SearchPrivacy.co Virus - Hoe Te Verwijderen?

 

Er is een nieuwe trend om de manier waarop browser hijackers ontworpen werden te reconstrueren. Meer aangepast, professioneel uitziend en nuttige hulpmiddelen voorzien domeinen, ze spelen niet meer in lagere afdelingen. De SearchPrivacy.co browser hijacker werd opgericht als een zoekmachine die gebruikers lijkt te voorzien van meer uitgeruste faciliteiten. De grootste dreiging, die voortkomt uit dit domein is dat het in staat is om meer mensen te misleiden dankzij zijn geavanceerde tactieken.

Over het SearchPrivacy.co virus

De SearchPrivacy.co toepassing wordt geadverteerd als een beschermer van je surfgeschiedenis. Er wordt gezegd dat bezochte sites verborgen worden voor hen die geen toelating hebben om het te zien (of het te verzamelen). Als we dus blindelings zouden geloven dat deze browser hijacker werkt zoals het zegt, zouden we gebruikers aanbevelen om deze toepassing te downloaden omdat het potentieel ongewenste toepassingen (POT) kan stoppen met het verzamelen van informaties over gebruikers. Beveiligingsonderzoekers kunnen echter niet concluderen dat deze SearchPrivacy.co toepassing echt betrouwbaar is omdat het zelf een POT is.

De SearchPrivacy.co browser hijacker zet zijn pagina als je standaard zoekmachine en opent op elk nieuw tabblad. Verassend genoeg genereert dit virus zijn eigen resultatenpagina maar de advertenties van zijn sponsors en hun toegewezen links staan veel hoger dan normaal. SearchPrivacy.co doet dit voor een simpele reden: geld. De SearchPrivacy.co browser hijacker maakt een deal met partners om geld te ontvangen telkens een onwetende gebruiker probeert een gesponsorde link te bezoeken, een getoonde advertentie opent of automatisch omgeleid wordt naar duistere webpagina’s. Als we het hebben over promoties, ze worden gebruikt voor het verspreiden van malware en kunnen je plezier aan het surfen wegnemen.

Daarnaast kan de SearchPrivacy.co browser hijacker je surfgewoontes ophalen. Bij dit virus zal het verzamelde materiaal gebruikt worden om meer geavanceerde zoekplatformen te ontwikkelen in de toekomst.

Distributiemethodes van het SearchPrivacy.co virus

In elk artikel leggen we de nadruk op de belangrijkheid van het installatieproces dat freeware of shareware voorbereid op het gebruik. Enkel legitieme bestand delen sites kunnen goed voorbereide software bevatten. Rogue sites, die opgericht werden voor het verdelen van gratis programma’s, kunnen bundels van aanbevolen software in de door hun voor download aangeboden software verbergen. Natuurlijk wordt er niets over deze toevoeging vermeld in de omschrijving van het programma. Subsidiaire software kan enkel gezien worden als het geavanceerde/aangepaste installatieproces gebruikt wordt. Anders zullen setups automatisch softwre voorbereiden die misschien een POT of een meer ernstiger type van malware kan zijn.

Als je opgescheept zit met het SearchPrivacy.co virus, zorg dan dat je snel er bovenop zit. Download Spyhunter, Reimage of Hitman om deze infectie automatisch te verwijderen.

Gebruikers die ervaring hebben met kwaadaardige programma’s en ten minste eentje ervan handmatig te verwijderen, zullen zeker in staat zijn om onze stap-voor-stap handleiding te volgen om de SearchPrivacy.co browser hijacker te rusten te leggen. We raden echter nog steeds iedereen aan om te denken aan de toekomstige veiligheid van hun computers en zich een efficiënt anti-malware tool aan te schaffen.Automatische tools SearchPrivacy.co virus verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected SearchPrivacy.co Virus files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Handmatige verwijdering van het SearchPrivacy.co virus

Hoe SearchPrivacy.co virus te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals SearchPrivacy.co virus installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan SearchPrivacy.co virus en gerelateerde parasieten als Snapdo.inspsearch.com virus , NavSmart.info virus , Het Websearch.search-mania.info virus , Fastsear.ch virus .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder SearchPrivacy.co virus van uw browsers

  Top Hoe SearchPrivacy.co virus te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan SearchPrivacy.co virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe SearchPrivacy.co virus te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan SearchPrivacy.co virus of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met SearchPrivacy.co virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

  Top Hoe het SearchPrivacy.co virus virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de SearchPrivacy.co virus van de lijst.

Hoe SearchPrivacy.co virus te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan SearchPrivacy.co virus en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan SearchPrivacy.co virus, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe SearchPrivacy.co virus verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou SearchPrivacy.co virus van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Hoe SearchPrivacy.co virus te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder SearchPrivacy.co virus en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent SearchPrivacy.co virus, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

 

SearchPrivacy.co virus schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
november 6, 2016 21:23, november 6, 2016 21:23
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *