Snap.do (Resoft Smartbar) - Hoe te verwijderen

Snap.do (Resoft Smartbar)

Snap.do, dat ook bekend staat als Resoft Smartbar of search.snap.do, is een browserkaper die de startpagina en standaardzoekmachine van een besmette computer wijzigt. Het werkt op alle internetbrowsers: Google Chrome, Mozilla Firefox en Internet Explorer. Het is een gratis toepassing dat zogenaamd met één klik helpt met het uploaden, liken en tweeten van een bericht, het converteren van een webpagina naar een PDF-bestand, automatische zoom voor Facebook-afbeeldingen en het luisteren naar een lokaal radiostation.

Om geld te verdienen leidt snap.do bezoekers om naar search.snap.do of andere sites die het promoot. Let op dat na het installeren van een taakbalk u geen keuze meer heeft welke zoekmachine u wilt gebruiken. De zoekresultaten zullen vervuild worden met betaalde advertenties en daarom weet u nooit of u op een relevante link klikt of op een gesponsorde site. Als u het privacybeleid van Resoft llest, ziet u dat uw persoonlijke gegevens worden bekeken en opgeslagen en eventueel later gebruikt worden voor marketingdoeleinden of gedeeld worden met andere partijen:

De gegevens die we verzamelen zijn onder andere de advertenties die u bekijkt, de pagina’s die u bezoekt, uw zoekaanvragen, aanbiedingen en diensten waarin u geïnteresseerd, het type browser dat u gebruikt, uw IP-adres, de link waar u vandaan bent gekomen, de tijd die u op de website doorbrengt, cookies en uw domein- en servertype.

Snap.do kan gedownload worden van de officiële website van het bedrijf maar in de meeste gevallen wordt het verspreid door gebruik te maken van legale maar oneerlijke manieren zoals het bundelen met andere software. Een computergebruiker installeert snap.do alleen maar omdat het standaard geïnstalleerd wordt en de juiste vinkjes niet worden opgemerkt. Deze slachtoffers klagen dat hun startpagina opeens search.snap.do is geworden en surfen op het internet wordt bijna onmogelijk gemaakt door alle omleidingen.

Het is niet altijd even eenvoudig om snap.do te verwijderen omdat de ontwikkelaars van deze werkbalk het aanpassen van de wijzigingen en het verwijderen van het programma zo ingewikkeld mogelijk hebben gemaakt. Handmatig verwijderen is alleen mogelijk wanneer u het programma in het Configuratiescherm onder Programma’s Toevoegen/Verwijderen kunt vinden. Soms maakt het gebruik van andere namen om zichzelf onzichtbaar te maken en elke werkbalk verwijderen is een tijdrovende klus. Wij adviseren een automatische verwijdering te gebruiken. Anti-malwareprogramma’s zoals Reimage, Spyhunter en Hitman Pro staan bekend om hun effectiviteit. Ze zullen ook andere bedreigingen opsporen die tegelijk met snap.do zijn geïnstalleerd. Als u ervoor kiest om de werkbalk handmatig te verwijderen, vergeet dan niet na afloop een volledige systeemscan uit te voeren.

U moet waarschijnlijk ook de instellingen voor zoekmachines herstellen nadat u Snap.do heeft verwijderd.

Voor Internet Explorer:

 1. Klik op het pijltje rechts van het zoekveld;
 2. Doe het volgende: Voor IE8-9 kiest u Zoekmachines Beheren, voor IE7 klikt u op Zoekstandaard Wijzigen;
 3. Verwijder de ongewenste zoekmachines uit de lijst.

Voor Firefox:

 1. Schakel alle overbodige browsertoevoegingen uit, inclusief QuickShare;
 2. Typ “about:config” in de adresbalk om de instellingenpagina te openen;
 3. Typ “Keyword.url” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 4. Typ “browser.search.defaultengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 5. Typ “browser.search.selectedengine” in het zoekveld. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld;
 6. Zoek op ‘browser.newtab.url’. Klik met de rechtermuisknop en reset het veld. Dit zorgt ervoor dat de zoekpagina niet telkens laadt wanneer u een nieuw tabblad opent.

Voor Google Chrome:

 1. Klik op het pictogram met de 3 horizontale lijnen rechtsboven in uw browser;
 2. Kies Instellingen;
 3. Kies Instellingen → Zoekmachines Beheren;
 4. Verwijder de overbodige zoekmachines uit de lijst;
 5. Ga terug naar Instellingen. Kie Bij opstarten voor “de pagina Nieuw Tabblad openen” (u kunt hier ook ongewenste pagina’s verwijderen).

Automatische tools Malware verwijderen

Download Spyhunter voor Malware ontdekking
(Win)

Opmerking: Spyhunter proef levert detectie van parasieten zoals Snap Do Resoft Smartbar en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar, Terms of use, Privacy Policy, Uninstall Instructions,

Download Combo Cleaner voor Malware ontdekking
(Mac)

Opmerking: Combo Cleaner proef levert detectie van parasieten zoals Snap Do Resoft Smartbar en helpt bijde verwijdering ervan gratis. beperkte proefversie beschikbaar,

Bron: https://www.2-viruses.com/remove-snap-do-resoft-smartbar

Removal guides in other languages

Snap.do (Resoft Smartbar) (de)  Flag of Germany
Snap.do (Resoft Smartbar) (fr) 
Snap.do (Resoft Smartbar) (en) 
Snap.do (Resoft Smartbar) (es) 
Snap.do (Resoft Smartbar) (pt) 
Snap.do (Resoft Smartbar) (it) 
Snap.do (Resoft Smartbar) (se) 
Snap.do (Resoft Smartbar) (dk) 
Snap.do (Resoft Smartbar) (lt) 
Snap.do (Resoft Smartbar) (jp) 
Snap.do (Resoft Smartbar) (kr)  Flag of South Korea

24 responses to “Snap.do (Resoft Smartbar)

  1. welke browser gebruik je? Zorg ervoor dat u geen user.js bestand aanwezig is als u Firefox en scan gebruiken voor browserinstellingen bevriezing’s met Malwarebytes en SpyHunter

   which browser do you use? Make sure you have no user.js file present if you use Firefox and scan for browser settings freezing programs with malwarebytes and spyhunter.

 1. Een zeer vervelende en moeilijk te verwijderen toolbar. Geen idee hoe het kan dat hij op mijn pc staat, waarschijnlijk onbewust mee geinstalleerd. Krijg hem tot nu toe ook nog niet weg via bovenstaande tips. De pest is dat hij zoiezo al niet bij geinstalleerde programma’s staat en het dus moeilijker word hem op te sporen. Momenteel haal ik een scan door de pc die hem hopelijk wel weet op te sporen en ook gratis is, vaak is het zo met dergeijke scans dat ze scannen, fouten vinden maar dan moet je eerst een licensie key etc. hebben waarvoor je dus voor moet betalen. Heel vervelend dat je iets dowloand en dat het dan troep als dit mee installeerd.

 2. Ben inmiddels 66 euro armer en zowel spyhunter en nog een programma van deze maker, heeft er niet voor kunnen zorgen, dat snap.do van mijn chrome browser is verwijderd.
  Ontzetend balen

  1. Dirk: contact opnemen met Spyhunter Helpdesk (vanuit programma) voor aangepaste oplossing. Soms parasieten de bestanden wijzigen en anti-malware programma’s moeten inhalen.
   Dirk: contact Spyhunter Helpdesk (from program) for custom solution. Sometimes parasites change the files and anti-malware programs need to catch up.

 3. Nadat ik talloze dingen geprobeerd had bleef search.snapdo zich steeds openen bij een nieuw tabblad. Wat bleek: De search.snapdo stond bij deze computer in chrome bij de extensies onder een heel andere naam.

  Hoe heb ik hem uiteindelijk herkend? Er stond als enige bij deze extensie dat hij niet uit de Google Chrome Store kwam en toen heb ik hem maar verwijderd. Zo ben ik er dus eigenlijk per ongeluk achter gekomen dat je hem zo kunt verwijderen. Dus kijk eens goed naar de extensies welke niet uit de Chrome Store komen (staat erbij vermeld).

  Hopelijk helpt dit jullie ook.
  Succes!!

  1. Ja, dit is een zeer gemeenschappelijke truc gebruikt door de makers van deze toepassingen: om te noemen hen verschillend en bovendien, wijzig de titels die de instructies die werkte voor een computergebruiker zou niet noodzakelijk voor u werken.

   Yes, this is a very common trick used by these applications creators: to name them differently and moreover, change the titles that the instructions which worked for one computer user would not necessary work for you.

 4. Als ik naar ‘alle programma’s’ ga, vind ik alleen Search, als ik via het configuratiescherm naar ‘programma’s verwijderen’ ga, vind ik ‘snap.do’ en ‘snap.do engine’. Als ik deze wil verwijderen krijg het volgende bericht: Pleas choose the browser you would like to hide Snap.Do from. Maar ik wil het niet verbergen, ik wil het verwijderen. Als ik het venster sluit krijg ik een bedankje dat ik het programma wil houden. Wat nu?

