Search2.searchlson.com Virus - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Browser Hijacker
 

Search2.searchlson.com is een nep browser extensie die gepromoot wordt door SaferBrowser. Dit bedrijf heeft een aantal van deze rogue extensies ontwikkeld: Search.yourrecipesnow.com, Search.yourvidconverter.com, Search.mymoviesxp.com, enz. Ze hebben allemaal hetzelfde duidelijke kenmerk, wat zich onder de zoekbalk op de hoofdpagina van deze nep zoekmachines bevind. Er zijn vijf ronde icoontjes. Het eerste beeld een palm af, het tweede – een scooter, het derde – een koffer met een knipperende lamp, het vierde – een andere koffer met een vliegtuig erop en het vijfde bevat een motorkap. Als je deze afbeeldingen ziet onder de zoekbalk, kan je er zeker van zijn dat de zoekmachine waarop je jezelf bevindt een rogue is, ontworpen door SaferBrowser.

Over de Search2.searchlson.com Browser Hijacker

Search2.searchlson.com gijzelt je standaard startpagina, zoekmachine en nieuw tabblad. Hoewel het je in een nieuw tabblad omleidt naar yahoo.com, wil dit niet zeggen dat het een partner is van Yahoo. Eerder het tegenovergestelde, Yahoo Search heeft deze nep zoekmachine geen toestemming gegeven om zijn zoekresultaten te gebruiken. Dit is eigenlijk een bedrog dat gepleegd wordt door de Search2.searchlson.com browser hijacker. Een overval op klaarlichte dag, als het ware. Een ander ding is dat deze browser extensie aanpassingen doet aan de gestolen zoekresultaten. Het combineert ze namelijk met zwendel sites van derden, zodat deze domeinen toegankelijker worden dan de legitieme sites. Meestal staan deze rommel sites op de bovenste posities en er zijn er heel veel van.

Iets anders dat de Search2.searchlson.com add-on gebruikt om je aandacht te trekken zijn de thema’s die het gebruikt. De bovenste werkbalk van de hoofdpagina voorziet snelkoppelingen naar espn.go.com, uefa.com en de officiële site van de Copa America – een vooraanstaand voetbaltoernooi. We durven erom wedden dat de Search2.searchlson.com browser hijacker specifiek ontworpen werd voor het UEFA Europees Kampioenschap (waarvan slechts blije herinneringen overblijven, of niet zo’n blije afhankelijk van de situatie) en voor sport fans in het algemeen, specifiek dan voetballiefhebbers. De slogan van deze plug-in is, ‘‘Live sports online now’’. Dit kan dus aanzien worden als de hoofdactiviteit van de browser extensie en tot een verdere ontgoocheling leiden.

De kernfunctie van Search2.searchlson.com is het tonen van nep advertenties. Naast de zwendel domeinen voegt dit programma ook advertenties van derden toe op niet partner sites. Deze advertenties worden aangepast aan je noden aangezien derden toegang hebben tot je surfgeschiedenis. En raad eens wat er daar toegang tot verschafte? Natuurlijk is het Search2.searchlson.com dat betrokken is in dit vuile zaakje. Het is onze plicht je te waarschuwen dat het bezoeken van deze pagina’s van derden of er naar omgeleid worden via advertenties, niet gezond is voor je machine. Je pc kan makkelijk geïnfecteerd worden met virussen.

Hoe infiltreert de Search2.searchlson.com Browser Hijacker Worm je Computer?

Search2.searchlson.com blijkt vaak een bijkomende installatie te zijn bij gratis installatie pakketten. Bijkomende installaties zijn vaak componenten die niet duidelijk onthuld worden omdat ze ongewenste toepassingen zijn. En gratis installatie pakketten (of ‘‘bundels’’) refereren naar gratis apps zoals Flash Player, PDF Converter, etc. Vervolgens kan je als je, bijvoorbeeld, een Flash Player vanop welke bron dan ook, download en installeert, je onbedoeld ook de Search2.searchlson.com hijacker installeert. Om dit te voorkomen moet je de installatie van gratis apps steeds uitvoeren in de geavanceerde (aangepaste) modus. Deze instellingen onthullen duidelijk de POT (potentieel ongewenste toepassingen) en laten je toe deze te weigeren.

Reimage, Spyhunter and Hitman zijn de automatische verwijdering tools die aanbevolen worden voor het verwijderen van de Search2.searchlson.com PUP. Het automatisch verwijderen met behulp van deze professionele beveiliging tools garandeert de volledige verwijdering van malware programma’s en al hun restanten. Manuele verwijderingsinstructies voor de Search2.searchlson.com browser hijacker kan je hieronder terugvinden.Automatische tools Search2.searchlson.com Virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Searchlson Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van het Search2.searchlson.com virus

Hoe searchlson Virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Search2.searchlson.com Virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Search2.searchlson.com Virus van uw browsers

  Top Hoe Search2.searchlson.com Virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan searchlson Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe Search2.searchlson.com Virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Search2.searchlson.com Virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met searchlson Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het Search2.searchlson.com Virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de searchlson Virus van de lijst.

Hoe Search2.searchlson.com Virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Search2.searchlson.com Virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan searchlson Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Search2.searchlson.com Virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Search2.searchlson.com Virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe Search2.searchlson.com Virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder searchlson Virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Search2.searchlson.com Virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

Search2.searchlson.com Virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
augustus 11, 2016 07:32, augustus 11, 2016 07:32
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *