Searchgol Virus - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Browser Hijacker
 

Het Searchgol virus is een browserkaper dat Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome aanvalt zonder dat de gebruiker het door heeft. Het programma vervangt uw startpagina en standaardzoekmachine met de website van Searchgol.com. Deze webpagina ziet er uit net als alle andere zoekmachines maar het werkt niet op dezelfde manier. Als u een zoekopdracht invoert zult u zien dat er vele links naar commerciële websites in de resultaten zitten en ook wordt u vaak omgeleid naar sites die u nooit wilde bezoeken.

Het Searchgol virus probeert bezoekersaantallen van specifieke websites te vergroten en daarom promoot het deze websites met advertenties. Het is echter een oneerlijke manier en het zal computergebruikers veel overlast bezorgen. Het is niet alleen erg vervelend dat de browserkaper uw instellingen ongevraagd wijzigt, maar het maakt u systeem bovendien een stuk langzamer. Het Searchgol virus kan ook zien welke websites u bezoekt en wat uw zoekopdrachten zijn. Deze informatie wordt vervolgens naar andere partijen verstuurd en gebruikt voor marketingdoeleinden.

Om de installatie van het Searchgol virus te vermijden moet u voorzichtig te werk gaan wanneer u gratis software installeert. Meestal komt het in een bundel met andere programma’s zoals mediaspelers, PDF-programma’s en andere populaire toepassingen. U moet goed opletten tijdens het installatieproces en dan de vinkjes uitzetten van de programma’s die u niet herkent.

Om het Searchgol virus te verwijderen, gaat u naar Configuratiescherm → Programma’s Toevoegen/Verwijderen en dan het programma uit de lijst te verwijderen. Het is belangrijk dat u alle programma’s die samen met de browserkaper geïnstalleerd zijn te verwijderen want sommige zullen de kaper opnieuw downloaden en installeren of de browserinstellingen herstellen. U kunt uw systeem met Spyhunter scannen want die kan dit soort programma’s erg goed opsporen.

Controleer ook de extensies van Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome. Als u Searchgol.com niet in de lijst tegenkomt, gebruik dan een anti-malwareprogramma zoals Spyhunter en voer een scan uit. Dit programma verwijderen zorgt er niet voor dat de instellingen van uw zoekmachine weer hersteld wordt en dat dient u dan ook handmatig te doen. Afhankelijk van de browser die u gebruikt kunt u onderstaande instructies opvolgenn:

Voor Internet explorer:

 1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld.
 2. Doe het volgende: voor IE8-9 kies Zoekmachines beheren, voor IE7 klikt u op Zoekmachines Wijzigen.
 3. Verwijder Searchgol.com uit de lijst.

Voor Firefox :

 1. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen.
 2. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld.
 3. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld.
 4. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop het reset het veld.
 5. Zoek op “browser.newtab.url”. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens start wanneer u een nieuwe tabblad opent.

Voor Google Chrome:

 1. Klik op het pictogram met de 3 horizontale lijnen rechtsboven in uw browser.
 2. Kies Instellingen.
 3. Kies Instellingen → Zoekmachines beheren.
 4. Verwijder alle onnodige zoekmachines uit de lijst.
 5. Ga terug naar Instellingen en Bij opstarten kiest u “De pagina Nieuw Tabblad openen” (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

Automatische tools Searchgol virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Searchgol Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Gerelateerde foto's

 
related image #1 from Searchgol virus
     
 

Over de auteur

 
oktober 1, 2013 11:52, oktober 1, 2013 11:52
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *