Search.safensearch.com - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Browser Hijacker
 

Stoort Search.safensearch.com je elke keer als je de browser opent? Dat betekent dat je computer geïnfecteerd werd met deze kwaadaardige applicatie, genaamd Search.safensearch.com. Het staat geregistreerd als een browser hijacker en je moet het zo snel mogelijk verwijderen. Hoewel het niet erg gevaarlijk is, kan het leiden tot wat ongewenste beveiligingsproblemen.

Er zijn twee manieren om malware zoals Search.safensearch.com uit te schakelen. Je kunt het handmatig of automatisch uitvoeren, de keuze is aan jou. Als je Search.safensearch.com snel en moeiteloos wilt elimineren, raden wij je aan om het automatisch te doen – download een betrouwbare anti-malware-toepassing, zoals Reimage of SpyHunter, installeer deze op je computer en voer een volledige systeemscan uit. Beide apps zouden Search.safensearch.com moeten detecteren en elimineren in een paar minuten. Het beschermt ook je computer tegen andere, soortgelijke infecties in de toekomst, dus het is de moeite waard om deze te installeren. Je kan ook andere anti-malware software als je dat wenst.

Als je deze verwijdering handmatig wilt uitvoeren, scroll dan helemaal naar onderaan dit artikel en bekijk onze stap voor stap-voor-stap handmatige verwijderingshandleiding voor Search.safensearch.com handleiding. We hebben deze ontwikkeld om je te helpen bij dit ingewikkelde virusverwijdering proces. Probeer alle stappen correct te voltooien en je zal in staat zijn om zelf Search.safensearch.com handmatig te verwijderen.

Voor meer informatie over specifieke kenmerken van Search.safensearch.com moet je dit artikel verder lezen. Als je nog vragen hebt over dit onderwerp, stel ze dan vrijblijvend in de onderstaande commentaar sectie en we zullen ons best doen om ze allemaal te beantwoorden.

Over de Search.safensearch.com browser hijacker

Het werkt als een browser-add-on die kan worden toegevoegd aan al de meest voorkomende browsers, waaronder Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge of Safari. Dat betekent dat Apple-gebruikers ook geïnfecteerd kunnen worden.

Zodra het op je systeem zit, zal Search.safensearch.com sommige browser instellingen wijzigen, zoals je startpagina of standaard zoekmachine, naar www.search.safensearch.com.

Hoewel Search.safensearch.com lijkt op een legitieme zoekmachine, raden we het niet aan om het te gebruiken. Allereerst toont het veel gesponsorde resultaten die niet relevant zijn aan je zoekopdracht, zodat je tijd verspilt. Zoals je op de afbeelding hieronder kunt zien, probeerde Search.safensearch.com op de een of andere manier een link naar Facebook te publiceren als gesponsorde inhoud voor het zoekwoord ‘2-virussen’.

Bovendien raden wij je niet aan om op een van deze gesponsorde links te klikken, want als je dat doet, word je direct omgeleid naar andere websites die eigendom kunnen zijn van verschillende cybercriminelen, zoals hackers of scammers. Op deze manier kan je computer besmet raken of als je iets probeert te kopen, kun je zelfs gescammed worden en je zuur verdiende geld verliezen.

Search.safensearch.com heeft ook enkele kenmerken van een adware, zoals het weergeven van advertenties, dus zodra het op je systeem zit, worden er verschillende advertenties weergegeven op al je browsers. Advertenties die door Search.safensearch.com worden weergegeven, verschijnen meestal op e-commerce websites, zoals eBay of Amazon. Men zal je bepaalde goederen aanbieden tegen een zeer aantrekkelijke prijs, maar we raden je niet aan om erop te klikken. Meestal zijn deze advertenties nep, ze proberen gewoon je aandacht te winnen en je erop te laten klikken. Want dat is hoe de cybercriminelen van Search.safensearch.com geld verdienen.

Distributiemethodes van de Search.safensearch.com malware

Search.safensearch.com reist op dezelfde manier als de meeste andere adware van dit type – gebundeld met diverse freeware die via internet kan worden gedownload. Bijvoorbeeld, als je een gratis download manager of mediaspeler download en installeert, is het mogelijk dat Search.safensearch.com later wordt gedownload en geïnstalleerd zonder dat men je daarover waarschuwt. Daarom moet je altijd de nodige aandacht besteden aan het installatieproces van freeware en je computer altijd beveiligen met een betrouwbare anti-malware-toepassing.Automatische tools Search.safensearch.com verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Safensearch files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het Search.safensearch.com virus

Hoe safensearch te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Search.safensearch.com installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan safensearch en gerelateerde parasieten als Start-search.com virus , Genieo Search , Ultimate Search virus , Eazel Search .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Search.safensearch.com van uw browsers

  Top Hoe Search.safensearch.com te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan safensearch, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Search.safensearch.com te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Search.safensearch.com of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met safensearch, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Search.safensearch.com virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de safensearch van de lijst.

Hoe Search.safensearch.com te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Search.safensearch.com en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan safensearch, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Search.safensearch.com verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Search.safensearch.com van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Search.safensearch.com te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder safensearch en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Search.safensearch.com, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Search.safensearch.com

 
Processen:
 

Search.safensearch.com schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
mei 13, 2017 07:22, mei 13, 2017 07:22
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *