Shade Ransomware - Hoe te verwijderen

Shade Ransomware

De Shade Ransomware is een infectie die je persoonlijke bestanden kan decoderen zodat je deze niet meer kan openen of gebruiken. Om je bestanden te herstellen, zal je gevraagd worden om een losgeld te betalen. Het betalen van het losgeld betekent echter niet dat je de bestanden zal kunnen herstellen – vaak word je gewoon opgelicht. Daarom raden we je aan meer te leren over deze bepaalde ransomware en al je beschikbare opties in deze situatie te onderzoeken. Deze ransomware is ook gekend als het Troldesh virus.

Over de Shade Ransomware ransomware

Zoals je reeds weet willen de ontwerpers van de kwaadaardige toepassing, Shade Virus, geld verdienen door je computer te infecteren, je bestanden te coderen en je te vragen een losgeld te betalen. Deze ransomware kan bijna alle populaire extensies coderen, zoals .jpg, .doc, .mp3, etc. De gecodeerde bestanden gebruiken de extensie .xtbl of .ytbl. De maker zijn e-mailadres wordt toegevoegd aan het bestand, maar niet steeds, bv. {[email protected]}.xtbl.

Zodra je bestanden gecodeerd zijn, zal je niet in staat zijn om ze te openen of te gebruiken. Meestal worden gebruikers aangemaand om zo snel mogelijk het losgeld te betalen, anders blijven hun bestanden voor goed vergrendeld. Men kan je vragen om één van de gecodeerde bestanden aan de cyber criminelen te sturen zodat ze je de gedecodeerde versie kunnen terugsturen, om te bewijzen dat ze beschikken over een decodering tool en dat het betalen van het losgeld al je problemen zal oplossen.

Aangezien er momenteel geen methodes zijn die werken om je bestanden te decoderen, raden we je aan om de Shade Ransomware van je computer te verwijderen en te wachten op een efficiënte oplossing. Het is belangrijk om deze ransomware volledig te verwijderen omdat de restanten van deze malware voor meer cyber veiligheid problemen kunnen zorgen.

Hoewel je het manueel kan verwijderen, raden we je aan om nadien de computer te scannen met een betrouwbare anti-mawlare toepassing. Gebruik of Spyhunter of Malwarebytes om deze taak te voltooien. Onder dit artikel vind je gedetailleerde verwijderingsinstructies. Als je vragen hebt over dit onderwerp stel ze dan gerust in de onderstaande commentaar sectie.


Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Shade Ransomware en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Shade Ransomware en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Hoe Shade Ransomware verwijderen via het Systeemherstel?

1. Herstart je computer in Veilige Modus met Opdracht Prompt


voor Windows 7 / Vista/ XP
 • Start → Afsluiten → Herstarten → OK.
 • Druk herhaaldelijk op de F8 toets tot het Geavanceerde Boot Opties venster verschijnt.
 • Kies Veilige Modus met Opdracht Prompt. Windows 7 enter safe mode

voor Windows 8 / 10
 • Druk op Aan/Uit op Windows aanmeldscherm. Druk dan op de Shift toets en hou hem ingedrukt en klik op Herstarten. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Kies probleemoplossing → Geavanceerde Opties → Opstart instellingen en klik op herstarten.
 • Terwijl het laadt, selecteer Veilige Modus met Opdracht Prompt inschakelen uit de lijst van Opstart Instellingen.Windows 8-10 enter safe mode

Systeembestanden en instellingen herstellen.
 • Als de Opdracht Prompt modus laadt, geef je cd herstel in en druk op Enter.
 • Geef dan rstrui.exe in en druk opnieuw op Enter.CMD commands
 • Klik op “Volgende” in het venster dat verscheen. Restore point img1
 • Selecteer één van de Herstelpunten die beschikbaar zijn voor dat Troldesh virus je systeem geïnfiltreerd heeft en klik dan op “Volgende”.Restore point img2
 • Om het Systeemherstel te starten klik je op “Ja”. Restore point img3

2. Complete verwijdering van Troldesh ransomware

Na het herstellen van je systeem, is het aangeraden om je computer te scannen met een anti-malware programma, zoals  Spyhunter en verwijder alle kwaadaardige bestanden die gerelateerd zijn aan .xtbl extension virus.


3. Herstel door .ytbl extension virus aangetaste bestanden met “Shadow Volume Copies”

Als je de Systeemherstelfunctie niet gebruikt, kan shadow copy momentopnamen gebruiken. Deze bewaren kopieën van je bestanden op het tijdstip dat de systeemherstel momentopname aangemaakt werd. Meestal probeert Shade Ransomware om alle Shadow Volume Copies te verwijderen, dus het kan zijn dat deze methode niet op alle computers werkt.

Shadow Volume Copies zijn enkel beschikbaar voor Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7, en Windows 8. Er zijn twee manieren om je bestanden te herstellen via Shadow Volume Copy. JE kan dit doen via ‘native Windows Previous Versions’ of via Shadow Explorer.

a) Native Windows Previous Versions

Rechtermuisklik op een gecodeerd bestand en selecteer Eigenschappen>Vorige versies tab. Nu zal je alle beschikbare kopieën van dat specifiek bestand en het tijdstip wanneer het opgeslagen werd in een Shadow Volume Copy. Kies de versie van het bestand dat je wil herstellen en klik op Copy als je het in dezelfde map als die van jou wil bewaren, of Herstellen als je het bestaande, gecodeerde bestand wilt. Als je eerst de inhoud van het bestand wilt zien, klik dan gewoon op openen.
Previous version

b) Shadow Explorer

Het is een gratis programma dat je online kan vinden. Je kan ofwel de volledige of de draagbare versie van Shadow Explorer downloaden. Open het programma. Selecteer in de linker bovenhoek de schijf waar het bestand waar je naar opzoek bent bewaard werd. Je zal alle mappen op die schijf te zien krijgen. Om een volledige map op te halen, rechtermusiklik er op en selecteer “Exporten”. Kies dan de locatie waar je het wilt bewaren.
Shadow explorer

Opmerking: In veel gevallen is het onmogelijk om de bestanden die aangetast werden door moderne ransomware te herstellen. Daarom raad ik aan om een degelijke cloud back-up software te gebruiken uit voorzorg. We raden je aan om Carbonite, BackBlaze, CrashPlan of Mozy Home eens te bekijken.

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-shade-ransomware

Removal guides in other languages

Shade Ransomware (en) 
Ransomware Shade (es) 
Shade Ransomware (fr) 
Shade Ransomware (dk) 
Shade 랜섬웨어 (kr)  Flag of South Korea
Shade Ransomware (jp) 
Shade Ransomware (it) 
Shade Ransomware (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.