Speedtray - Hoe Te Verwijderen?

-
 0
Type: Adware
 

Speedtray is alweer een andere ongewenste applicatie die wordt gelijst als adware. Eens geïnstalleerd, zal het uw webbrowsers overspoelen met vervelende advertenties. Deze advertenties zijn niet enkel vervelend, maar ook kwaadaardig. Daarom houdt u Speedtray best niet geïnstalleerd op uw computer. Meestal worden de advertenties van Speedtray gelabeld met slogans als “Ads by SpeedTray” of “Brought to you by SeedTray”, dus uw computer is zeker en vast geïnfecteerd als u deze gebeurtenis hebt opgemerkt in één van uw webbrowsers. In dat geval moet u de nodige acties ondernemen.

Er zijn twee manieren om Speedtray te elimineren – manueel of automatisch. Het is veel gemakkelijker om dit automatisch uit te voeren, dus we raden deze methode aan. Download een betrouwbaar anti-malware hulpmiddel zoals SpyHunter of Malwarebytes en scan uw computer ermee. Het zal het virus automatisch detecteren en verwijderen in enkele seconden. Ook zal het uw computer in de toekomst beschermen tegen gelijkaardige infecties. Dus het is een goed idee om zo’n programma geïnstalleerd te houden. U kan ook een ander anti-malware programma gebruiken indien u dat wenst.

Indien u dit manueel wil uitvoeren, hebben we een handleiding ontwikkeld voor het stap-voor-stap elimineren van Speedtray. U vindt het onder dit artikel. Volg alle stappen aandachtig en u zal in staat zijn om deze infectie zelf te verwijderen.

Als u vragen heeft omtrent dit onderwerp, dan kan u ze steeds stellen in de reageersectie onderaan. We zullen ons best doen om ze te beantwoorden. Indien u meer te weten wil komen over de specifieke kenmerken van de Speedtray adware, lees dan gerust verder.

Over de Speedtray adware

Speedtray zou uw browserervaring gratis moeten verbeteren, maar dat is niet de waarheid. De makers van deze kwaadaardige applicatie proberen enkel en alleen geld te verdienen door het weergeven van verscheidene advertenties aan gebruikers via deze adware. Het werkt als een browser add-on die kan worden toegevoegd aan de meest populaire webbrowsers waaronder Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer en zelfs Safari. Dit betekent dat ook Apple-gebruikers kunnen worden geïnfecteerd.

Deze advertenties worden weergegeven in allerlei vormen zoals pop-ups, pop-unders, banners of in-tekst advertenties. Ook kan een nieuw tabblad of venster met een advertentie worden geopend in uw browser. De advertenties verschijnen op willekeurige momenten dus dat is zeer vervelend. En het is ook kwaadaardig. We raden u aan om niet op deze advertenties van Speedtray te klikken. Als u dat toch doet, zal u meteen worden omgeleid naar andere websites die mogelijks worden beheerd door cybercriminelen zoals hackers en oplichters. Op deze manier kan uw computer geïnfecteerd geraken of kan u opgelicht worden en geld verliezen als u er iets probeert aan te kopen.

Speedtray kan worden beschreven als een advertentienetwerk voor cybercriminelen – aangezien ze worden geband van legitieme netwerken, gebruiken ze adware zoals deze om hun websites te promoten en webverkeer ernaar te leiden. Dus als u Speedtray geïnstalleerd houdt op uw computer, kunnen cybercriminelen u rechtstreeks in uw webbrowser bereiken en dat is gevaarlijk.

Distributiemethoden van de Speedtray adware

U kan geïnfecteerd geraken door deze malware simpelweg door het downloaden en installeren van gratis software via onbetrouwbare websites. Dus wanneer u een bepaald gratis programma downloadt van het internet en installeert, bestaat de kans dat Speedtray mee geïnstalleerd zal worden zonder dat u daarover op de hoogte bent. Om dit te voorkomen, moet u meer aandacht besteden aan het installatieproces van gratis software.

Sla nooit stappen over en kies steeds voor een ‘custom’ of geavanceerde installatiemode indien mogelijk. Op deze manier zal u alle mogelijke opties te zien krijgen en aanpassingen kunnen maken. Kijk uit voor vakjes die al werden geselecteerd voor u. Haast u niet want soms wordt de belangrijkste informatie weergegeven in een zeer klein lettertype en u wil dat niet missen. Het lezen van alle algemene voorwaarden is ook een slim idee. Indien het al te laat is en uw computer is geïnfecteerd door Speedtray, dan wacht u best niet langer maar onderneemt u de nodige acties om zich te ontdoen van deze kwaadaardige applicatie. Anders kan het heel wat ongewenste problemen veroorzaken.



Automatische tools Speedtray verwijderen

 
 
Note: Reimage is commercial program. . You can remove detected Speedtray files, processes and registry entries automatically after you purchase a full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuele verwijdering van Speedtray advertenties

Hoe Speedtray te verwijderen, gebruik makend van het Configuratiescherm

Vele kapers en adware zoals Speedtray installeren enkele van hun componenten en additionele software als normale Windows-programma’s. Dit gedeelte van de malware kan verwijderd worden uit het Configuratiescherm. Om dit te doen, volgt u volgende stappen.
 • Start -> Configuratiescherm (oudere Windows) of druk op de Windows-knop -> Zoek en enter Configuratiescherm (Windows 8);
  Control panel
 • Kies Verwijder Programma;
  Programs and features
 • Blader door de lijst en verwijder zaken gerelateerd aan Speedtray en gerelateerde parasieten als Qone8 virus , Websearch.searchiseasy.info virus , Search.installmac.com , Searchqu .
  Remove toolbars
 • Klik op de Verwijder knop.
  Uninstall
 • In veel gevallen is een anti-malware programma beter in het detecteren van gerelateerde parasieten, dus we raden u aan Reimage of Spyhunter te installeren om zo andere programma’s die mogelijks onderdeel zijn van een infectie, te elimineren.
  Scan with spyhunter

Deze methode zal sommige browser plug-ins niet verwijderen, ga daarom door naar het volgende deel van de handleiding.

Verwijder Speedtray van uw browsers

  Top Verwijder kwaadaardige extensies van Internet Explorer

 • klik op het Gereedschap icoon -> Beheer Add-ons.
  Add-on
 • Ga door de Werkbalken en extensies. Verwijder alles gerelateerd aan Speedtray en items die u niet kent en niet gemaakt werden door Google, Microsoft, Yahoo, Oracle of Adobe.
  Disable add-ons
 • Sluit de Opties.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Speedtray, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Gereedschap icoon -> Internet Opties.
  Internet options
 • Kies voor de Geavanceerd tab en klik op de Reset knop.
  Reset settings
 • Selecteer het Verwijder persoonlijke instellingenvakje en klik op de Reset knop.
  Reset approve
 • Klik op de Sluit knop in het bevestigingsscherm, sluit dan de browser.
  Reset

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Speedtray verwijderen van Chrome

 • Klik op de menu-knop in de rechter-bovenhoek van het Google Chrome scherm. Selecteer “Instellingen”.
  Open settings
 • Klik op “Extensies” in de linker menubar.
 • Ga door de extensielijst en verwijder de programma’s die u niet nodig hebt, vooral deze die gelijkaardig lijken aan Speedtray. Klik op het icoon met de prullenbak naast Speedtray of andere add-ons die u wil verwijderen.
  Remove extensions
 • Klik op de “Verwijder” knop in het bevestigingsscherm.
  Remove approve
 • Indien onzeker, kan u ze tijdelijk uitschakelen.
  Disable extension
 • Herstart Chrome.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt gerelateerd aan Speedtray, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop van Chrome (drie horizontale lijnen) en selecteer Instellingen.
  Open settings
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op de Reset instellingen knop.
  Reset settings
 • Klik op de Reset knop in het bevestigingsscherm.
  Reset approve

Als u de instellingen van uw browser niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw computer dan met een anti-malware programma.

  Top Speedtray verwijderen van Firefox

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla scherm en selecteer het “Add-ons” icoon (of druk op Ctrl+Shift+A op uw toetsenbord).
  Select add-on
 • Ga door de lijst met Extensies en Add-ons, verwijder alles gerelateerd aan Speedtray of zaken die u niet herkent. Als u de extensie niet kent en het is niet gemaakt door Mozilla, Google, Microsoft, Oracle of Adobe, dan hebt u het waarschijnlijk niet nodig.
  Remove add-on

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Speedtray, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op de menu-knop in de rechter-boven hoek van het Mozilla Firefox scherm. Klik op de Help knop.
  Help button
 • Kies voor Probleemoplossingsinformatie in het Help menu.
  Troubleshooting
 • Klik op de Reset Firefox knop.
  Refresh firefox
 • Klik op de Reset Firefox knop in het bevestigingsscherm. Mozilla Firefox zal sluiten en de instellingen opnieuw instellen.
  Refresh firefox approve

Als u de browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Hoe Speedtray verwijderen uit Microsoft Edge:  Top


Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 • Open Microsoft Edge en klik op de Meer acties knop (drie puntjes in de rechter bovenhoek van het scherm), kies dan Instellingen.
  Open settings
 • In het Instellingen venster, klik op de Kies wat te wissen knop.
  Choose clear
 • Selecteer alles wat je wil verwijderen en klik op Wissen.
  Clear browsing data
 • Rechterklik op Start en kies Taakbeheer.
  Open task manager
 • Op de Proces tab rechterklik op Microsoft Edge en selecteer Ga naar details.
  Go to details
 • In de Details zoek je naar waarden genaamd Microsoft Edge, rechterklik op elk van hen en selecteer dan Taak beëindigen om deze waarden te stoppen.
  End Edge task
Als de eerste methode niet werkt voor je, volg dan de stappen van de geavanceerde methode hieronder. Zorg ervoor dat je een back-up van je data maakt voor je deze stappen voltooid. Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 2)
 • Navigeer naar de volgende map: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Selecteer alle waarden in deze map, rechterklik en selecteer Verwijderen.
  Delete files
 • Klik op de start knop en type “Windows power”. Rechterklik op de Windows PowerShell waarde en kies Uitvoeren als beheerder.
  Open powershell
 • Als Beheerder: Windows PowerShell venster verschijnt op je scherm, plak deze regel na PS: cd C:\WINDOWS\system32 en druk op Enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Eens je deze stappen voltooid hebt, zou Speedtray van je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

  Top Speedtray verwijderen van Safari (Mac OS X)

 • Klik op het Safari menu.
 • Kies Voorkeuren.
  Open preferences
 • Klik op de Extensies Tab.
 • Klik op de Verwijder knop bij Speedtray. Verwijder ook alle andere onbekende of verdacht uitziende zaken. Als u niet zeker bent of u de extensie nodig heeft of niet, kan u gewoonweg het Schakel in vakje deselecteren om de extensie tijdelijk uit te schakelen.
  Extensions
 • Herstart Safari.

(Optioneel) Reset uw browserinstellingen

Als u nog steeds problemen ondervindt in verband met Speedtray, reset de instellingen van uw browser dan naar de standaardinstellingen.

 • Klik op het Safari menu in de linker-boven hoek van het scherm. Selecteer Reset Safari.
  Choose reset
 • Selecteer welke opties u opnieuw wil instellen (meestal worden ze standaard allemaal voor u geselecteerd) en klik op de Reset knop.
  Reset

Als u uw browserinstellingen niet opnieuw kan instellen en het probleem blijft aanhouden, scan uw systeem dan met een anti-malware programma.

Verwijdering handleiding Speedtray

 
Processen:
       
 

Over de auteur

 
april 5, 2015 07:53, april 5, 2015 07:53
 
   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *