SecureCryptor Ransomware - Hoe te verwijderen

SecureCryptor Ransomware

SecureCryptor wordt beschouwd als een corrumperend virus dat kwaadaardige codes gebruikt om dubieuze procedures uit te voeren op je computer. Het is een Trojaanse ransomware aangezien het virus zijn lading verbergt in een uitvoeringsbestand. Het is een zeer ernstige infectie en we nemen onze tijd om je erover te informeren alsook over mogelijke oplossingen. Eigenlijk is het een verbeterde versie van een Apocalypse ransomware.

Over de SecureCryptor Ransomware

Het SecureCryptor virus zal zijn bestand verbergen in mappen zoals: %Temp%, &System32% of %AppData%. Het zal niet opvallen, het zal eruitzien als een normaal bestand, met geen intenties en capaciteiten om al je data te coderen. Telkens je echter de computer opstart, zal ook het SecureCryptor ransomware bestand automatisch gelanceerd worden. Om zijn doelen te bereiken zal het SecureCryptor virus data coderen met het geselecteerde codering algoritme. Het gebruikt een zeer krachtige code om de bestanden te corrumperen. Deze ransomware kan tevens een verscheidenheid aan bestanden uitkiezen om te coderen: PNG .PSD .PSPIMAGE .TGA .THM .TIF .TIFF .YUV .AI .EPS .PS .SVG .INDD .PCT .PDF .XLR .XLS .XLSX .ACCDB .DB .DBF .MDB .PDB .SQL .APK .APP .BAT .CGI .COM .EXE .GADGET .JAR .PIF .WSF .DEM .GAM .NES .ROM .SAV CAD Files .DWG .DXF GIS Files .GPX .KML .KMZ .ASP .ASPX .CER .CFM .CSR .CSS .HTM .HTML en vele anderen.

Na deze cluster van letters zal een extensie ter identificatie worden toegevoegd: .SecureCrypted. Het is ook mogelijk dat Shadow Volume Kopieën verwijdert worden door het SecureCryptor virus. Het valt ook nog op vanwege een ander aspect. Als je probeert om je gecodeerde, onbeschikbare bestanden te openen verschijnt er automatisch een bericht van de hackers. Het Contact_Here_To_Recover_Your_Files.txt bestand zal ook op je bureaublad worden geplaatst. De inhoud van het bericht:

A L JE BESTANDEN WERDEN GECODEERD

Al je data – documenten, foto’s, video’s, back-ups – alles werd gecodeerd.

De enige manier om je bestanden te herstellen is: contacteer ons op de volgende e-mail: [email protected]

Voeg toe aan de e-mail:

 1. Tekst met je IP server als Onderwerp (Om je codering algoritme te lokaliseren)
 2. 1-2 gecodeerde bestanden (gelieve geen bestanden groter dan 1 MB te sturen)

We zullen het gecodeerde bestand controleren en je een e-mail sturen met het gedecodeerde bestand als bewijs dat we wel degelijk over decodering software beschikken.

Den eraan:

 1. Hoe SNELLER je ONS CONTACTEERT– hoe SNELLER je bestanden HERSTELD worden.
 2. We negeren e-mails zonder IP server nummer in Onderwerp.
 3. Als je binnen de 24u geen antwoord hebt ontvangen van ons – probeer ons dan te contacteren via openbare e-mail services zoals Yahoo of zo.

Hoe bestanden decoderen die gecodeerd werden door de SecureCryptor Ransomware?

Vertrouw hackers nooit. Betaal het losgeld dat ze eisen niet. In ruil zou je wel eens een inactieve decoderingssleutel kunnen krijgen en was je transactie dus nutteloos. Je kan echter een SecureCryptor decodering tool gebruiken dat ontworpen werd voor de slachtoffers om hun bestanden te herstellen. Voor de toekomst, moet je weten dat je je data zou moeten opslaan op back-up opslag. Sommige van de ransomware virussen werden nog niet gekraakt en de enige manier om je bestanden te herstellen is via een back-up.

Hoe wordt de SecureCryptor Ransomware Verspreid?

