Search.safefinderformac.com Virus - Hoe te verwijderen

Het Search.safefinderformac.com programma werd ontworpen door Linkury, specifiek voor Mac gebruikers, om te gebruiken als een zoek tool i.p.v. hun vorige zoekmachine. Vanwege zo’n toewijding kan een niet-geïnformeerde gebruiker denken dat Linkury samenwerkte met Apple om hun toepassing te creëren. Helaas heeft zo’n samenwerking nooit plaatsgevonden. De waarheid is heel iets anders. Als je zoekt naar de SafeFinderForMac extensie op de securemacos.com website, zal je verwijderingsinstructies vinden voor de Safe Finder For Mac add-on. Je vindt deze gratis verwijderingshandleiding ook onderaan deze post, omdat Search.safefinderformac.com een browser hijacker is en er voor zulke toepassingen geen plaats is op je pc.

Aangaande de specificiteit van de Search.safefinderformac.com Browser Hijacker

Uit de bovenstaande informatie kan men afleiden dat de Search.safefinderformac.com hijacker prominenter is op de Safari browsers. Meestal installeert het zichzelf op je browser en vervangt het de standaard zoekmachine. Dit is waarom het programma thuishoort in de categorie van browser hijackers. De Search.safefinderformac.com extensie heeft nog meer eigenschappen, karakteristieken van deze categorie van POT – potentieel ongewenste toepassingen. Eentje ervan is het traceren om je gepersonaliseerde reclame te tonen. Dit is waar de toepassing op de eerste plaats werd voor ontwikkeld. Dit bespioneren kan mogelijk de grenzen overschrijden. Zoals vermeld in het Privacy Beleid van de Search.safefinderformac.com add-on, kan je PII (Persoonlijk Identificeerbare Informatie) geschonden worden:


search-safefinderformac-com-2-viruses

De verzamelde data over je gebruik van de dienst kan PII omvatten, als onderdeel van onze privacy maatregelen, implementeren we bepaalde regels, die ontworpen werden om het onbedoeld verzamelen van PII, zoals je e-mailadres, creditcardnummers, login informatie, enz. te voorkomen. Zulke regels zijn gebaseerd op gekende veld types, parameters, waarden en algoritmes maar ze zijn niet perfect en daarom kan de dienst soms, onbedoeld, ongewenste informatie verzamelen.

Een andere vermelding van het Beleid geeft aan dat je door het gebruiken van de Search.safefinderformac.com plug-in in het geheim toestemt om je PII te transfereren, zonder hiervan afzonderlijk op de hoogte gesteld te worden:

Als je een inwoner bent van een lidstaat van de Europese Unie of een ander gebied waar het transfereren van je PII te toestemming vereist, dan voorzie je ons hiervan zonder beperking de toelating om je data te transfereren.

Zelfs de burgers van EU-lidstaten zijn niet beschermd tegen zulke inbreuken. Er staat tevens veel bezwarende informatie in de Gebruiksvoorwaarden van de Search.safefinderformac.com module. Zoals we reeds onthuld hebben, bevat de inhoud getoond door de extensie reclame. Dit zorgt ervoor dat de zoek service gratis is. Je kan deze eigenschap echter niet uitschakelen:

Je begrijpt ook en gaat ermee akkoord dat de Linkury Services advertenties kan bevatten en dat deze nodig zijn voor Linkury om de Services te voorzien. Je begrijpt ook en gaat ermee akkoord dat de Linkury Services bepaalde communicaties van Linkury kan bevatten en je deze niet kan uitschakelen.

Hoe ridicuul het ook kan zijn, je kan moeten betalen voor het ontvangen van de reclame die de Search.safefinder.com add-on je toont:

[…] toegang tot de Linkury Services […] kunnen vergoedingen van derden bevatten […]. Jij bent verantwoordelijk voor deze vergoedingen, inclusief deze gerelateerd aan het tonen of leveren van advertenties.

