Searchprivacyplus.com omleiding - Hoe te verwijderen

De Searchprivacyplus.com website kan op je browser verschijnen als startpagina en in de adresbalk ervan. Daarnaast kan ook je standaard zoekmachine omgeleid worden via searchprivacyplus.com. Dit betekent dat je browser gegijzeld werd door een bepaalde browser extensie of add-on waardoor deze omleidingen veroorzaakt worden. Snel nadat je zoekopdrachten omgeleid werden via searchprivacyplus.com zal er een verdere omleiding naar Yahoo.com plaatsvinden.

Het Searchprivacyplus.com browser omleiding probleem doet zich voornamelijk voor bij Google Chrome en Mozilla Firefox. De extensie kan de volledige controle over je browser instellingen hebben dus het handmatig herstellen van je startpagina en standaard zoekmachine zal het probleem niet oplossen tot de extensie (add-on) volledig verwijderd werd. De Searchprivacyplus.com omleiding lijkt op search.searchfch.com, searchfort.online en searchfusion.com. Volg deze handleiding die gedetailleerde stappen bevat over hoet het probleem op te lossen.


Searchprivacyplus.com – is het gevaarlijk?

Technisch gezien is searchprivacyplus.com geen virus. Sommige mensen hebben er genoeg van de browser omleiding problemen en hebben de neiging erover te spreken als een virus of malware, maar correcter zou zijn het te vermelden als een browser hijacker. Het kan niet vergeleken worden met ransomware of Trojaanse paarden als zijnde extreme ernstige infecties maar aan de andere kant het heeft ook geen echte rol in het je voorzien met relevante zoekresultaten. In feite zal het browsen en zoeken naar informatie via deze aangepaste startpagina je eerder naar een verscheidenheid aan onveilige en zelfs gevaarlijke websites brengen.

Searchprivacyplus.com is daarnaast ook nog betrokken bij het bespioneren van je online-activiteiten. De extensie kan je zoekopdrachten traceren. Dus al je ingevoerde zoekopdrachten worden verzameld, geanalyseerd en kunnen illegaal overgemaakt worden aan deren. Soms kan het verzamelen gebeuren om je zoekvoorkeuren te kennen om je zo bepaalde gesponsorde links te kunnen tonen die je interessant kunt vinden, maar die feit zuivert searchprivacyplus.com helemaal niet. Het wordt nog steeds geclassificeerd als een browser hijacker die verwijderd moet worden.

Hieronder vind je nog wat andere negatieve zaken die veroorzaakt kunnen worden door searchprivacyplus.com:

 • het instellen van searchprivacyplus.com als standaard zoekmachine, nieuw tabblad en startpagina;
 • het omleiden van je zoekopdrachten naar sites van derden;
 • het voorkomen dat je het zoekmachine of startpagina adres wijzigt;
 • tonen van aangepaste zoekresultaten;
 • het registreren van je zoekopdrachten;
 • het omleiden naar verdachte websites;
 • het tonen van ongewenste advertenties.

Searchprivacyplus.com distributiekanalen

Searchprivacyplus.com kan op je browser geïnstalleerd worden omdat je computer reeds geïnfecteerd kan zijn met adware. De niet toegestane injectie van malware kan plaatsvinden via nep Adobe Flash Player update waarschuwingen, de installatie van gratis programma’s gebundeld met ongewenste extraatjes, het bezoeken van gevaarlijke (gehackte) websites of het downloaden van gepirateerde software via P2P netwerken. Er zijn heel veel adware virussen die je computer kunnen treffen, zoals Mao1.club, Youtubemp4.to, of TopicLookup.

De niet toegestane installatie van Searchprivacyplus.com kan ook verklaard worden door het falen van je huidige beveiliging software in het tijdig beschermen van je systeem. Het is droevig te moeten toegeven dat er veel antivirusprogramma’s zijn die beweren efficiënt te zijn. Veel van hen houden echter hun belofte niet en staan toe dat ongewenste zaken zoals adware en browser hijackers geïnstalleerd worden. Dit is zonder twijfel een goede reden voor je om over te schakelen op meer krachtige beveiligingsprogramma’s die het werk veel betere zullen uitvoeren.

Hoe searchprivacyplus.com verwijderen

Regel nummer één – wees de volgende keer voorzichter tijdens het surfen op het internet en zeker bij het installeren van gratis software. Laat geen verborgen installaties toe. Deze informatie kun je vrij duidelijk terugvinden als je de nodige aandacht besteed aan de instructies die voorzien worden door de installer van de gratis software. Als je merkt date r programma’s van derden voorgesteld worden annuleer dan de installatie volledig of schakel over op de geavanceerde (aangepaste) installatiemethode om de vinkjes naast de respectievelijke ongewenste software van derden te verwijderen.

Searchprivacyplus.com kan handmatig worden verwijderd door de lijst met browser add-ons (extensies) te openen en hier searchprivacyplus.com te deleten. Zodra je dit gedaan hebt zal de extensie niet langer de controle over je browser instellingen hebben. Tenslotte is ook het scannen van je computer met Spyhunter uitermate belangrijk. Dit zal je helpen om alle andere dreigingen die verborgen kunnen zitten op je systeem te identificeren, hoewel je ze visueel niet kunt identificeren. Refereer alsjeblieft naar de onderstaande instructies die gewijd zijn aan een automatische systeem zuivering.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Searchprivacyplus Com Omleiding en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Searchprivacyplus Com Omleiding en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,


Verwijdering van Searchprivacyplus.com

Hoe Searchprivacyplus.com omleiding te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Searchprivacyplus.com omleiding installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Searchprivacyplus.com omleiding .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Searchprivacyplus.com omleiding van uw browsers

TopHoe Searchprivacyplus.com omleiding te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Searchprivacyplus.com omleiding, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe Searchprivacyplus.com omleiding te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Searchprivacyplus.com omleiding of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Searchprivacyplus.com omleiding, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het Searchprivacyplus.com omleiding virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Searchprivacyplus.com omleiding van de lijst.

Hoe Searchprivacyplus.com omleiding te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Searchprivacyplus.com omleiding en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Searchprivacyplus.com omleiding, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Hoe Searchprivacyplus.com omleiding verwijderen uit Microsoft Edge:Top

 
 
 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beĆ«indigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid.  

TopHoe Searchprivacyplus.com omleiding te verwijderen van Safari:

Verwijder kwaadaardige extensies

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren.
  Open preferences
 • Selecteer Extensies en verwijder Searchprivacyplus.com omleiding en andere verdachte extensies.
  Extensions
 • Als uw startpagina werd aangepast, klikt u op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Voorkeuren en kies voor het Algemeen tabblad. Enter de URL die u wil instellen als uw startpagina.
  Reset homepage

(Optioneel) Stel uw browserinstellingen opnieuw in

Als u nog steeds problemen ervaart omtrent Searchprivacyplus.com omleiding, reset de instellingen van uw browser dan naar z’n standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari-menu links-boven op uw scherm. Selecteer Reset Safari…
  Choose reset
 • Selecteer de opties die u opnieuw wil instellen (meestal werden ze allemaal al voor u geselecteerd) en klik op de Reset-knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem is er nog steeds, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-searchprivacyplus-com-redirect

Removal guides in other languages

Searchprivacyplus.com redirect (en) 
Searchprivacyplus.com-Weiterleitung (de)  Flag of Germany
Searchprivacyplus.com redirect (fr) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.