  1. Hebt u geprobeerd scannen met Spyhunter? Zelfs een gratis versie van dit programma zal Toon schadelijke bestanden en waar zij zich bevinden. U nood te halen afhelpen van alle bestanden die veroorzaken ongewenste wijzigingen anders die ze komen zullen terug nadat u de computer opnieuw opstarten.

 5. Ik krijg hem ook niet van m’n laptop, hen hij programma’s verwijderd, nu doet m’n browser het wel weer.

  Maar na dat programmaatje spyhunter of zoiets te hebben laten scannen waren er nog 98 bedreigingen die ik niet jan verwijderen omdat ik geen creditcard heb en dus het volledige programma niet kan kopen. Erg handig dus!!!!!

  Heeft iemand een andere oplossing boor een niet heel computer technisch iemand? 🙂

  1. Seppe: In sommige gevallen kan het overleven opnieuw installeren van chrome (als instellingen worden niet verwijderd).

 6. lekker hoor. installeer je spyhunter. mooi scannen. klaar. vraagt hij of ik me wil registreren. ja én betalen! natuurlijk anders ben ik niet van het probleem af. ik noem dit pure verneukerij. eerst lekker maken. en dan moet je maar ff betalen. downloaden is altijd gratis. hitmanpro vraagt om een productie sleutel. heb je die niet? BETALEN!!!!!. heb al eens gewerkt met adwcleaner. toen had ik een qv06 virus. ik ben de wanhoop nabij.

  1. Hitman PRO is gratis voor de eerste 30 dagen (ze geven gratis stoffelijk sleutel). Adwcleaner is voor sommige adwares alleen. Er is geen goede volledig gratis anti-malware programma.
   Hitman PRO is free for first 30 days (they give free temporally key). Adwcleaner is for some adwares only. There is no good fully free anti-malware program.

 7. Ik ben sinds gisteren ook besmet met Snap.do en wel op twee notebooks. Dacht ik een handig programma , BatteryCare, te downloaden. Een notebook liep al snel vast, ik kon niet meer op internet om een oplossing te downloaden. Op de tweede notebook leek alles goed te gaan, tot vanavond. Toen vertoonde de notebook dezelfde symptomen. Ik heb al van alles geprobeerd, maar geen enkele cleaner biedt uitkomst. Na urenlange scans zie je wat er is gevonden en als je op verwijderen klikt, verschijnt de melding dat je pc schoon is. Mooi niet dus.
  Ik heb Hitman Pro, AdwCleaner, Junk tool remover, Spy Hunter, Hijackthis en Malwarebytes geprobeerd.

  Hopelijk weet een van de lezers raad.

  Alvast bedankt,

  RCJB

  1. Moet dat u hebben een soort van nieuwe versie van Snap.do. Ga naar het Configuratiescherm en zoeken naar verdachte toepassingen er. Probeert te verwijderen. Of contacteer Spyhunter HelpDesk.

 8. Beste,

  Ik had hetzelfde probleem en ik heb weken gezocht naar een oplossing. Ik heb meerdere dingen geprobeerd van op de site, maar niets hielp. IK heb toen de hulp ingeschakeld van mijn buurmeisje. Zij heeft gevonden hoe ik deze kon verwijderen.
  Als u deze stappen volgt kan u de zoekmachine verwijderen.
  1) klik op de drie horizontale streepjes (Google chrome aanpassen en beheren.)

  2) U gaat naar instellingen.

  3) U scrolt naar beneden tot wanneer u in grote letters ‘ZOEKEN’ ziet staan. U zorgt eerst dat het eerste balkje, het grootste, Google aangeeft. U doet dit simpelweg door op het balkje te klikken een Google aan te duiden. Dan klikt u op zoekmachines beheren. U klikt alle onbekende browsers weg, bij mij was de onbekende link ask en dan scrolt u naar beneden, naar andere zoekmachines. Daar ziet u de link van snap.do staan. U verwijderd de link uit de sectie en klik op gereed, niet op het kruisje,anders slaat hij niet op.
  (U kunt de links verwijderen door met u muis rechts van de link te scrollen, dan komt het kruisje tevoorschijn waar u gewoon op klikt.)

  4)Sluit Google volledig af en start opnieuw op

  U kunt nu gewoon terug gewoon Google gebruiken, zonder enige problemen.

  Marie-France
  Ps: ! ! ! ….. Dit werd geschreven door Anysa mijn vriendin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.