Zoals alle Gebruiksvoorwaarden van dubieuze software providers, bevatten de Gebruiksvoorwaarden van de Search.safefinderformac.com extensie van Linkury beperkte aansprakelijkheid:


safefinderformac-com-2-viruses

Linkury WIJST UITDRUKKELIJK ALLE AANSPRAKELIJKHEID AF VOOR ALLE VERLIES OF SCHADE VOORTVLOEIEND UIT HET GEBRUIK VAN DE DIENSTEN VAN LINKURY DOOR DE GEBRUIKER OF IEMAND IN ZIJN NAAM. […] IN GEEN GEVAL ZAL DE AANSPRAKELIJKHEID VAN LINKURY TEN OPZICHTE VAN DE GEBRUIKER DE $200 OVERSCHRIJDEN. DE GEBRUIKER ERKENT DAT, INDIEN GEEN VERGOEDING BETAALS WORDT AAN LINKURY VOOR DE SERVICE, DE GEBRUIKER GEEN RECHT HEEFT OP WELKE SCHADEVERGOEDING DAN OOK VAN Linkury […].

Interessant genoeg, kan je niet meer dan 200 USD claimen als compensatie van Linkury Ltd., en enkel als je een vergoeding betaalde voor het gebruik van het bedrijf zijn diensten. Er is een opvallende spellingsfout in de Engelse versie – BEHLF. Dit is niet de enige fout in de bijhorende documentatie van de Linkury software. Bijvoorbeeld, devoice i.p.v. device. Het volgende is ook vrij vreemd, […] to upload, post. Email transmit. Al deze taalfouten dragen niet bij aan de reputatie van Linkury en zijn producten.

Aangaande het stopzetten van de Linkury services, de disclaimer van de Search.safefinderformac.com zogezegde zoekmachine, geeft je voldoende feiten om geen minuut langer te twijfelen. Zie hoe Linkury zijn diensten stopzet:

Je gaat akkoord dat Linkury, zonder voorafgaandelijke waarschuwing, je toegang tot je Linkury account, en/of toegang tot de Linkury Services kan beperken of opschorten, naar eigen goeddunken, zonder hiervoor uitleg verschuldigd te zijn.

Verwijdering van de Search.safefinderformac.com Hijacker

Je kan handmatig of automatisch een einde brengen aan de heerschappij van Search.safefinderformac.com over je browser. De handmatige verwijdering kan uitgevoerd worden aan de hand van de instructies onder de volgende paragraaf. Een automatische verwijdering kan succesvol uitgevoerd worden door het downloaden van de volgende malware-verwijdering programma’s – Spyhunter of Malwarebytes – en je computer te scannen.

De Routine Die Search.safefinderformac.com Gebruikt Om Machines Te Infiltreren

Search.safefinderformac.com is beschikbaar op safefinderformac.com, welke verschijnt in het onderste deel van de zoekresultaten getoond op de tweede pagina van Google, zijn verwijderingsinstructies vind je hoger in de zoekresultaten terug. De Search.safefinderformac.com hijacker wordt ook vaak gebundeld met gratis apps. Als je deze download via de Aanbevolen instellingen, wordt het kwaadaardig programma standaard geïnstalleerd. Daarom wordt gebruikers aangeraden om de Manuele instellingen te gebruiken voor het installeren van gratis software.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Search Safefinderformac Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Search Safefinderformac Com Virus en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Handmatige verwijdering van het Search.safefinderformac.com Virus

Hoe safefinderformac Virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Search.safefinderformac.com Virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan safefinderformac Virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Search.safefinderformac.com Virus van uw browsers

TopHoe Search.safefinderformac.com Virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan safefinderformac Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe Search.safefinderformac.com Virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Search.safefinderformac.com Virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met safefinderformac Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het Search.safefinderformac.com Virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de safefinderformac Virus van de lijst.

Hoe Search.safefinderformac.com Virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Search.safefinderformac.com Virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan safefinderformac Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Search.safefinderformac.com Virus verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe Search.safefinderformac.com Virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Search.safefinderformac.com Virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent safefinderformac Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-search-safefinderformac-com-virus

Removal guides in other languages

Search.safefinderformac.com Virus (en) 
Search.safefinderformac.com ウイルス (jp) 
Search.safefinderformac.com 바이러스 (kr)  Flag of South Korea
Search.safefinderformac.com Virus (dk) 
Le virus Search.safefinderformac.com (fr) 
Il Virus Search.safefinderformac.com (it) 
Search.safefinderformac.com Virus (se) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.