ShoppingAdd-On - Hoe Te Verwijderen?

 

ShoppingAdd-On is een browser add-on met kwade bedoelingen, die aan de meest gebruikte browser toegevoegd kan worden, waaronder Mozilla Firefox, Internet Explorer en Google Chrome. Het staat bekend als een adware programma en een PUP (potentially unwanted program/ mogelijk ongewenst programma) vanwege een aantal schadelijke activiteiten. Advertenties van dit adware programma verschijnen meestal op online winkels als Amazon of eBay. Zij vertonen u verschillende aanbiedingen en bieden u producten aan tegen een betere prijs dan op de genoemde websites. De ontwikkelaars van ShoppingAdd-On beloven dat uw browse ervaring verbeterd zal worden, doordat u verschillende aanbiedingen en kortingen gegeven worden, die u zowel tijd als geld besparen. Op het eerste gezicht lijkt dit een krachtig en nuttig hulpprogramma, maar in werkelijkheid is het volkomen nutteloos en schadelijk. Omdat ShoppingAdd-On advertenties ondersteunt en vertoont die van derden komen. Dit betekent dat als u eenmaal op zo’n aanlokkelijke advertentie klikt, u direct zult worden doorverwezen naar een website van derden, die geïnfecteerd kan zijn en schade toe kan brengen aan uw systeem. Bovendien verzamelt het gegevens over wat u op het internet doet, zoals zoekopdrachten, meest bezochte sites of browsegeschiedenis. Zij geven deze informatie door aan derden, die deze gegevens dan weer gebruiken om hun advertenties op aan te passen door ze aantrekkelijker voor u te maken, zodat de kans dat u hierop klikt groter wordt. Daarom zou u zo’n soort programma niet op uw computer willen houden.

Hoewel het niet officieel een virus is, denken vele computergebruikers er wel zo over, omdat zij zich niet kunnen herinneren dat zij het geïnstalleerd hebben. Dit is omdat het systemen binnen dringt gekoppeld aan andere, gratis software die op het internet gevonden kan worden. Als u wilt voorkomen dat deze ongewenste applicatie op uw PC geïnstalleerd wordt, moet u goed opletten tijdens het installatieproces van gratis software die van het internet komt. sla geen stappen over en lees in ieder geval alle algemene voorwaarden. Waar mogelijk, kies voor een aangepaste of geavanceerde installatie om er zeker van te zijn dat er geen ongewenste applicatie geïnstalleerd wordt achter uw rug om. Voor het geval dat uw computer al geïnfecteerd is met ShoppingAdd-On, raden wij u ten zeerste aan deze te scannen met een betrouwbaar anti-malware programma, zoals Spyhunter of malwarebytes. Deze hulpprogramma’s lossen problemen automatisch op. Als u dit liever handmatig doet, kunt u onze stap voor stap verwijderingshandleiding voor ShoppingAdd-On hieronder volgen.

Gebruik het Configuratiescherm om de voornaamste onderdelen en installatieprogramma’s van ShoppingAdd-On te verwijderen.

 1. Ga naar het Configuratiescherm. Windows XP/Vista/7 open Start -” Configuratiescherm, Programma’s, Een programma verwijderen of Verwijderen. Windows 8 type Configuratiescherm in het zoekvenster en zoek daarna naar Programma-installatie ongedaan maken. Het kan zijn dat u in beide gevallen moet verifiëren dat u de beheerder bent van deze PC.
 2. Zoek naar ShoppingAdd-On en /of andere soortgelijke onderdelen in de lijst met programma’s. Ik raad u aan standaard Yontoo, WebCake en alles dat te maken heeft met “savings” of “coupon” te verwijderen. Wanneer u Anti-Malware Programma’s als Spyhunter of Stopzilla een scan laat maken van uw computer, geeft u dit ook een goed beeld welke programma’s u ook zou moeten verwijderen.
 3. Sluit Configuratiescherm.

ShoppingAdd-On verwijderen uit Internet Explorer

 1. Druk op het Moersleutel pictogram -> Add-ons Beheren.
 2. Bekijk Werkbalken en extensies. Verwijder alles wat te maken heeft met ShoppingAdd-On en andere onderdelen die u niet kent en niet gemaakt zijn door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
 3. Klik op Sluiten.

ShoppingAdd-On verwijderen uit Firefox

 1. Type about:addons in de adresbalk.
 2. Bekijk de lijst met Extensies en Add-ons en verwijder alles wat te maken heeft met ShoppingAdd-On en onderdelen die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en deze is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, heeft u deze waarschijnlijk niet nodig.
 3. Een andere mogelijkheid is om Firefox te herinitialiseren: ga naar Firefox -> Help (voor OSX gebruikers Help in het menu) -> Probleemoplossingsinformatie. Daarna Firefox herinitialiseren.

ShoppingAdd-On verwijderen uit Chrome

 1. Type chrome://extensions in de adresbalk.
 2. Bekijk de lijst met extensies en verwijder de programma’s die u niet nodig heeft, vooral die die lijken op ShoppingAdd-On. Als u hier niet zeker van bent, kunt u ze tijdelijk uitschakelen.
 3. Herstart Chrome.

Wat u ook kunt doen, is chrome://settings in de adresbalk typen, op Geavanceerde instellingen weergeven klikken, naar beneden scrollen en op Browserinstellingen herstellen klikken.

Automatische tools ShoppingAdd-On verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected ShoppingAdd-On files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

ShoppingAdd-On schermafbeeldingen

 
     
 

Over de auteur

 
september 7, 2014 06:50, september 7, 2014 06:50
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *