de werking en services van Follysway is, kunnen wij niet-persoonlijk identificeerbare info delen met derden. Dit is geen verrassende eigenschap voor browser hijackers: de meeste van hen verzamelen informatie over de geïnfecteerde gebruikers en sturen deze aan derden om te gebruiken voor beter online reclame strategieën.

De distributiemethode van het Search.follysway.com virus

De mogelijkheid bestaat dat je apparaat beïnvloedt wordt door het Search.follysway.com virus, na het downloaden van de Follysway downloader. Dit is geen programma dat je echt moet willen hebben en we hopen dat je er niets mee te maken wilt hebben. Het is echter ook mogelijk dat je dit programma kreeg van een ander programma dat het je aanbood tijdens een Setup Wizard. Dit kan gezien worden als een fout van de gebruiker zelf: als deze meer aandacht had besteed aan de installatiestappen, dan zou hij/zij in staat geweest zijn de installatie van deze parasiet te vermijden. Daarom raden we onze bezoekers ook steeds aan om de geavanceerde/aangepaste installatie procedures te kiezen. Dit zal je zeker helpen een beter inzicht te krijgen en de installatie van bijkomende programma’s te vermijden.

Na het lezen over alle ellende die het Search.follysway.com virus kan veroorzaken, moet je jezelf nu aan het afvragen zijn of je het kan verwijderen, niet? Om je apparaat terug te herstellen naar zijn normale toestand, probeer je best eens Reimage, Spyhunter of Hitman. Deze laatste anti-malware tools zullen de rust op je apparaat herstellen. Natuurlijk kan je ook een andere gelijkaardige toepassing gebruiken voor het automatisch verwijderen ervan. Het manueel verwijderen van parasieten kan echter ingewikkelder zijn. We bieden je een exclusieve blik aan in de instructies ervoor (hieronder).Automatische tools Search.follysway.com virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Follysway Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het Search.follysway.com virus

Hoe follysway virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Search.follysway.com virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan follysway virus en gerelateerde parasieten als Search.viewsearch.net Virus , Search.so-v.com virus , Search.onesearch.org virus , Search.surfcanyon.com virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Search.follysway.com virus van uw browsers

  Top Hoe Search.follysway.com virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan follysway virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Search.follysway.com virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Search.follysway.com virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met follysway virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Search.follysway.com virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de follysway virus van de lijst.

Hoe Search.follysway.com virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Search.follysway.com virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan follysway virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Search.follysway.com virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Search.follysway.com virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Search.follysway.com virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder follysway virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Search.follysway.com virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Search.follysway.com virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
november 17, 2016 07:25, november 17, 2016 07:25
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *