Smart Web Search - Hoe te verwijderen

Smart Web Search

Smart Web Search is een browser kaper die kan geïnstalleerd worden op uw computer indien u gebruik maakt van Internet Explorer, Mozilla Firefox of Google Chrome.

Het kapen van browsers is een vaak voorkomend probleem sinds een aantal jaar waar een groot aantal computergebruikers mee te maken krijgt. De meeste browser kapers dwingen mensen met een geïnfecteerde pc om websites te bezoeken waardoor de eigenaars geld kunnen verdienen aan advertenties. Sommige kapers kunnen gemakkelijk worden geëlimineerd, maar dat is niet het geval voor Smart Web Search. Deze kaper (of ook wel hijacker in het Engels) is een applicatie die het niet zo makkelijk maakt om uw startpagina en standaard zoekmachine opnieuw in te stellen.

Het programma wordt steeds gebundeld met gratis software, zoals mediaspelers of PDF-makers, dat meestal van het internet werd gedownload. Het is meestal op de computer van gebruikers binnengeglipt zonder hiervoor expliciete toestemming te vragen. Eens binnen, verandert het uw startpagina naar smartwebsearch.mysearchsocial.com en stelt deze website ook in als uw standaard zoekmachine. U zult niet de mogelijkheid hebben om deze zaken opnieuw in te stellen in uw browserconfiguraties. Zelfs als u erin slaagt, zal de kaper al uw configuraties opnieuw veranderen elke keer u uw computer heropstart. Smart Web Search zal u ook onderbreken tijdens het surfen op het internet door het weergeven van willekeurige popups en het openen van nieuwe tabbladen met commerciële websites.

Ookal lijkt deze zoekmachine op de meeste andere zoekmachines, is het toch gecreëerd om te werken op een oneerlijke wijze. Het heeft verschillende kenmerken die problemen kunnen veroorzaken voor geïnfecteerde gebruikers. Smart Web Search bevat verschillende gesponsorde websites die in uw zoekresultaten opduiken omdat de makers van deze zoekmachine daarmee geld verdienen. De geadverteerde websites worden niet verschillend weergegeven dan deze die relevant zijn aan uw zoekopdracht. Dit zorgt ervoor dat uw resultaten inaccuraat zijn en in plaats van geleid te worden naar relevante websites, zal u naar commerciële websites gestuurd worden. Het neemt zo niet alleen veel tijd van u af en stuurt u naar inaccurate websites, maar het zorgt er ook voor dat uw computer kan geïnfecteerd worden met malware indien u commerciële en kwaadaardige websites bezoekt. Daarnaast is het vervangen van uw startpagina en standaard zoekmachine zonder uw toestemming niet eerlijk, wat Smart Web Search een potentieel ongewenst programma maakt. Het is daardoor sterk aangeraden om de zoekmachine zo snel mogelijk van uw browser te verwijderen indien u deze aantreft.

Als u zich afvraagt hoe u het toevoegen van deze programma’s op uw computer kunt voorkomen, dan is informatie in handbereik. Aangezien Smart Web Search werd geïnstalleerd samen met andere applicaties, is het aangeraden om aandachtiger te zijn met uw downloads van het web. Meestal kan u zien welke software is gebundeld met uw download tijdens het installatieproces. Maar soms zijn ze goed verstopt of verwarrend weergegeven. Zorg ervoor dat geen opties zijn aangevinkt die meer applicaties willen downloaden dan u nodig heeft. Sta ook nooit toe dat uw startpagina zonder uw wil wordt aangepast naar een voor u onbekende website. Waarschijnlijk zal u daar later spijt van krijgen. Wees ook voorzichtig bij het installeren van redelijk bekende software van betrouwbare bronnen, want zelfs daarbij kan Smart Web Search gebundeld zijn.

Een andere manier waarmee Smart Web Search kan toegevoegd zijn aan uw Internet Explorer, Mozilla Firefox of Google Chrome, is wanneer u klikt op een geïnfecteerde link of popup. Cybercriminelen die deze kaper willen distribueren kunnen adware toevoegen aan willekeurige computers die dan valse popups weergeven. Deze hebben het vaak over updates of ze suggereren het downloaden van een zogezegde handige applicatie. Sommige van deze popups kunnen u een melding geven over spyware infecties en willen u aanzetten tot het downloaden van anti-spyware programma’s. Andere berichten kunnen een installatiebestand of een potentieel ongewenste applicatie bevatten. Eens u daarop hebt geklikt, kunt u het slachtoffer worden van nog meer adware of browser kapers. Wees dus voorzichtig en draag zorg voor de veiligheid van uw computer tijdens het browsen op het internet, waarmee u een groot aantal veiligheidsproblemen kan voorkomen. Klik nooit op verdachte meldingen die zomaar opduiken uit het niets.

Om zich te ontdoen van de vervelende gevolgen die deze applicatie met zich meebrengt, moet u Smart Web Search van uw computer elimineren. Verwijder eerst de applicatie uit uw programmalijst in het Configuratiescherm van uw systeem. Het is ook aanbevolen om software te deïnstalleren die op dezelfde dag werd gedownload als wanneer de problemen van Smart Web Search opdoken. Als u meer applicaties in de lijst tegenkomt waarvan u de herkomst niet kent, is het steeds een goed idee om die ook te verwijderen. Sommige versies van dit virus kunnen ook extra software installeren die het veranderen van uw browserinstellingen tegenhouden. Uw computer scannen met betrouwbare anti-spyware zoals Spyhunter is aangeraden. Daarna kan u de extensies verwijderen en de instellingen van uw browser terug aanpassen naar uw wil.

Hoe Smart Web Search te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Smart Web Search installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Smart Web Search .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Smart Web Search van uw browsers

TopHoe Smart Web Search te verwijderen van Google Chrome:

 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Meer hulpmiddelen -> Extensies
  Extensions
 • Selecteer alle kwaadaardige extensies en verwijder ze.
  Remove extensions
 • Klik op het icoon met de drie horizontale lijnen in de werkbalk van de browser en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Selecteer Beheer zoekmachines.
  Manage search engines
 • Verwijder onnodige zoekmachines van de lijst.
  Delete search engines
 • Ga terug naar de instellingen. Bij Opstarten kiest u voor Open lege pagina (u kan ongewenste pagina’s ook in dit scherm verwijderen).
 • Als uw startpagina werd aangepast, klik dan op het Chrome menu in de rechter-boven hoek, selecteer Instellingen. Selecteer Open een specifieke pagina of een set van pagina’s en klik op Pagina set.
  Set pages
 • Verwijder kwaadaardige zoekwebsites op een nieuw Opstart pagina’s scherm door op de “X” ernaast te klikken.
  Delete start pages

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Smart Web Search, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Resset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

TopHoe Smart Web Search te verwijderen van Firefox:

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Smart Web Search of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on
 • Als uw startpagina was veranderd, klikt u op het Firefox menu in de rechter-boven hoek, selecteer Opties → Algemeen. Enter de gewenste URL in het startpagina veld en klik op Stel in als standaard.
  Restore default

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Smart Web Search, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve
(Optioneel) oudere versie:
 • Typ “about:config” in de URL-balk en druk op enter. Dit zal de pagina met Instellingen openen.
  Abou config
 • Typ “Keyword.url” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
  Reset Keyword.url
 • Typ “browser.search.defaultengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Typ “browser.search.selectedengine” in de zoekbalk. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).
 • Zoek naar “browser.newtab.url”. Klik rechts en stel het opnieuw in (reset).. Dit zal ervoor zorgen dat de zoekpagina niet steeds zal openen in elk nieuw tabblad.
 • Als de instellingen opnieuw worden aangepast en de scan met een anti-malware programma toont geen infecties: sluit Firefox, open de bestandsverkenner en typ en enter %AppData% in de adresbalk. Typ en enter user.js in de zoekbalk. Als het bestand bestaat, hernoem het dan en herstart Firefox. U zal de bovenstaande stappen moeten herhalen.
  Remove user.js

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

TopHoe het Smart Web Search virus te verwijderen van Internet Explorer (oudere versies):

 • Klik op de pijl aan de rechterkant van de zoekbalk.
 • Doe het volgende: in IE8-9 kies Beheer Zoekmachines, in IE7 klik op Pas zoekstandaarden aan.
 • Verwijder de Smart Web Search van de lijst.

Hoe Smart Web Search te verwijderen van IE 11:

 • Klik op het Instellingen icoon (rechts-boven) Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Smart Web Search en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Selecteer Zoekmachines.
  Set search engine
 • Als één van deze zoekmachines niet beschikbaar is, volg dan “Vind meer zoekmachines” aan de onderzijde van het scherm en installeer Google.
  Find search engines
 • Sluit de Opties.
 • Als uw startpagina werd veranderd, klik dan op het Gereedschap icoon in de rechter-boven hoek en open het Internet Explorer menu, selecteer Internet opties en kies voor het Algemeen tabblad. Enter een gewenste URL in het startpagina veld en druk op Pas toe.
  Restore home page

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Smart Web Search, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon → Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Smart Web Search en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Smart Web Search en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Verwijdering handleiding Smart Web Search

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-smart-web-search

Removal guides in other languages

Smart Web Search (en) 
Smart Web Search (de)  Flag of Germany
Smart Web Search (fr) 
Smart Web Search (es) 
Smart Web Search (pt) 
Smart Web Search (se) 
Smart Web Search (it) 
Smart Web Search (lt) 
Smart Web Search (jp) 
Smart Web Search (kr)  Flag of South Korea
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.