ShopBrain - Hoe te verwijderen

ShopBrain

ShopBrain is weer een irritant adware programma dat op computers geïnstalleerd wordt zonder dat hun gebruikers dit in de gaten hebben. Het is een browser add-on, die aan de meest gebruikte browsers toegevoegd kan worden, waaronder Mozilla Firefox, Google Chrome en Internet Explorer. Hoewel de ontwikkelaars van dit adware programma beloven dat dit uw internetervaring zal verbeteren en u zowel tijd als geld zal besparen, is dit niet waar. ShopBrain vertoont verschillende pop-ups met commerciële aanbiedingen, coupons, koopjes en kortingen. Meestal verschijnen deze advertenties op de websites van online winkels als Amazon of eBay. De advertenties bieden u bepaalde producten aan voor een betere prijs. Het is niet aan te raden om hierop te klikken, want als u dat eenmaal doet, wordt u direct doorverwezen naar de websites van derden, die geïnfecteerd kunnen zijn en uw computer kunnen schaden. ShopBrain genereert webverkeer voor commerciële websites en verzamelt daarna business leads. Op die manier verdienen zij geld. Bovendien verzamelt ShopBrain uw persoonlijke informatie, zoals uw IP-adres, zoekopdrachten en browsegeschiedenis. Deze gegevens worden doorgegeven aan derden en gebruikt om hun advertenties aan te passen, zodat dat zij relevanter worden voor uw interesses. Vele specialisten op het gebied van internetveiligheid, noemen ShopBrain een PUP (potentially unwanted program/ mogelijk ongewenst programma) en u moet dit absoluut niet op uw computer laten staan.

ShopBrain wordt verspreidt via gratis software die op het internet gevonden kan worden. Het kan gekoppeld zijn aan gratis programmaatjes. Als u software downloadt en installeert van een website met een twijfelachtige reputatie, kan het achter uw rug om toegevoegd worden. Om deze en andere soortgelijke, schadelijke applicaties te vermijden moet u geen stappen overslaan tijdens het installatieproces van gratis programmaatjes en altijd voor een aangepaste of geavanceerde installatie kiezen. Lees alle voorwaarden die in het installatieprogramma genoemd worden, zodat u zeker weet wat u nou precies installeert. Voor het geval dat uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan om uw systeem te scannen met een betrouwbaar anti-malware programma, zoals Spyhunter of malwarebytes en dit zal deze bedreiging automatisch verwijderen. Misschien wilt u ook onze handleiding voor de verwijdering van ShopBrain hieronder gebruiken.

Gebruik het Configuratiescherm om de voornaamste onderdelen en installatieprogramma’s van ShopBrain te verwijderen.

 1. Ga naar het Configuratiescherm. Windows XP/Vista/7 open Start -” Configuratiescherm, Programma’s, Een programma verwijderen of Verwijderen. Windows 8 type Configuratiescherm in het zoekvenster en zoek daarna naar Programma-installatie ongedaan maken. Het kan zijn dat u in beide gevallen moet verifiëren dat u de beheerder bent van deze PC.
 2. Zoek naar ShopBrain en /of andere soortgelijke onderdelen in de lijst met programma’s. Ik raad u aan standaard Yontoo, WebCake en alles dat te maken heeft met “savings” of “coupon” te verwijderen. Wanneer u Anti-Malware Programma’s als Spyhunter of Stopzilla een scan laat maken van uw computer, geeft u dit ook een goed beeld welke programma’s u ook zou moeten verwijderen.
 3. Sluit Configuratiescherm.

ShopBrain verwijderen uit Internet Explorer

 1. Druk op het Moersleutel pictogram -> Add-ons Beheren.
 2. Bekijk Werkbalken en extensies. Verwijder alles wat te maken heeft met ShopBrain en andere onderdelen die u niet kent en niet gemaakt zijn door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
 3. Klik op Sluiten.

ShopBrain verwijderen uit Firefox

 1. Type about:addons in de adresbalk.
 2. Bekijk de lijst met Extensies en Add-ons en verwijder alles wat te maken heeft met ShopBrain en onderdelen die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en deze is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, heeft u deze waarschijnlijk niet nodig.
 3. Een andere mogelijkheid is om Firefox te herinitialiseren: ga naar Firefox -> Help (voor OSX gebruikers Help in het menu) -> Probleemoplossingsinformatie. Daarna Firefox herinitialiseren.

ShopBrain verwijderen uit Chrome

 1. Type chrome://extensions in de adresbalk.
 2. Bekijk de lijst met extensies en verwijder de programma’s die u niet nodig heeft, vooral die die lijken op ShopBrain. Als u hier niet zeker van bent, kunt u ze tijdelijk uitschakelen.
 3. Herstart Chrome.

Wat u ook kunt doen, is chrome://settings in de adresbalk typen, op Geavanceerde instellingen weergeven klikken, naar beneden scrollen en op Browserinstellingen herstellen klikken.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Shopbrain en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Shopbrain en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Removal guides in other languages

ShopBrain (lt) 
ShopBrain (dk) 
ShopBrain (it) 
ShopBrain (pt) 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.