Hackers gebruiken verschillende manieren om het SecureCryptor virus te verspreiden. Bezoek geen rogue webpagina’s of open geen spam die je updates aanbied voor software of andere verdachte diensten. Als je mailaccount je een bericht toont dat beweert dat je geld gewonnen hebt, klik dan niet op de voorgestelde link. Met deze korte actie, kun je jezelf veroordelen tot een lange hoofdpijn, strijdend met de SecureCryptor ransomware. Aan het begin van dit artikel beloofden we je ook oplossingen te voorzien. We hebben je reeds geïnformeerd over de decoder. Een andere factor is dat je het SecureCryptor virus moet verwijderen met een professioneel anti-malware tool zoals Spyhunter, Reimage of Malwarebytes.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Securecryptor Ransomware en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Securecryptor Ransomware en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe SecureCryptor Ransomware verwijderen via het Systeemherstel?

1. Herstart je computer in Veilige Modus met Opdracht Prompt


voor Windows 7 / Vista/ XP
 • Start → Afsluiten → Herstarten → OK.
 • Druk herhaaldelijk op de F8 toets tot het Geavanceerde Boot Opties venster verschijnt.
 • Kies Veilige Modus met Opdracht Prompt. Windows 7 enter safe mode

voor Windows 8 / 10
 • Druk op Aan/Uit op Windows aanmeldscherm. Druk dan op de Shift toets en hou hem ingedrukt en klik op Herstarten. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Kies probleemoplossing → Geavanceerde Opties → Opstart instellingen en klik op herstarten.
 • Terwijl het laadt, selecteer Veilige Modus met Opdracht Prompt inschakelen uit de lijst van Opstart Instellingen.Windows 8-10 enter safe mode

Systeembestanden en instellingen herstellen.
 • Als de Opdracht Prompt modus laadt, geef je cd herstel in en druk op Enter.
 • Geef dan rstrui.exe in en druk opnieuw op Enter.CMD commands
 • Klik op “Volgende” in het venster dat verscheen. Restore point img1
 • Selecteer één van de Herstelpunten die beschikbaar zijn voor dat Securecryptor virus je systeem geïnfiltreerd heeft en klik dan op “Volgende”.Restore point img2
 • Om het Systeemherstel te starten klik je op “Ja”. Restore point img3

2. Complete verwijdering van SecureCryptor Ransomware

Na het herstellen van je systeem, is het aangeraden om je computer te scannen met een anti-malware programma, zoals  Spyhunter en verwijder alle kwaadaardige bestanden die gerelateerd zijn aan Securecryptor virus.


3. Herstel door SecureCryptor Ransomware aangetaste bestanden met “Shadow Volume Copies”

Als je de Systeemherstelfunctie niet gebruikt, kan shadow copy momentopnamen gebruiken. Deze bewaren kopieën van je bestanden op het tijdstip dat de systeemherstel momentopname aangemaakt werd. Meestal probeert Securecryptor virus om alle Shadow Volume Copies te verwijderen, dus het kan zijn dat deze methode niet op alle computers werkt.

Shadow Volume Copies zijn enkel beschikbaar voor Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7, en Windows 8. Er zijn twee manieren om je bestanden te herstellen via Shadow Volume Copy. JE kan dit doen via ‘native Windows Previous Versions’ of via Shadow Explorer.

a) Native Windows Previous Versions

Rechtermuisklik op een gecodeerd bestand en selecteer Eigenschappen>Vorige versies tab. Nu zal je alle beschikbare kopieën van dat specifiek bestand en het tijdstip wanneer het opgeslagen werd in een Shadow Volume Copy. Kies de versie van het bestand dat je wil herstellen en klik op Copy als je het in dezelfde map als die van jou wil bewaren, of Herstellen als je het bestaande, gecodeerde bestand wilt. Als je eerst de inhoud van het bestand wilt zien, klik dan gewoon op openen.
Previous version

b) Shadow Explorer

Het is een gratis programma dat je online kan vinden. Je kan ofwel de volledige of de draagbare versie van Shadow Explorer downloaden. Open het programma. Selecteer in de linker bovenhoek de schijf waar het bestand waar je naar opzoek bent bewaard werd. Je zal alle mappen op die schijf te zien krijgen. Om een volledige map op te halen, rechtermusiklik er op en selecteer “Exporten”. Kies dan de locatie waar je het wilt bewaren.
Shadow explorer

Opmerking: In veel gevallen is het onmogelijk om de bestanden die aangetast werden door moderne ransomware te herstellen. Daarom raad ik aan om een degelijke cloud back-up software te gebruiken uit voorzorg. We raden je aan om Carbonite, BackBlaze, CrashPlan of Mozy Home eens te bekijken.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-securecryptor-ransomware

Removal guides in other languages

SecureCryptor Ransomware (en) 
SecureCryptor Ransomware (es) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.